Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 Dış Ticaret
 İthalat & İhracat İle İlgili Birkaç Sorum Olacak?
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
masal06 12/06/2009 : 17:43:52
Arkadaşlar İthalat &İhracat ve E-Brokerlik yapan arkadaşlara birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim:

1. E-Brokerlik yapanlar da Mevzuatı bilselerde Gümrük Müşavirleriyle çalışmak zorundalar mı? ve Gümrük Müşavirlerinin temel Görevi nedir?

2.G.T.İ Pozisyon numarası nedir, Dış Ticaretin hangi aşamasında önemlidir?

3. İthalat prosedürlerinin İhracat prosedürlerinden daha fazla olduğu söyleniyor, katılıyormusunuz?

4. Bir ürünün ihracat veya ithalat esnasında geçtiği aşamalardan basitce bahseder misiniz ?

SON 3 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
ufukbs 15/06/2009 : 11:26:12
- G.T.İ.P. açılımı Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu dur ürünleri sınıflandırmada ve karışıklığı önlemede kullanılır 12 hanelidir ilk 6 hanesi HS CODE olarak geçer ki tüm ülkelerin (dünya gümrük birliğine üye ülkelerin )kullandığı otak koddur son 6 hane de ülkenin kambiyo mevzuatına göre değişiklik gösterir
- ithalat mı zordur ihracat mı zordur sorusuna hangi açıdan baktığın önemli bir yandan ihracatı devlet destekler amaç budur zaten ürettiğin yada elindeki malı diğer ülkelere satmak döviz girişi sağlamak fakat bir sürü prosedür var doldurman gereken belgeler ödeme ve teslim şekilleri ile ilgili dikkat etmen gereken noktalar vs.. ithalatta bir gümrük müşaviri ile anlaştığında suya sabuna dokunmadan( tabii getireceğin ürün özel izne tabii bir ürün değilse ) getirtebilirsin
- ithalat ve ihracat aşamaları kısaca bahsedilecek işlemler değil zaten kısaca bahsedilsede hiç bir işe yaramaz teslim şekilleri ödeme şekilleri artıları ve eksileri ile iyice kavranmalı binlerce olasılık mevcut bazı durumlarda onların bile öğrenilmesi yeterli olmuyor

umarım yardımcı olmuştur
xwriter 14/06/2009 : 18:37:16
- Merhaba..Bir E-Broker olarak şunu söylemek isterim. E-Broker bütün mevzuatı bilmek zorundadır ama herşeyi kendi yapamaz, yani yetişemez her işe.. Örneğin gümrük işlerini kendi görebilir tabiki ama uğraşması gerekir, işleri daha uzun sürebilir vede gümrük müşavirine para vermiycem derken başka bilmediği şeyler yüzünden daha çok para vermek zorunda kalabilir.

- G.T.i.P numarası gümrük tarife numarası demektir. Her ülkede hemen hemen aynıdır. standartlara bağlı olarak her ürün numaralandırılmıştır. Dış ticareti kolaylaştırmak ve karısıklıgı önlemek için kullanılması şarttır.

- ithalat ihracattan daha zordur. Çünkü devlet ihracatı destekler ithalata engel olmaya calışır. Çünkü ihracat aslında üretmek, mal satmak yani kazanmak, ithalat ise para kaybetmek anlamına da gelmektedir. mesela yurt içinde 100 liraya sattıgın bir ürünü yurtdısına 82 liraya gonderirsin çünkü devlet ihracatta gümrük vergisini almadıgı gibi birde kdv indirimide yapar. daha bir sürü devlet desteği sağlanmaktadır. ama ithalatta binbir dereden su getirmen lazım üstelik gelecek olan ürün Türkiye'nin ürettiği ürünlerdense daha da zorlastırılır..

- dış ticaretin ödeme şekilleri, teslim şekilleri vs. çok daha farklıdır ve ayrıntılıdır. öyle basitçe anlatılabilecek bir konu değildir. ayrıntılı bilgi için http://www.dtm.gov.tr/ adresinden bilgi alabilirsin.

umarım faydalı olmuştur..iyi çalışmalar..
METTİN 13/06/2009 : 04:57:38
Selam ,finans bankın kobi finans sayfalarına bakarmısın...


0.8 saniye.
16:41:35, 29 Nisan 2024, Pazartesi

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım