Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Hayatı
 İş Kurma Ve Girişimcilik
 Boş Durmamak Lazım
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
kosovali03 14/08/2007 : 18:05:04
Eğitimciyim, İnternetim var ama ne yapabilirim ek iş olarak? Bulunğumuz yer fazla büyük değil.

İnternet üzerinden biraz araştırdım, Süperteklif vs. tip iş var, başka ne yapabilirim?
SON 10 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
mmuzun 18/09/2007 : 08:12:45
okuldan bir kaç eğitimci arkadaşınız ile mesai saatleri dışında ve hafta sonu ders verebilirsiniz sanırım.
afşinli 17/09/2007 : 16:29:33
illa internettemi çalişmak istiyorsunuz.hayatımızda şimdiye kadar internetmi? vardı.bu kadar rahatlık bizi bozmasın selamlar
eylülteran 05/09/2007 : 18:34:01
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cemusta
butik dersanelerde başarılı olup butik okullarda da okunsa mezuniyet sonras iş bulunabilirse aylık en iyi ücret 1000 ytl dir
herkese kolay gelsin


Yeni başlayanlar için bu maaş çok bile.
Şirket ismi vermek istemem ama Türkiye'Nin pek çok büyük holdinginde yeni mezun, iş tecrübesi olmayan "uzman yardımcısı" pozisyonu için verilen ücret 750-900 arasında değişmektedir.
cemusta 05/09/2007 : 15:02:43
butik dersanelerde başarılı olup butik okullarda da okunsa mezuniyet sonras iş bulunabilirse aylık en iyi ücret 1000 ytl dir
herkese kolay gelsin
Ismail KIRTILLI 24/08/2007 : 07:49:10
Butik dershanelerle ilgili bugün gazetelerde yer alan başka bir haber...

Zengin çocukları için butik dershane çıktı

Dershaneler işi abarttı. Zengin çocukları için yıllık 15 bin YTL'ye butik dershane açıldı. 6 kişilik sınıftaki öğrencilere sağlık sigortası bile yapılıyor.

5-8 kişilik sınıflarda hizmet veren, öğrencilere kaza-hayat sigortası yapan butik dershanelerin fiyatı 15 bin YTL'ye kadar yükseliyor.

Butik otel ve hastanelerden sonra şimdi de butik dershaneler hizmet vermeye başladı. Ancak bu dershanelere gitmek için yüklü miktarda parayı gözden çıkarmak gerekiyor. Öyle ki, bilindik dershanelerin fiyatı bin 500 ila 4 bin YTL arasında değişirken, butik dershanelerin ücreti, neredeyse bir özel üniversite fiyatı olan 15 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Hatta, bazı butik dershanelerde özel ders almak isteyenlerin yaklaşık 45 bin YTL'yi gözden çıkarması gerekiyor.

ÜNİVERSİTE GARANTİLİ
Butik dershanelerde ÖSS sınavına hazırlanan öğrencilere 5-8 kişilik sınıflarda ders verilirken, üniversiteyi kazanmaları da garanti ediliyor. Astronomik rakam isteyen bu dershanelerin başarı oranının yüzde 97-98 olduğunu söyleyen butik dershane yetkilileri, diğer dershanelerdeki başarı oranının ise yüzde 70-75 olduğunu savunuyor. Maddi durumu iyi olanların tercih ettiği butik dershanelerde öğrencilere lüks eğitim hizmetleri sunuluyor. Buna göre; öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için ses yalıtımlı gürültüsüz sınıflar, 24 saat sınırsız etüt, sınırsız internet erişimi, tek kişilik çalışma odası, laptop, kaza ve hayat sigortası gibi her türlü lüks imkanlar veriliyor.

2 milyar YTL'lik sektör

2000-2001'de bin 920 olan dershane sayısı 2006-2007'de 3 bin 987'ye çıktı. 556 bin 282 olan öğrenci sayısı da 1 milyona yükseldi. 2001'den bugüne dershane sayısı yüzde 207, öğrenci sayısı da yüzde 179 arttı. Dershane sektörü büyüklüğü ise 2 milyar YTL'ye ulaştı.

Dershanelerin yıllık ücretleri

Sınav 2 bin - 2 bin 400 YTL
Berk * 3 bin 500 - 14 bin YTL
Final 4 bin 550 - 2 bin 475 YTL
Kültür 2 bin 490 - 4 bin 455 YTL
Referans Özel * 7 bin 500 - 8 bin 500 YTL
Tempo 4 bin 200 - Bin 600 YTL
(*) Hem normal hem butik eğitim veriyor.

Takvim

dt_turan 16/08/2007 : 18:18:13
Akşam 7 haberlerinde vardı, bence bir eğitimci için yapılabilecek en güzel iş, "butik dersane" işine girebilirsiniz;


Velinin hırslısı 2 milyarlık butik dershane pazarı oluşturdu

ecelebi@hurriyet.com.tr

ARAŞTIRMA merkezi ya da test bürosu gibi adlar altında faaliyet gösteren butik dershaneler, öğrencileri 5 ile 8 kişiden oluşan gruplar halinde sınavlara hazırlıyor.

Dershane olarak ruhsat almadıkları için denetim mekanizmasından da sıyrılan bu kurumlar, hırslı veliler sayesinde yılda 2 milyar YTL’lik gelir elde ediyor.

1500’ü İstanbul’da, 2 bini de Ankara’da olmak üzere Türkiye’de faaliyet gösteren ruhsatsız dershane sayısı 6 bine ulaştı. Araştırma merkezi ya da test bürosu gibi adlar altında açılan butik dershanelerde, öğrenciler 5 ile 8 kişiden oluşan gruplar halinde sınava hazırlanıyor. Çocuklarını Robert Koleji, Galatasaray, İstanbul Erkek gibi yüksek puan gerektiren okulara sokmak isteyen hırslı veliler sayesinde, ders ücretleri 50 ile 100 dolar arasında değişen bu kurumların yıllık geliri 2 milyar YTL’yi buluyor.

Bu yıl Üniversite giriş sınavlarına 1 milyon 730 bin, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı’na da 703 bin öğrenci katıldı. Bu öğrencilerden sadece 378 bin 730’u bir üniversitede, 192 bin 62’si de iyi bir lisede öğrenim görmeye hak kazanabildi.

DENETİM YOK: Girenle, kazanan öğrenci sayısı arasındaki bu büyük fark, velileri, çocuklarını sınav yarışına hazırlarken, sürekli yeni arayışlara itiyor. Artık, sınav yarışında dersaneler bile yeterli görülmüyor. Ya özel ders veren öğretmenler tutuluyor ya da ‘butik dershane’ diye adlandırılan kurumlara yöneliniyor.

Arkadaşımız Ceyhun Kuburlu’nun yaptığı araştırmaya göre, öğrencileri, 5 ile 8’li küçük gruplar halinde sınava hazırlayan bu kurumların sayısı, daha şimdiden dershanelerin iki katına ulaştı. Bu kurumlar, öğrencileri küçük gruplar halinde sınava hazırladıkları için hem dershanelerden daha pahalı tarife uyguluyor hem de dersane statüsünde ruhsat almadıkları için herhangi bir denetime tabii tutulmuyor.

6 BİNE ULAŞTI: Özel Dershaneler Birliği’nin (ÖZDEBİR) Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Kölan, Test Bürosu ve Test Araştırma Merkezi açanların daha çok büyük şehirleri tercih ettiğine dikkat çekerek, ‘Bugün Türkiye genelinde 3 bin 240 ruhsatlı dershane bulunuyor. Kaçak dershaneler bu rakkamı ikiye katlıyor. 1500’ü İstanbul’da, 2 bini de Ankara’da olmak üzere Türkiye’de faaliyet gösteren kaçak dersane sayısı, 6 bini buluyor. Daha çok büyük şehirlerde yoğunlaşan bu butik dersaneler, ruhsatlı dershanelerden daha pahalıya hizmet veriyor’ dedi.

Bu butik dershanelerin öğrencileri sınava küçük gruplar halinde hazırlaması, okul tercihine göre eğitim verdiğini iddia etmesinin, velileri butik dersanelere yönelttiğini de söyleyen Kölan, ‘Yüksek ders ücretleri ödenerek, çocuklar bu kurumlara yollanıyor. Bu kurumları ya üniversite sınavında başarısız olan öğrenciler ya da çocuklarını Robert Koleji, Galatasaray, İstanbul Erkek gibi yüksek puan gerektiren okulara sokmak isteyen hırslı veliler tercih ediyor. Bu kurumları tercih eden öğrencilerin yüzde 70’ini daha önce üniversite sınavına girip, başarısız olanlar oluşturuyor’ dedi.

ÖZEL DERS VERİLİYOR: Ruhsatlı dershane fiyatları 1500 YTL ile 4 bin YTL arasında değişirken, butik dersanelerde bu ücret, 3 bin YTL’den başlıyor. Bu kurumlarda sınava hazırlanan öğrencilere özel ders alma imkanı da sağlanıyor. Ders ücretleri 50 dolardan başlayıp, 100 dolara kadar çıkıyor.

ÖZDEBİR Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Kölan, kaçak çalışan bu eğitim merkezlerinin dershane stüatüsüne girmemesi nedeniyle denetlenemediğini de söyleyerek, ‘Ruhsatlı dershaneler, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maliye ekipleri tarafından sürekli denetleniyor. Test araştırma, sınav birim merkezi, test bürosu gibi adlar altında faaliyet gösteren bu butik dershanelerde denetim, sadece ihbarlarla gerçekleşebiliyor. Kaçak çalışan yerler ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapatılıyor ve vergi yönünden takibe alınarak mahkemeye veriliyor. Ancak tüm bunlara rağmen, sektörün cazip olması, bu tür kurumların mantar gibi türemesine yol açıyor’ dedi.
kardana 15/08/2007 : 19:59:41
Bölümünüz nedir hocam ona göre çözüm üretmeye çalışalım
eylülteran 15/08/2007 : 06:54:13
sermayeniz yoksa yapacağınız en güzel iş ders vermek, mis gibi. Üniversite zamanlarında ben de az ders vermedim, iyi tutturursanız memur maaşı kadar kazancınız olur.
kosovali03 14/08/2007 : 22:31:12
İNTERNET BAGLANTISI VAR
dt_turan 14/08/2007 : 19:10:26
Hocam öncelikle merhaba,
Süperteklif tarzı işler işten sayılmaz zaten, oradan para kazanan var mı bilmiyorum ...

1. Madem eğitimcisiniz özel ders vermiyor musunuz?
2. Eğitimcilerin yapabileceği mizanpaj, tercüme, editörlük gibi işler vardır diye tahmin ediyorum. İnternette bunları arattınız mı?


0.81 saniye.
10:15:33, 3 Mayıs 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım