Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 Yönetim Ve Liderlik
 Etkin Yönetim Becerileri
 Türk Yönetıcılerle Batılı Yönetıcılerın Farkları
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
Fahas 08/01/2009 : 18:50:19
Türk yöneticilerin önemli bir kismi geri bildirim alma, stratejik bakis ve sorun yönetimi gibi alanlarda Batili Yöneticilerden geri kaliyor. Buna karsilik krizlerle mücadele, esneklik ve kosullara uyum saglama konusunda ise Türk yöneticiler öne çikiyor. Liderlik ise her iki grubunda ortak basari alani ...

Batili yönetici

. Krizlere karsi hassas davraniyor.
. Ben dilini kullaniyor ve uyguluyor.
. Geri bildirime açik bulunuyor.
. Mantikli hareket ediyor.
. Iyi lider özellikleri gösteriyor.
. Kurumsal yapi birinci ön planda.
. Sorunu en basindan ele alip çözüyor.

Türk Yönetici

. Krizlerde sogukkanli davraniyor.
. ```Biz`` diyor ama masanin arkasina geçince bu ben
oluyor.
. Geri bildirime kapali duruyor.
. Duygusal tepkiler verebiliyor.
. Iyi liderlik özelliklerine sahip.
. Kurumsal yapi ikinci planda, asil hedef satisi artirmak.
. Sorunlari en basindayken görmezden geliyor.
Kroniklesince ele aliyor.

Bireysellik: Türk yöneticiler kendilerinden ve yaptiklarindan konusmak yerine, hitaplarinda genelde kendilerini bir grup ya da toplulugun parçasi olarak lanse eder, alçak gönüllü olmaya özen gösterip daha çok " biz" kelimesini tercih ederler. Avrupa yönetim kültüründe bireysellik ön plandadir.
Esneklik: Türk yöneticiler Avrupali yöneticilere nazaran daha esnekler. Avrupalilar daha istikrarli çalisma kosullari içerisinde çalismaya aliskin olduklarindan, Türk meslektaslari kadar esnek olmaya ihtiyaç duymazlar.

Açiklik: Türk yöneticiler genellikle yabanci meslektaslarindan gelen bilgiye (fikir ve önerilere) daha açiklar. Diger ülkelerin ve yöneticilerinin islerini nasil yürüttüklerini incelemeye ve onlardan bir seyler ögrenmeye hevesliler. Avrupali yöneticilerin ise disaridan, özellikle de diger ülkelerden gelen verilere kapali oldugu söylenebilir.

Geribildirim: Avrupalilar geribildirim almak veya vermek konusuna daha asinadirlar. Geribildirim çalisma kültürlerinin bir parçasi haline geldigi için olumlu-olumsuz geribildirimi normal karsilarlar. Ancak elestirildikleri noktalari kendileriyle bütünlestirmeden önce konu ile ilgili tartismaya girmekten de kaçinmazlar. Yani geribildirime açik olmalari kisisel elestiriyi tam anlamiyla kabullendikleri anlamina gelmez.

Stratejik Bakis: Türk yöneticiler daha Ziyade uzmanlik ve taktige dayali bir düsünce stili sergilerler. Avrupalilarin ise daha genis bir stratejik bakis açisi vardir belirsiz ve karmasik olaylari algilama yetileri Türk yöneticilere kiyasla üstündür.

Planlama ve Organizasyon: Türk yöneticilerin organizasyon, zaman yönetimi ve görüsme sürelerine yaklasimi daha rahat olup, kurallari ve düzenlemeleri esnetme yoluna gitmeleri daha sik rastlanan bir durum. Avrupalilar özellikle de Alman yöneticiler disiplinleri ve dakiklikleriyle ünlüler. Avrupali yöneticilerin süreçleri organize etme, planlama ve yürütme zamani verimli kullanma ve görüsme süresine siki sikiya bagli kalma özellikleri de bilinen gerçekler.

Sorun Yönetme: Türk yöneticiler sorunlari görmezden gelme veya daha dolayli yoldan yaklasma egilimindeler. Avrupalilar sorun çözme sürecinde genellikle oldukça direkt ve dürüst bir yol izlerler. Onlara göre kritik meseleler, daha da büyümelerine firsat verilmeden bir an önce ve açik bir sekilde çözüme kavusturulmalidir. Pozitif ya da negatif duygularin ifade edilmesi normal ve kabul edilebilir bir davranistir.


0.84 saniye.
21:02:47, 25 Nisan 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım