Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 İş Kurma Ve Girişimcilik
 İş Kuracaklara Tavsiyeler.
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
luckxor 04/04/2019 : 12:55:14
Merhabalar.

Her ne kadar ekonomik olarak zor zamanlar geçirsek de, hayallerini gerçekleştirip iş kurmak ve fırsatları değerlendirmek isteyenler için her zaman bir yol, bir olanak vardır. Önemli olan doğru zamanda doğru seçenekleri kullanmaktır. 2008 ekonomik krizinde etkilenmiş ve hala ayakta kalıp iş yapan müşterilerimden yola çıkarak bir kaç yönetim danışmanlığı ilkelerinden bahsetmek istiyorum.

1-Durum analizi yapılmalı; Koşulları iyi tanıyıp mevcut sermaye koşullarınızı iyi değerlendirin. Büyüme hedefi koymadığınız veya büyüme olanağı göremediğiniz girişimler için''ya tutarsa, biz bir başlayalım gerisi gelir'' minvalinde işe başlamayın. %97 olasılıkla 3. sene sonunda kapanışı verebilirsiniz (kobi araştırma derneği verileri)

2-Organizasyon Şemaları Oluşturma; Şirketinizde genel kurul kararlarında belirtildiği gibi ortaklarınızın görev tanımlarını ve onlara bağlı organizasyon örgütünü iyi oluşturun. Hiç bir şey kağıt üzerinde kalmamalı.

3-Gelecek yol haritası oluşturun: İşe başlamadan önce bir senelik iş planınız hazır olmalı. Bugünü bugün, yarını yarın düşünürüz mantığı ile kısa sürede her şey aleyhinize dönebilir.

4-Stratejileri Belirleme: İşe girişeceğiniz alan, ürün, fiyat müşteri konuları net olmalı kesin bilgi edindiğiniz bu hedefler üzerinde stratejilerinizi kurun.

5-Standartların Oluşması: Bir şirket standardınız olmalı. İşi yapış biçiminiz bu standart çizgisinden çıkmamalı. İlk girişim aşamasında ise ilk önce kendi kişisel standardınızı oluşturarak yola çıkın. Karar verirken kanun gibi bu iç yasanıza güvenin.

6-Büyüme hedeflerini belirleme. Bütçe hazırlayın. Neyi nereye harcayacağınız net olsun. Başa baş noktanızı belirleyin. Daha sonra belirli oranları kendinize hedef koyup, büyüme dönemini belirleyin.

7-İş tanımları ve liderleri belirleme. İşiniz tek kurabilirsiniz ama bir ortağınız veya ortaklarınız mevcutsa bir lider belirleyin.

Detaylı bilgi için;

0532 175 36 03
Caner Adsız
Yönetim Uzmanı
SON 1 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
sahillaleli 14/04/2019 : 12:59:46
bence en önemlisi ne yapacağını biliyor olmak. tabi bu da iyi ve etraflıca düşünülmüş bir planı gerektiriyor. ikinci önemli şey de bu plandan şaşmadan onu doğru şekilde uygulayabilmek. bu ikisi varsa bir iş %90 başarılı olur zaten


0.91 saniye.
10:30:04, 25 Nisan 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım