Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 İş Kurma Ve Girişimcilik
 Girişimciyi İş Kurmaya Motive Eden Unsurlar
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
eylülteran 09/07/2007 : 21:33:50
-Gerçekleştirmek istedikleri hayallerinin olması
-Para kazanma arzusu
-Bağımsız çalışma isteği
-Çalışmalarının maddi/manevi karşılığını alamamaları
-Bir işi yapıp yapamayacağını görmek
-Bir hobiyi işe dönüştürmek
-Kendi kendinin patronu olmak
-Kendi zamanını kendi kontrol etmek istemesi

Ülkemizde ücretli çalışanların %23'ünün kendi işini kurmak istemesinin sebebi Bağımsız olmak ve bağımsız hissetmek isteği. Bir yere bağlı ve zorunlu çalışmak yerine daha bağımsız bir ortamda kendine bağlı çalışmak ve bir işi yürütmek daha avantajlı olabiliyor. Diğer bir %23 ise yetki kısıtlamasından dolayı daha insiyatif sahibi olabilecekleri kendi işlerinde olmak istemeleri. Yine ücretli çalışanların %15'i karşılık alamama duygusunu hissettiklerinden kendi işlerini yapmak istiyorlar. Bu kadar çalışmanın özverinin ve karşılığında da hak ettiklerini alamama düşüncesi girişimci olmaya itiyor. Çalışırken ve tecrübe edinmişken, kurduğu hayallerin peşinden gitmek isteği ve gerçekleştirmek istediği hayallerin olması, Çalışırken daha ileriye gidecek olamamayı görmesi , sektörde daha iyi bir firmanın bulunmaması ve iş açısından son tatmine ulaşmış olması, bir iş alanında kendisinin daha başarılı olabileceğine inanması kişilerin kendi işlerini yapmaya yönelten unsurlar.

BAŞARI İÇİN:

-Etkili ve Verimli çalışmak gerekir.
-Yönetim tarzı ve ekip çalışmasına özen gösterilmelidir.
-Ürettiğiniz sunduğunuz ürün ya da hizmet kalitesi önemlidir.
-Yoğun rekabetin yaşanmadığı, ilk bilinmeyen ve gelişecek iş alanlarına girmekte fayda var. Niş alanları yakalayın -ve işlerinizi kurun ve en iyisini yapın.
-Kaliteden taviz vermemek gerekir. Müşteri memnuniyetini sağlayın müşteri odaklı çalışın.
-Sürekli gelişim şartdır. Ürününüzü, hizmetlerinizi yöntemlerinizi sürekli geliştirin.
-Değişimi ve yenilikleri takip edin.
-Müşteri İlişkilerini sıcak tutun. Ziyaretler yapın ve iletişiminiz güçlü olsun. Taleplerini dinleyin çözüm sunun. -Beklentilerinden çok daha fazlasını başarmaya çalışın.
-İyi bir planlama ile hedeflerinizi belirleyin. Kısa, orta ve uzun vadeli hedefler olsun. Bu hedeflere ulaştıracak yol haritasını belirleyin.


AYŞEN ARIDURU
Fortune Danışmanlık A.Ş.
Managing Partner


0.77 saniye.
11:58:03, 5 Mayıs 2024, Pazar

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım