Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 Dış Ticaret
 İthalatçının Yol Haritası ( 4 )
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
umut sengul 18/08/2009 : 13:34:29
IV. İthalatta Ödeme Yöntemleri

Açık Hesap - İthalatçı açısından taşımadığından tercih edilmekle birlikte ihracatçı firmalar genel olarak bu yöntemi terci etmemektedir.

Peşin Ödeme - Bu yöntem malın teslim alınmasından önce ödeme yapılmasını gerektirdiği için ithalatçı için çok riskli olarak değerlendirilmektedir.

Konsinye Teslim - İthalatçı açısından risk taşımadığından tercih edilir ancak genelde satıcı tarafından genelde kabul görmez.


Mal Mukabili Ödeme - İthalatçı açısından riskli değildir.

Vesaik Mukabili Ödeme - Genelde alıcı ve satıcının birbirini belli bir süredir tanıdığı ve belli bir güvenin bulunduğu durumlarda kullanılmaktadır.

Akreditifli Ödeme - Dış Ticarette iki taraf için de güven sağlaması nedeni ile tercih edilen bir ödeme şeklidir. Ancak küçük meblağlı ithalatlar için
banka masrafları yüksek geleceğinden çok kullanılmamaktadır.

İthalatta Alınan Katma Değer Vergisi (KDV)

İthalatta alınan Katma Değer Vergisi, gümrük vergisi ile birlikte gümrük idarelerinde gümrük saymanlıklarına veya yetki verilen bankalara Yeni Türk Lirası olarak ödenir. Eğer ürünler gümrük vergisine tabi değilse KDV, gümrük beyannamelerinin verilme süresi içinde ödenir. İthal edilen mallarda da aynen iç piyasadaki Katma Değer Vergisi (KDV) oranları, malın gümrüklenmiş değeri için de uygulanır.

İthalatta Toplu Konut Fonu

İthalat Rejimi Kararı Ek’indeki III Sayılı Liste’de yer alan işlenmiş tarım ürünlerinin, IV Sayılı Liste’de yer alan balıkçılık ve su ürünlerinin ithalatında Toplu Konut fonu ödenir. Ancak, Gümrük Kanunu’nun 167.Maddesi’nde yer alan hallerde; gümrük vergilerinden muaf olarak serbest dolaşıma sokulacak eşyalardan Toplu Konut Fonu tahsil edilmez.
Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu ( KKDF )
Kabul kredili, vadeli akreditif ve mal mukabili ödeme şekillerine göre yapılan ithalatlarda Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu’na ( KKDF ) % 3 oranında kesinti yapılmaktadır.





0.78 saniye.
16:04:18, 18 Mayıs 2024, Cumartesi

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım