Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Dünyası Ve Ekonomi
 Gelecek İçin Yeniden Yapılanma
 Yeni Dünya Hakkında Düşünmeler. .
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
zeustasarim 28/09/2009 : 07:24:31
Hatırlamamız ve düşünmemiz gereken şeyler var.

Süpermarket gelene kadar bakkallar kafalarına göre fiyat yazıyordu. Serbest piyasa ekonomisine geçmeden önce her bakkal, manav vs satış fiyatı ile alış fiyatı arasında %10 dan fazla kar marjı olmadığını fatura ile kanıtlamak zorundaydı. Çift etiket numaralarını hatırlayın.
Süpermarketlerden önce mal çeşidi de yoktu. Peynir, zeytin tek çeşit bulunurdu bakkalda. Bu yüzden ayrıca mandıralar vardı. Manav ayrı, kasap ayrı, bakkal, mandıra derken alışveriş yapmak için epeyce gezinmek gerekiyordu. Süpermarketler tüm bu ürünleri bir araya topladı.
Bakkalda her şeyden bir örnek bulunurdu. Marketler herşeyden 50 çeşit koydu.
Bakkalın veresiye defteri vardı, iyi uygulamaydı. Marketler ise kredi kartıyla cevap verdiler.
Bakkal eve yakın olurdu. Marketler de ufalıp yaygınlaşmayı tercih ettiler.
Bakkala sepet sarkıtılırdı. Marketler de internet sitesinden sipariş almaya başladılar.
Bütün bunlar olurken, hayatımız değişti, hızlandı, sığ ama geniş bir yaşantı oldu. Bakkal "bize uymaz" oldu.
Bakkalın önünde araba parkı yok, rafları da ufak, her peynirden ya da her içecekten bulunduramaz. Olmuyor işte bir türlü. Ekmek ve sigara için ayakta kaldılar gibi. Belki bir de kola...
Hayat hızlandı. Artık eski tip alışverişe zaman ayırmak kolay değil. Şimdi arabamız var... Fazla mesaimiz, ilgilenmemiz gereken kariyerimiz, karşı tarafta gidilmesi gereken yemekli toplantımız.
Hayat hızlandı, marketler geldi... Bakın Ankara'ya. Alt geçitler yapıldıkça AVM ler arttı.
Eskiden her mahallenin bir parkı, caddesi olurdu. Zaman oralarda akıp geçerdi, bedavaya...
Şimdi AVM lerde vitrin önlerinde para hırsıyla dönüyor hayat.
Marketler geldi, hayat hızlandı... "Yavaş şehirler"in bir kuralı da, süpermarketlere hayır demek, hepsini kapatmak. Tesadüf mü acaba?

Yeni dünyada daha fazla kazanmak için daha fazla çalışmak ve daha fazla çalışmak için hızlanmak gerektiğini söylediler. Hızlandık ve çok çalıştık. Bu sayede herşeye sahip olacağımızı ve mutlu olacağımızı söylediler.
İnandık...

Sorun, bakkal ve market sorunu değil. Dünyanın manifestosu bitti. Bundan sonra nasıl yaşayacağımızı bulmamız lazım.


Not: Yavaş şehirler hızla yayılıyor.
SON 8 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
mahlukus 14/06/2012 : 19:08:03
mettin...,
kahinliği gelişmiş,ileriyi gören insanlar söz sahibi olacak demişsiniz, zaten şu an etkinliği önemli oran'da ele geçirdiler. sermaye can çekişmekten kurtulabilmek için
bu tür insanları,grupları yedeğine almaya çalışıyor çünkü, hareket halinde olmayan gezmeyen para kısa zaman sonra yoğun bakıma girer...,
uzay'da ilk kadrolu çöp'çü işbaşı yapalı epey oldu, bizimkiler en özelikli madenlerimizi bile işlenmemiş biçimde satarken google, uzay madenciliği konusunda son
4-5 yıl'da önemli sonuçlar elde etti...
üniversite tercihlerin'de uzay hukuku okumalarını öneridiğimde mel mel suratıma bakanlar çoğunlukta, bakanlar içerisinde hukuk bitirmişler de var...,
hepinize sevgiler...,
METTİN 29/09/2009 : 11:52:25
Bence kahinliği gelişmiş ileriyi gören buna yatırım yapan insanlar gelecekte söz sahibi olacak,teknolojik ve ekonomik gelişme şart,artı sanırım bundan sonra uzay maceramız başlayacak,oraları talan yapacak oralarda kolonileşeceğiz,buda bir sürü yeni hastalık falan getirecek,birde buzullardaki erimeyi katın işin içine dünyadaki ülkelerin sınırlarının değişimi kaçınılmaz görünüyor,savaşlar kıtlıklar vs,güçlü olan yada şanslı akıllı olan türler yaşayacak diğerleri de mezat ta satılacak gibi,Allah sonumuzu hayır eylesin,ama yakın zamana bakarsak artık işe gitmeler azalacak insanlar evde yada istedikleri mekanda işlerini yapacak,işsizlik artacak,akıl teri alın terinin önüne geçecek,buna ayak uyduramayanların sonunu düşünmek lazım şimdiden bence,oma çözüm bulmak lazım sanırım..
malavek 29/09/2009 : 10:10:09
makinalaşan dünyada .insani duygularımız. tükenmekte. her şey olmuş artık çıkar ilişkisi. SELAM veren ler azalmış,
Yunus un şu sözü çok hayranım:``CÜMLELER DOGRUDUR SEN DOGRU İSEN,BULUNMAZ DOGRULUK SEN EGRİ İSEN.``her zaman sorarım kendime. kendim nasılım diye...
METTİN 29/09/2009 : 01:43:24
Emekli köyü projemiz maalesef 4 üncü sırda,Türkiyede bir ilk olacak dünya da bilemiyorum,ama fizibilitesi daha bitmedi,hocam nasıl bir şey diye düşünürsen,sana basitçe 3 ü bir arda üstünede ballı lokma tatlısı diyim,emekli olduğunda ne ister insan sorusuna,yada ne yapmak sorusuna verdiğimiz cevaplarla ilgili, bir cevap olacak,hemde üreten, maliyet getirmeden,hayallere kavuşturan,ayrıca biraz da zeustasarım sayın Suat beyin yazısına biraz cevap olacak,...
mehmetustam 29/09/2009 : 01:08:48
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - selami
Mehmet ustam sen Kütahya'daki Bor Madeninden bahset onlarda bir gelişme var mı?Dünyada En verimli Madenini kullanamayan Devlet kim acaba...!


Bor enstitüsü ankaraya gitti ama emet ilçemizde açılan fabrikada problem yok diyorlar selami kardeş,
geçen sene gazetelere, basına şöyle açıklamalar yapılmış:

ETİ BOR İŞLETMESİ BASINA TANITILDI

18 Ağustos 2008 14:01
Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, Kütahya'nın Emet ilçesindeki Borik Asit Fabrikasında ürettikleri bor kimyasallarının yüzde 95'ini 68 ülkeye sattıklarını bildirdi
Emet ve Hisarcık ilçelerindeki Emet Bor İşletmesi ve bor madeni sahaları, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı yöneticileri ile İstanbul'dan gelen basın mensuplarına tanıtıldı.

Dünya bor madeni rezervinin yüzde 70'ine sahip Türkiye'de bu madenin yaklaşık yüzde 70'inin bulunduğu Emet'e gelen Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Güven Ünal, vakıf üyesi Prof. Dr. Güngör Tuncer ve basın mensupları, ilk olarak Hisarcık'taki bor sahalarını inceledi.

Eti Maden İşletmelerine ait Emet'teki Borik Asit Fabrikasını gezen katılımcılara, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz tarafından bilgi verildi.

Yılmaz, dünyadaki yıllık bor tüketiminin 400 milyon ton olduğunu belirterek, Türkiye'nin yaklaşık 4 milyar ton bor cevherini elinde bulundurduğunu söyledi.

Türkiye'nin, dünyaya 1000 yıl yetecek bor madenine sahip olduğunu bildiren Yılmaz, dünyaya ham bor satılmadığını, işlenen madenin pazarlandığını anlattı.
Yılmaz, ürettikleri bor kimyasallarının cam, seramik, deterjan üretimi gibi alanlarda kullanıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Dünyada ciddi pazar avantajı sağlamış bulunmaktayız. 2002 yılında 186 milyon dolar olan ihracatımızda bu yıl 600 milyon doları aşacağız. 2012 yılına kadar ihracat hedefimiz 1 milyar dolardır. Bunun da gerçekleşmesiyle firma karımız 600 milyon dolar olacaktır. Ürettiğimiz boru iç piyasaya bugün dışarıya verdiğimiz fiyattan yüzde 35 daha ucuz vermekteyiz. Bu devamlı böyle olacak anlamı taşımasın. Ürettiğimiz bor kimyasallarının yüzde 95'ini 68 dünya ülkesine satmaktayız. İhracatımızın yüzde 50'sini Çin, Japonya, Malezya gibi Uzak Doğu ülkelerine yapıyoruz.''

-''YATIRIM AĞINI GENİŞLETİYORUZ''-

Eti Maden İşletmelerinin yatırım ağını genişletmeye devam ettiklerini anlatan Yılmaz, Emet Borik Asit Fabrikasının kapasitesini artırmaya çalıştıklarını söyledi.

Firmanın daha fazla ihracat hedefiyle yoluna devam ettiğini kaydeden Yılmaz, ''Bor kimyasallarında 2002'de 800 bin ton olan üretimimiz bu yıl 1 milyon 500 bin ton, önümüzdeki 4 yıl içinde ise 3 milyon 500 bin tona çıkarılacaktır'' dedi.

Yılmaz, Eti Maden İşletmelerinin ürettiği bor, kolemanit ve borik asidin geçmiş yıllarda 6 aylık veya bir yıllık sürede stoklarda beklediğini, ancak siparişlerin artmasından dolayı bugün stoklarda bir ton ürünün bile bulunmadığını bildirdi.

Borik Asit Fabrikasına yapılan yeni yatırım ilaveleriyle tüm talepleri karşılamayı hedeflediklerine dikkati çeken Yılmaz, ''Borda Çin piyasasında yüzde 70'e ulaştık. 9 milyon dolarlık satışımızı 180 milyon dolara çıkardık. 4 yıla kadar hedefimiz 500 milyon dolarlık ihracattır'' diye konuştu.

Yılmaz, bor sahalarındaki maddelerden çimento üretimi yapabilmek amacıyla incelemelerini sürdürdüklerini ve daha ekonomik çimento üretmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi
selami 29/09/2009 : 00:41:46
Mehmet ustam sen Kütahya'daki Bor Madeninden bahset onlarda bir gelişme var mı?Dünyada En verimli Madenini kullanamayan Devlet kim acaba...!
METTİN 28/09/2009 : 23:27:30
Zamanı iyi idare eden lider olur,adamlar 2030 da yarı insan yarı robotlardan yapay zekalardan,düşünce le hareket ettirmeden bahsediyor cisimleri,yani yavaş yavaş androit,yavaş yavaş süper kahramanlara dönüşeceğiz,bir bilim adamı yakında mezardan babamı çıkaretıp diriltebilirim bu günkü gen ve bio mekanik teknolojilerle diyor,allah sonıumuzu hayır etsin,bakalım yeni biyo mekanik tanrılar napacak,harrison ford un eleştirmenlerce en iyi bilim kurgu filmi seçilen bıçak sırtı adlı bir filmi var,yanılmıyorsam sean youngla baş roşü paylaştığı bir seyredin derim,orda çok şeyler göreceksiniz geleceğimize dair..Mehmet ustam sen sıkıldığında bana haber ver ben sana benim emekli köyü projemden bir kişilik yer ayırim ama bodum da değil burda,antalyada..
mehmetustam 28/09/2009 : 23:12:34
Yani Ankara şimdi çokmu iyi oldu :))
Kocaman binalar, arabalar, köprüler, trafik homurtusu,Robotlaşmış insanlar ,AVMler,vs. vs...
Şöyle yemyeşil sessiz sakin bir deniz kenarında tekodalı birevim olsa, karşısında da bakkal amca, kasap amca...
inanın başka birşey istemem ( bodrum tarafıda olabilir :))


0.8 saniye.
23:58:58, 28 Mart 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım