Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Hayatı
 İş Kurma Ve Girişimcilik
 Teknik Tekstiller
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
doliche 17/02/2008 : 21:22:43
Tekstil denince ilk akla gelenler ,giysilik kumaş,yatak çarşafı ya da perde olacaktır.Ama başına sadece teknik sözcüğü eklenince tekstil,kayak takımlarından hava yastıklarına ,cerrahi önlüklerden ayakkabı astarlarına kadar,kimsenin aklına kolay kolay gelmeyecek çok fazla sayıda alana girer.Teknik tekstili,estetik veya dekoratif özelliklerinden ziyade ,öncelikle teknik performanslarıve fonksiyonel özellikleri için üretilen malzemesi ve ürünlerdir şeklinde tanımlanabilir.

Teknik tekstilin önemindeki artış genelde yapay elyafdaki gelişmelerle bağlantılıdır.Dolayısıyla pazar ,özellikle dayanıklılığı ve performansı yüksek sentetik elyafların kullanımı elverişliliği ile zenginleşmiş ve bu elyaflarda teknik tekstillerde kullanılan tüm elyafların 30 undan daha fazlasını oluşturmakta.

Teknik tekstiller, hayatın her alanında karşımıza çıkar. Örneğin birçok yapının tavanında (keçe tabakası,eskiden bu tabaka apre ile en krenye edilmiş jüt bezi olarak hazırlanıyordu, ancak modern nonwoven materyaller artık cam ve polyester elyafları baz alarak hazırlanıyor.ayağınızın altındaki halıda(tabanı dokunmuş polipropilen veya polyester)elektrik süpürgemizde,mutfak aspiratörümüzde veya havalandırma tertibatımızda bulunmakta.

Bir otomobilde, ortalama 13-14 kg tekstil ürünü bulunmakta.

Antimikrobiyal tekstilde teknik tekstilin önemli bir alanıdır.Antimikrobiyal çorap,iç giyim,halı,tıbbi giysiler vb.yerlerde kullanılmaktadır.

Teknik tekstilin ekonomisi ,Tekstil ve konfeksiyon,AB sanayisinin önemli bir sektörünü oluşturmakta.1999 yılı verilerine göre sektör,178 milyar Euro lukcirosuyla ,AB nintaplam sanyi üretimi içinde yüzde 4 oranında bir pay almış.Bu rakam içerisinde tekstil yüzde 60(109 milyar Euro),konfeksiyon ise yüzde 40(69 milyar Euro)oranında bir paya sahip.Sektör ,tekstilde 1160000 kişi,konfeksiyonda 924000 kişi olmak üzere toplam 2084000 kişiye istihdam imkanı sağlamaktadır.Bu rakamın AB nin toplam istihdamındaki payı yüzde 7.6 dır.AB tekstil ve konfeksiyon imalatında İtalya yüzde 28,İngiltere yüzde14,Almanya yüzde 13 ve Fransa yüzde 12 lik pay ile ilk sırada yer almaktadır.

Kaynak: dolichetekstilcom adresinden alınmıştır
SON 1 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
night.watch 23/02/2008 : 17:24:21
peki doliche bu iş için başlangıç sermayesi mümkünmü,yani ufak çapta başlamak mümkünmü? mümkünse sermayesi ne kadar olur? (burada bahsettiğim işin alım-satımı değil imalatı)
çok teşekkürler.. iyi çalışmalar..


0.75 saniye.
02:33:04, 8 Mayıs 2024, Çarşamba

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım