Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 İnternet, Teknoloji, Yazılım - Özel
 Sıfırdan E-ticaret'e Girmek Ve Maliyeti
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
Yasin Halit Karayağız 10/07/2020 : 18:51:28
Merhabalar dostlar,

Forumda gezerken dikkatimi çekiyor, çok fazla e-ticaret ile ilgili merak var. Bu merakları gidermek adına bir E-Ticaret Uzmanı olarak sizlere bilgiler vermek istiyorum.

Şu zamana dek 4 tane marka yarattım, sıfırdan. Şu an 5. marka için çalışıyorum. 2020 itibariyle sıfırdan marka yaratmak eskisine nazaran çok daha büyük bütçeler istiyor. Adımları buradan sizin için kısaca paylaşacağım.

1- Paranız varsa e-ticarete girin. 20-30 bin TL ile e-ticaret yapmaya kalkmayın, batarsınız. Paranız varsa e-ticaret siteniz olsun. (Sağlam bir alt yapısı ve güzel bir teması, kolay kullanılabilirlik web ve mobil için olmazsa olmaz)
2- Rakip Analizi (Rakiplerinizi belirleyin ve neler yaptıklarına bakın)
3- Sosyal medya ve Adwords reklamları verin.
4- PR şirketleriyle tanıtım odaklı çalışmalar yapın.
5- SEO çalışmaları yaptırın. (Hedef kelimelerinizde Google'da üst sıralarda yer almaya çalışın)
6- Sözlük tanıtımları yapın (Ekşi Sözlük, İnci Sözlük vs.)
7- İlk olarak müşteri odaklı çalışmaya bakın (Fiyatlarınızı zarar etmeyecek ölçüde tutun ve müşteriye güven verin. Müşteriyle sürekli iletişim halinde olun. 0850 numaralar, whatsapp hatları, site içinde canlı destek vs.)
8- Kampanyalar yapın. (İnternet sitemizden ürün alıp Instagram story'sinde bizi etiketleyerek paylaşan herkese %15 indirim vb.)

Bu ve bunun gibi onlarca kriter var. Sektörünüze göre bazı başlıklara ve konulara eklemeler yapılabilir. Başlangıç için bunları bilmeniz yeterli olacaktır. 7 senedir bu işin içindeyim onlarca firmaya danışmanlık yaptım ve halen de yapıyorum en büyük tecrübem şu oldu. Dışarıdan göründüğü gibi asla değil. Yani bu adam yaptı bende yaparım modeliyle sakın ha sakın e-ticarete girmeyin. Deneme yanılma yöntemiyle elde ettiğim tecrübeleri sizinle kısa da olsa paylaştım. Umarım başarılı olursunuz :)
SON 2 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
Yasin Halit Karayağız 01/10/2020 : 14:18:35
Ürün grubunuza göre pazar yeri tercihi yapmanız önemli. Yani tekstil ürünleri satacaksanız trendyol, çiçek ürünleri satacaksanız çiçek sepeti vs. pazar yerleri çok kazandırmaz. sadece sürümden kazanırsınız. sürümden kazanabilmeniz için de çok satış yapmanız şart.
turuncubey 30/09/2020 : 23:30:47
Peki sadece pazar yeri siteleri üzerinden satış yapmak için ne diyorsunuz?


1.25 saniye.
14:25:25, 29 Mart 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım