Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 İş Kurma Ve Girişimcilik
 İnternetten Al-sat Yapmak
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
MarketingCommander 20/02/2020 : 01:47:16
Merhaba ben hazırlık sınıfında öğrenciyim bölümüm işletme.Okurken internetten alım-satım işleriyle uğraşmak istiyorum.Alibaba'dan veya yerel yerlerden satın alıp gittigidiyor gibi sitelerden satmak düşüncem.Fakat bunu şahıs şirketi vs kurmadan kendim nasıl yapabilirim?Çünkü şahıs şirketi kurmak muhasebeci gibi bazı yükler getiriyor anladığım kadarıyla.Bir de sadece denemek istediğim için az sayıda ürün alıp satacağım.Tavsiyesi olan deneyimli arkadaşlar yazabilir mi?Teşekkür ederim.
SON 8 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
LastHero 14/04/2020 : 15:10:52
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Justorcun
al-sat'çılık asla bitmez. onemli olan alırken kazanmak. her malın alıcısı bir şekilde çıkıyor.
düşük bütçeler ile başlanacaksa bence cep telefonu alıp satabilirsin.
pazaryerlerinin çoğunluğu vergi mükellefi olmanı istiyor, şirket kurmayacaksan ikinci el telefon, pc, pc parçaları gibi ürünleri alıp satabilirsin.
yapıp çok güzel rakamlar kazananları biliyorum.


İşte orada da GİB'lığının banka hesaplarını otomatik izlediği ortaya çıkıyor. Hesap hareketlerinden ötürü incelemeye takılan, kurum merkezine davet edilen ve vergi cezası kesilen çok kişi tanıyorum bu işleri yaparken. Al-satçılık bitti yada bitiyor derken sadece kişiler arası ilişkilere atıf yapmamıştım, Devlet'in de büyük oluşumları destekleyip küçük işler üretenleri bitirme politikalarına değinmiştim. Sistem maalesef ki sizi hep illegalliğe itiyor, o da tat vermiyor.
Umarım özlediğimiz o eski ticaret iklimi bir gün geri gelir....
LastHero 18/03/2020 : 11:13:26
Piyasanın haline bakarsanız al-satçılığın bittiğini yada çok farklı boyutlara taşındığını, biraz konsept değiştiğini göreceksiniz. Eskitip davranış kalıpları artık işlemiyor. Üreticiden alıp satanlar (Az el gezen mal) daha çok talep görüyor.
tablom 07/03/2020 : 10:28:13
Aslında AL-SAT'çılık ile ilgili şunu söylemek daha doğru olur. Dünya üzerinde AL-SAT tipi ticaret geçtiğimiz 10-15 yıl içinde çok farklı bir yapıya evrildi.
Fakat Türkiye'de halen o yapıya evrilmemek için ayak direndiğini görmekteyiz. Bu durum sürdürülebilir değildir. Tabii bu direnmenin ekonomik, sosyolojik, siyasi ve toplum karakter kimliği gibi farklı bir çok şarta bağlı olduğunu da iyi gözlemlemek gerekli.
Nereleri gözlememiz gerektiği ile ilgili uzun uzun bir şeyler yazmayacağım. Çünkü birbirine bağlı çarkları birbirinden ayırmamalıyız ve ne yazık ki ülkemizde herkes konunun anlamak istediği ve işine gelen kısmı ile ilgileniyor.
Bu sebeple tüm dünyadaki yeni ticaret anlayışını öncelikle çok daha iyi kavramak gerekli.
Ben sizlere ipucu olarak şu kadarını söyleyebilirim; Son dönemde AL-SAT tipi ticaret için ülkemizde başarıya gidebilecek girişimler ortaya çıkmaya başladı ve çok da hızlı bir şekilde yol almaya başladırlar. (Getir, Fiyuv, Glovaa v.s. bunlar hizmet sektörü gibi gözükse de çoğu depolarına mal alıp depolarından teslim ediyorlar)
Fakat yine son dönemde HepsiBurada, N11, GittiGidiyor, sahibinden gibi girişimler ülkemizde genellikle düşülen hatalara düşmüş durumdalar sadece alacakları komisyonlara odaklandılar ve geldikleri noktada tedarikçilerini zarara sokmaya başladılar ne yazık ki tedarikçiler bu durumun farkına vardıklarında çok geç olacak. Bu tip oluşumlar yakın zaman içinde ya yok olacaklar ya da başka global şirketlere devir edecekler işletmeleri.
Bu durum tespitlerinden yola çıkarak çok daha net planlar ortaya çıkartılabilir. Çünkü herşey sadece sermaye değildir. Elindeki çok sağlam bir proje ile ödeme yapmadan mal çekme noktasında bir çok işletmeyi ikna edebilirsiniz. Ama en önemli şey çok gerçekçi, sürdürülebilir ve ayakları yere basan planlarınız olmalı ve bunları iyi sunabilmelisiniz.

Herkese başarılı bir ticari hayat dilerim.
Justorcun 07/03/2020 : 10:11:41
al-sat'çılık asla bitmez. onemli olan alırken kazanmak. her malın alıcısı bir şekilde çıkıyor.
düşük bütçeler ile başlanacaksa bence cep telefonu alıp satabilirsin.
pazaryerlerinin çoğunluğu vergi mükellefi olmanı istiyor, şirket kurmayacaksan ikinci el telefon, pc, pc parçaları gibi ürünleri alıp satabilirsin.
yapıp çok güzel rakamlar kazananları biliyorum.
atknkcc 06/03/2020 : 15:56:38
Neden öyle düşünüyorsunuz sayın LastHero.
LastHero 06/03/2020 : 13:36:20
Al-Satçılık artık Türkiye'de bitmiştir....
maydin35 20/02/2020 : 10:23:53
Merhabalar, nacizane görüşüm düşük sermaye veya sermayesiz yapabileceğin işler söz konusu olduğunda rekabetin yüksek olduğu trend sitelerde yapılan ciroya göre verilen kampanyalara şöyle bir göz attığımda düşük sermayeli al sat tarzında işlem yapan şahısların pek başarılı olabileceğini düşünmüyorum. şöyle ki 10 TL'lik bir ürünü 1 TL'ye dahi mal etsen aradaki kargo, site komisyonu maliyeti senin arada yapacağın kardan fazlasını alıp ***ürüyor. Ürün maliyeti yüksek olan teknolojik bir ürün satın aldığını varsayarsak örneğin 1000 TL'lik bir ürünü 900'e mal ettin 980'e satmaya çalışacaksın diyelim, bu seferde aynı ürünü tedarik eden dağıtımcı firmalar senden daha ucuza kampanyalar düzenlediğini görüyorsun ve satışın yine zorlaşıyor.

Bence gittigidiyor, n11 vb siteler yerine tek ürün satış sitesi açmak, reklam üzerinden yürümek, veya instagram,facebook gibi sitelere reklam verip sadece senin ürününün gözüktüğü bir satış platformu oluşturup rakip marka araştırması yapmaya pek imkan vermeden satışını yapman daha performanslı olur gibi geliyor.

Üniversite öğrencisi olduğunu varsayarsak, sıfır ürün alıp garanti, iade, müşteri memnuniyeti gibi konularda muhattap olarak kendini göstermen yerine sezonluk ikinci el eşya işine girip letgo, üniversite ikinci el sayfası gibi yerlerde satışını yapsan daha kazanclı bir yol edinmiş olursun diye tahmin ediyorum. İkinci el bir çamasır makinası, kitaplık, baza, kettle, bilgisayar, telefon, çalışma masası, masa lambası gibi ürünler seni daha karlı bir duruma geçirebilir. garanti vermediğin ürün olduğu için fazla kafanın ağrıyacağını sanmıyorum.

Kolayca yapabileceğin iş ise ehliyet kursları, yabancı dil kursları, kpss hazırlık kursları ile git anlaş getirdiğin öğrenci başı sana ücret öderler. hepsi paşa paşa kabul eder. aylık 20 öğrenci tutup ***ürsen minimalize öğrenci başı 150 tl'ye bile çalışsan 3000 TL ek gelir güzel olabilir.

Hayallerinin gerçek olması dileğiyle işin rast gelsin.
Masor07 20/02/2020 : 09:31:06
Selamlar.Başlangıç olarak facebook market ve letgo yu kullanabilrisin.Gİttigidiyor vb sistemler detaylı işler o açıdan seni yorar.Ancak dediğim yerleri denersen gerek tecrübe gerek sıcak satış adına sana faydası olacaktır


0.8 saniye.
12:18:53, 28 Mart 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım