Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 Dış Ticaret
 İhracatla İlgili Özel Kuruluşlar Hangileridir?
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
dt_turan 11/06/2009 : 09:23:30
Bankalar ve Özel Finans Kuruluşları: Dış ticarette aracılık, güvence, kredi sağlarlar. İhracatta mal bedelleri bu kuruluşlar vasıtası ile tahsil edilir ve ihracat bedeli dövizler yine bu kuruluşlara bozdurularak Döviz Alım Belgesine bağlatılır.

Kullanılan ihracat kredilerinde vergi resim ve haç istisnasından bu kuruluşlar sayesinde yararlanılır. İhracat kredi taahhütlerinin kapatılması da bankalar ve özel finans kurumları nezdinde yapılmaktadır.

Taşımacılık Şirketleri: İhraç konusu malların sınırötesi taşınmasını sağlar, taşıtanın talimatları doğrultusunda taşıma belgelerini düzenleyerek kendilerine verirler. İhracatçı firmalar çoğu kere doğrudan taşıyıcı şirketler yerine bunlar adına hareket eden acentelerle ilişki halinde olurlar.

Sigorta Şirketleri: Malların taşınması esnasında doğabilecek riskleri sigorta ederler. İhracatçı firmalar, doğrudan sigorta şirketleri yerine bunlar adına hareket eden acentelerle ilişki halindedirler.

Gözetim Şirketleri: İhracatçı veya ithalatçı firmaların isteği üzerine, ihraç konusu malların, sipariş evsafına veya yasal yükümlülüklere uyup uymadığının denetimini yapıp bunlarla ilgili raporları düzenlerler.

Gümrükleme Şirketleri: Malların yasal yükümlülüklere uygun bir şekilde ihraç edilebilmesi, bu amaca yönelik dökümanların hazırlanması ve gümrük idareleri karşısında ihracatçı firmaları temsil etmek suretiyle danışmanlık hizmetleri verirler.

Test ve Deney Laboratuarları: Çeşitli üniversite, dernek veya özel sektör kuruluşları tarafından işletilirler.

Dış Ticaret Sermaye Şirketleri: İhracat hacmi olarak belirli bir büyüklüğe ulaşmak suretiyle Dış Ticaret Müsteşarlığından Dış Ticaret Sermaye şirketi statüsü almış olan firmalara Dış Ticaret Sermaye Şirketi deniliyor. Bu firmalar, bir protokol çerçevesinde imalatçı firmaların mallarını ihraç etmek suretiyle dış ticarette aracılık hizmetleri görürler. Dış Ticaret Sermaye Şirketleri, imalatçı firmalara finansman, hammadde tedariği, KDV iadesinin alınması, kredilerden yararlandırılması konularında destek sağlarlar.

Sektörel Dış Ticaret Şirketleri: Aynı sektörde faaliyet gösteren belirli sayıda küçük ve orta ölçekli firmanın biraraya gelerek kurdukları, kurucu işletmelere belirli avantajlar sağlayan firmalardır. Sektörel Dış Ticaret Şirketleri’nin kurucu işletmelere (imalatçı KOBİ’lere) sağladığı avantajlardan bazıları şunlar:

- İhracata aracılık etmek
- Pazarlamayı organize etmek
- Hammadde tedariğinde imalatçı firmalara destek sağlamak
- Finansman temininde destek sağlamak
- İhracattan doğan KDV iadesinin vergi dairelerinden geri alınmasında yardım sağlamak.
- İmalatçıları yönlendirmek

Kaynak: Kobi Finans


1.33 saniye.
21:44:40, 6 Mayıs 2024, Pazartesi

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım