Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 Gıda, Tarım Ve Hayvancılık - Özel
 Yapay Merada Yerli Dana Beslemek
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
sülün osman 31/07/2019 : 16:57:43
Selamün aleyküm. Dostlar hayvan pazarından 3500-4500 TL fiyatları arasında yerli dana alıp bir yapay merada en az 7-7,5 ay otlatmayı ve daha sonrada kışın 4-5 ay içerde beslemeyi düşünüyorum. 50 hayvan ile başlamayı düşünüyorum. Sizce kârlı olurmu hayvan başına 1000m2 yer yeter diye duydum acaba bu konu hakkında bilgisi olanlar bilgilerini paylaşırmı çayır mera otu ekmeyi düşünüyorum ayrıca. Akşamları ek olarak silaj yonca reygras vermeyi düşünüyorum az miktarda. Sizce neler yapılmalı. Teşekkürler...
SON 3 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
volkan91 14/08/2019 : 00:22:13
Kesinlikle süt hayvanı işine girmeyin. Ekstra ekipman ve bina maliyeti gerektirir.
Bulunduğunuz il, iklim verileri, rakım vs. bilgileri olmadan yaylımda geçirilecek zaman konusunda yorum yapamıyorum.
1 hayvan = 1 dekar hesabı hemen hemen doğrudur. Ancak merayı bölmeli ve kademeli otlatma yapmalısınız.
İşgücü ve araziyi kiralayacaksanız hiç bulaşmayın, 50 hayvan için değmez, kesinlikle zarar edersiniz.
Hayvan ırkları, yem bitkileri, ahır projeleri vb. bilgiler için www.turkbesi.com sitesini incelemenizi tavsiye ederim.
thesan 04/08/2019 : 13:33:54
otlak bir yer bulabilirseniz çok iyi olur aksi takdirde yemler çok pahalı kar getirmeyebilir
seten 01/08/2019 : 00:57:30
İşi uzmanlarına sormak lazım ama küçüklüğü hayvancılık içinde geçmiş biri olarak bir kaç fikir vereyim.
1.Hayvancılık çok zahmetli ve masraflı iştir bunu kabullenerek ve şikayet etmeden yapman gerekir.
2. Anladığım kadarıyla açık besiye benzer bir hayvancılık olacak. Meranın çimlenmesi/otlanmasını sen yapacaksan hayvanın sadece karnını doyuran değil ona kilo aldıran yonca ve reygras gibi otlar ekmen gerekir. Öte yandan bunların kurusumu yoksa yaşımı daha faydalıdır bakmak lazım. Bu siteye bakabilirsin. Yem maliyeti önemli. http://www.yembitkisi.com/
3.Alacağın hayvanlar yediğinin hakkını verecek kilo alacak hayvanlar olmalı. Mesela 4000 bin liraya yerli sığır yavrusu alacağına 7000 bin liraya simental al. Yerli maksimum 250 kilo alabilecekse simental 450. Aradaki fark büyük.
4. Besi süresini gözden geçirin. net olarak ne kadar yaylakta kalmalı ne kadar besi ahırına alınmalı bu önemli. Maksimum kiloya hayvan nasıl ulaşır araştırın. Maksimum kiloya ulaşmış hayvana yedirdiğiniz her yem zarar hanenize yazılır. O anda kesime gitmesi gerekir. Bir de hayvan baskülü alıp tüm hayvanları aylık tartmalı ve her hayvana bir kayıt tutmalısınız. Benzetmek gibi olmasın ama bu hayvanlar sizin işçiler ve aylık performans ölçülmeli.
4. Hastalık aşı vs. bunlar hakkında bilginiz olmalı.
5. En önemlisi, yayma + besiye çekme toplamda 10-12 ay sürecekse bu şu demektir. Paranı 12 ay parça parça dağıtacaksın 13. ay toplamaya başlayacaksın. Bu arada günlük ve aylık masraflarını nasıl halledeceksin. Evi kim geçindirecek. Benim bir işim var diyorsan hayvancılık bir iştir. Ek iş değildir. Ek iş olarak bakarsan verim alamazsın. Gelelim çözüme. 50 hayvan besiye bağlamayı düşünen bir kişinin en az 10 hayvan süt besisi yapması gerekir ki. Hem sütten elde ettiği gelirle aylık giderlerini karşılasın hem de inekten olacak yavruyla gelecek yıl ki besi hayvanlarını düzmeye başlasın. Bu 5. madde uygulanmadığı için hayvancılar yemlerini vade farklı olarak çok pahalıya alırlar. Kazançlarını yemciye vs. akıtırlar. Süt satmak, helede sütü kaliteli bir inekse dünyanın en kolay işi. İnsanlar doğal süt, doğal yoğurt, doğal tereyağı, peynir bulmak için aranıyorlar. Mesela ben ve çocuklarım yaklaşık 7 yıldır hazır yoğurt yemiyoruz. Öyleki misafirlikte bile sofraya gelse doğal olmadığı için elin gitmiyor. Süt ve süt ürünlerini kendin yapar ve doğal ürünleri seven ve bunu ballandıra ballandıra anlatan bir müşteriye denk geldin mi arkası kendiliğinden geliyor. Yazacak çok şey var. Ama özet olarak sanırım bu kadar yeter.



0.75 saniye.
13:50:59, 28 Mart 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım