Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 İş Kurma Ve Girişimcilik
 Alibaba Ve Aliexpressten Toptan Ürün Almak?
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
Delipanter00 28/02/2019 : 21:42:43
Bu iki siteden toptan ürün alip türkiye veya avrupada ticaretini yapan varmi? Gümrükten ülkeye girisi nasil ve ne sekilde oluyor? Toptan alimlarda gümrük vergilendirme yapiyor diye duyumlar aldim, bunlar dogrumu? Cifte vatandas oldugum icin direk bulgaristana siparis versem ardindan oradan gidip kendim alip sinirdan turkiyeye kendim soksam vergilendirme yine olurmu? Gümrükte bu ne almis diye yine paketleri kontrol ederlermi sizce?
SON 6 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
xeraz41 19/03/2019 : 02:02:50
Ayrıca amazon satıcı hesabı açmak oldukça zorlaştı.Şirket açma zorunluluğu getirildi.Paypal için çok uğraştım en iyi yöntem amerikada şirket kurulumu deleware şirket açmak için en çok tercih edilen eyalet.
xeraz41 19/03/2019 : 01:57:26
Bulgaristanda ki depo fikri oldukça iyi fakat ürün gönderiminde sorun iade vb işler olduğunda sıkıntılar bir nebze daha büyük olucaktır.
erkantekin 15/03/2019 : 01:01:29
XERAZ41, ürünleri Türkiye'ye getirirseniz size ekstra maliyet getirebilir. Getirdiğiniz ürün için KDV dışında gümrük vergisi vs. ödemeler yaparsınız. Ve ürünün maliyeti artar. Bu ürünü Avrupa'ya satmanız zor çünkü maliyet artmış olur. Bulgaristan'da depo kurarsanız tüm Avrupa Birliği ülkelerine sadece fatura keserek hiç bir gümrük işlemi yapmadan ve gümrüğe takılmadan satabilirsiniz. Bulgaristan AB ülkesi olduğundan hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.
sonbarbun 14/03/2019 : 08:58:43
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - xeraz41
Hocam anlamadığım nokta çinden gelen ürünleri Türkiyede ki depoya soktuktan sonra avrupaya satsak ne fark ediyor Bulgaristanda depo kiralamakla ne gibi artı ve eksileri var


Tabi ki Türkiye'den de satış yapılabilir. Yani arkadaşın durumundaki biri için Çin-Türkiye-Avrupa yerinde Çin-Avrupa (Bulgaristan) ilave gümrük masrafı açısından daha mantıklı gözüküyor.
Esas mevzu Türkiye pazarı yerine mümkünse Avrupa ve Amerika'ya açılmak. Nedeni ise ülkemizdeki alım gücü, dövize bağlı riskler vs. sebebiyle kar marjlarının düşük olması.
Daha önce Amazon satıcı üyeliği için müracaat ettim üyeliğim onaylanmadı. Ebay konusunda ise Paypal hesabınız yoksa yeterli satış yapmak zor deniliyor. Paypal da Türkiye'de yok.
Şu anda hala yurt dışı pazarına girmek için ne yapabilirim diye araştırıyorum. Mevzuya vakıf arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
xeraz41 14/03/2019 : 03:51:10
Hocam anlamadığım nokta çinden gelen ürünleri Türkiyede ki depoya soktuktan sonra avrupaya satsak ne fark ediyor Bulgaristanda depo kiralamakla ne gibi artı ve eksileri var
sonbarbun 08/03/2019 : 12:03:40
Bu konuada son aylarda araştırma yapmıştım. Kısaca anlatmak isterim:

Alibaba toptan satış yapan fiyatlar daha uygun, aliexpress ise perakande satış yapan bir site. Bu konuda ihracat firmalarıve Çin'de iş takibi yapanlar dahil bir çok kişi ile görüştüm. Genelde söylenen alibabada dolandırıcıların çok olduğu yönünde. İlle de alacağım diyorsan sadece ucuz mal satan firmalara değil aynı zamanda 5-10 yıldır üye olanlara yönelebilirsin.

Mesela 1000 adet bir ürünü almak isteseniz en azından %30 peşin göndermenizi istiyorlar. Ama sonra ne ürün geliyormuş ne de muhatap bulabiliyormuşsun. Ya aracı firma ile getirteceksin ya da orada komisyon karşılığı iş yapan Türkler ile fabrikada pazarlık, malın depodan çıkıp gemiye yüklenmesine kadar nezaret etme hizmeti alacaksın. Bu kişiler 200-300tl karşılığı ön fiyat araştırması da yapıyorlar. Nihayetinde malı tedarik ettiğinde faturanın %5-10 civarında toplam paraya bağlı olarak komisyon alıyorlar.
Herhangi bir malın gümrükten girişi için GTİP denilen gümrük tarife bilgisine bakman veya baktırman lazım. Mesela bu sitelerden istafade edebilirsin. Birinciden GTİP numarasını bulup ikinciden vergisine bakabilirsin.
https://www.gumruk.com.tr/gtip/
https://www.ticaret.gov.tr/ithalat/gumruk-vergisi-sorgulama

Bazı ürünlerde sadece KDV var bazılarında KDV+gümrük vergisi var. Bazılarında ise ülkeye girerken laboratuvar raporu isteniyor. Bir de Türkiye'de üretimi olan bir malın ilave vergisi olabiliyor. Profesyonel bir iş için gümrük veya mali müşavir desteği almanda fayda var. Yoksa ucuz mal aldım sanırsın ama semeriyle seksene varabilir.

Malları Bulgaristan'a gönderip yanında Türkiye'ye mal getirmek bana göre külfetli ama değer mi değmez mi, sıkıntı yaşar mısın açıkçası bilmiyorum.
Tavsiyem ise uygun malı araştır, komisyoncu kanalıyla fabrikada malı incelettir, numune iste, Bulgaristan'da bir depo kiralayıp malı bu depoya getirt, Bulgaristan adresli Paypal hesabı aç ve ebay gibi siteler üzerinden Türkiye'ye değil Avrupa'ya sat. Türkiye'de kar majları yerlerde ve pastadan pay kapmak oldukça zor.

Mesela bende bir depo A4 fotokopi kağıdı var neredeyse fabrika fiyatına veriyorum ama fiyatı yine de öldürmeye çalışıyorlar ve fazla talep olmuyor.

Son anda öğrenci olduğunu gördüm. Küçük çaplı öğrenci işi satışlarda belki de bu yazdıklarıma ihtiyacın olmayacak. Neyse kısacası her ne yapacaksan o işin her aşamasını araştırmanı, önceden kafanda yaşamaya çalışıp maliyetleri iyi hesap etmeni tavsiye ederim.

Kolay gelsin.


1.27 saniye.
19:58:31, 28 Mart 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım