Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 İş Kurma Ve Girişimcilik
 İs Plani İcin Yardim.
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
perge.import 03/03/2018 : 13:31:43
Burdan sevdigim bir arkadasim Turkiye'de is yapmayi kafasina koydu her neyse ona yardimci olmak icin sizden yardim istiyorum.

Is tanimi : Kantin / Kafeterya / Yemek

Hedef kitle : Asgari ucret ve ustu calisan kesim - Carsi ici , kurumsal magazalar alani vb.

Soru 1 : Turkiye'de ortalama bir calisan gunluk yemek harcamasi ?

Soru 2 : Fiyat ucuz ise self-servis tuketim olusur mu ?

ornek soru 2 icin : Mekana girdiniz yemek yieyeceksiniz tekli "Enginar 1.30 tl " ve Tek biber dolma 0.50 tl alirmisiniz ?



SON 8 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
bayilik47 27/04/2021 : 11:24:19
Bir işe başlamak, zorlu bir süreçtir ancak iyi yazılmış bir iş planı bu süreci sizin için kolaylaştıracaktır. Eğer etkin bir iş planı hazırlarsanız, istediğiniz finansal desteği kolaylıkla elde edebilirsiniz.

Yapmanız Gerekenler :
1-Yürütmeye ilişkin bir özet hazırlamak ile işe başlayın. Yazdığınız özetin içine, işiniz hakkında açıklayacı bir bilgilendirme bölümü, işinizde sağlayacağınız hizmetler, işinizin karşılaşacağı rekabet, mali durum analizi , işinizin hedefleri, amaçları ve diğer önemli bilgileri koymalısınız. İş planınızı hazırlarken bu özet bilgileri d

https://enuygunfirmalar.com/blog/is-plani-nasil-hazirlanir/
perge.import 07/03/2018 : 11:19:57
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ikare
ürünlerin "paketli" olması içi karıştırır...
hijyen açısından güzel olur. fakat maliyetinizi çok artırır. Bir de bizim insanımızın çok büyük kısmı mikrodalga fırına alışkın değil.

Benzer restoranlar çok var. yol boyu dinlenme tesislerinde de mutlaka denk gelmişsinizdir.
uzun bi sunum tezgahı. ben mariler içinde yemekler sürekli sıcak. başında bi iki eleman. istediğiniz yemeği tabağa koyup verir size.
Bardak peçete su kaşık vs alıp kasaya gidersiniz. kasadaki kişi de aldıklarınızı hesap edip ücreti alır.



Bu onerin varolanin bir devami ayni zamanda urun maliyetini yukseltiyor... Paketli urun 15-21 gun sureli toplu uretim olunca ambalaj payi urun maliyetinde bir hic olarak dusuyor.

Vatandasin mikrodalga'ya aliskin olmadigi dogru o yuzden bu is modelini saglam bir sermaye ile uzun sure zarar ya da %0 marj ile ayakta kalmasi sart . Ne zaman musteriler bu tuketim yontemine alisti o zaman karlilik olusur. Butun mesele bu sureci reel hesaplamak ?
ikare 07/03/2018 : 00:25:26
ürünlerin "paketli" olması içi karıştırır...
hijyen açısından güzel olur. fakat maliyetinizi çok artırır. Bir de bizim insanımızın çok büyük kısmı mikrodalga fırına alışkın değil.

Benzer restoranlar çok var. yol boyu dinlenme tesislerinde de mutlaka denk gelmişsinizdir.
uzun bi sunum tezgahı. ben mariler içinde yemekler sürekli sıcak. başında bi iki eleman. istediğiniz yemeği tabağa koyup verir size.
Bardak peçete su kaşık vs alıp kasaya gidersiniz. kasadaki kişi de aldıklarınızı hesap edip ücreti alır.
perge.import 06/03/2018 : 12:15:38
Acikcasi kurulmak istenen proje market / kantin gibi ...

magazadan iceri girdiniz urunlerin teshir edildigi alana geciyorsunuz burada sizi bir tepsi ve bardak reyonu bekliyor - ardindan uzun teshir dolabindan ( et- tavuk - balik - sebze-tatli ) yemek istediginiz urunu hazir paketlenmis sekilde ortalama tuketiminize uygun olarak ( ornek : 100gr doner ya da 75 gr tavuk doner vb ) diger urunleride pilav cesitleri vb hepsi onceden paketlenmis sekilde satilacak teshir dolabindan sonra kasaya dogru tekli meyve sepetleri ve karisik kuru mevye paketleri olacak 30grlik kasaya varmadan aldiginiz urunlerin tuketilmesine yonelik gerekli tabak,bardak , corba tasi , catal kasik alip kasaya geleceksiniz . Odemeyi yapip micro dalga firinlarin oldugu alanda yemeginizi isitip yiyeceksiniz !
Kenan Kablan 05/03/2018 : 23:03:24
Günlük ortalama yemek bütçesi 12 TL. Bu bütçeyle 3 çeşit yemek tercih edilir oluyor. Aslında buna günlük demek çok doğru değil. Zira çalışan kesimin öğle yemeğini dışarıda yediği doğrudur fakat akşam yemekleri ev ve farklı mekanlara doğru kaymaktadır. Kahvaltı için lokasyona göre akıllı uygulamalar yapılırsa ekstra kazanç elde etmek mümkündür.

Self servis olmasında hiçbir mahsur yok. Çalışan kesimin yemek saati genel olarak kesiştiği için 12:00 - 13:30 arası oluşacak yığılmaya karşın süratli hizmet verebiliyor olmanız önemli.

Bunun dışında pek bilinmeyen 'Aşçı Tabağı' uygulaması başarılı oluyor. 3 çeşit yemek için 12-14 TL para ödeyen bir müşteri 15-17 TL ödeyerek 25 cm'lik bir tabağa (tabağı dolana kadar) her çeşitten almayı tercih edebiliyor. Bu durumda tezgahta bulunan 10-15 çeşit yemekten yine en fazla 6 çeşidini tabağına alabiliyor fakat belki de insanlarda biraz daha 'açık büfe' duygusu oluşturduğu için daha çekici geliyor olabilir.
Bu uygulamada restoran da kazanıyor. Çünkü müşteri başına elde edilen gelir yükseliyor, tezgahtaki yemeklerin -yaklaşık olarak- eşit eksilmesi sağlanıyor. Böylece yemeklerin birkaçı biterken diğerlerinin kalarak çöpe gitmesinin önüne geçilmiş oluyor.

Maksimum 1 saatlik öğle/yemek paydosuna sahip çalışanların bu süre içinde ortalama 20 dakikasını yemeğe ayırabileceğini düşünürseniz; kısa sürede, doyurucu, ekonomik, seçenek sayısı fazla ürünleri sunan mekanların iş yapabileceğini söyleyebilirim. Hijyen bilincinin toplumda yaygınlaştığını, buna da dikkat edilmesi gerektiğini söylemeye gerek yok aslında. En sonda ise lezzet konusu var. Ortalama bir lezzet, ortalama bir kalite toplum geneli için kabul edilebilir bir ölçü. Yemeklerin çok lezzetli olmasından ziyade kötü-yenemez alt sınırında olmaması yeterli oluyor. Sözüm meclisten dışarı, toplumca öyle pek de gurme olmadığımız, lezzeten pek anlamadığımız gerçeğini itiraf etmek isterim.

Aklıma gelenler arasında önemli bulduğum iki hususu ise en sona bıraktım: Hesap alma ve çay ikramı.
Hesap çok hızlı ve hatasız olmalı. Yemeği aldıktan sonra hesap için bekleme süresi en fazla 30-45 saniye aralığında olmalıdır. Sisteminizi kurarken mutlaka bunu hedeflemelisiniz.
Bir mekanda çay ikramı olursa o mekanın daimi müşterisinin oluşması kaçınılmaz bir sondur. :) Çayın çok kötü ve bayatlamamış olması önemlidir. Eski bir esnaf güzelliğimiz olan yemekten sonra çay (müşterinin ağırlığına göre belki de kahve) ikrâm edilmesi zincir restoranların neredeyse hiçbirinde yok. Sizin rakibiniz, fast foodçular, meal box vb.leri olacağı için onlara fark atmak için çay konusunu mutlaka düşünün derim.
Gelişmelerle ilgili haberdar ederseniz, destek olmaya devam ederiz. Hayırlı başarılar.

ferhattayfun 05/03/2018 : 00:50:07
Turkiye'de ortalama bir calisan gunluk yemek harcamasi ?
Cevap 1 : Türkiyede asgari ücretle çalışanların aylık ortalama giderleri 250-300 TL. En azından çalıştıkları şirket o kadar ödeme yapıyor.

Soru 2 : Fiyat ucuz ise self-servis tuketim olusur mu ?
Cevap 2 : Fiyat uygunsa self servis olayını kafaya pek takan olmaz diye düşünüyorum. Günümüzün büyük zincir lokantalarıda zaten self servis değil mi ?

Tane başı ( bence ) bir fark yaratmaz. Lokantalara gittiğimizde zaten yarım porsiyon isteyebiliyoruz. O nun yerine 3 çeşit yemek 9 TL. mesela bu bir fark yaratabilir diye düşünüyorum. Tabi ki en önemli yer konum olacaktır. En önemli rakibinizde börekçiler ve tavuk dönerciler olur. 5-6 TL. ye insanlar karınlarını doyuruyor.
ikare 05/03/2018 : 00:10:29
Ankara'da karanfil sokağın girişi idi yanlış hatırlamıyorsam vardı buna benzer bişey.
Üniversite yemekhanesi ile nerdeyse aynı fiyata 3 çeşit yemek satıyordu ve her daim içerisi askerinden öğrencisine asgari ücretlisine tıklım tıklım oluyordu...
Bu iş tutar.
ama iki şart var. birincisi konumu çok önemli.
ikincisi de yemekler ucuz olsun ama lezzetinden ödün vermesin.
ruffroller 04/03/2018 : 09:14:17
bunun icin ikea nin yemek alani guzel bir ornek.

maliyet hesabini bilmiyorum ama icecek olarak dilediginiz kadar alma fırsatı verirseniz bireylere ( ki yarısı su oluyor ve max 2 bardak falan icebiliyorsun) cok cazip hale gelebilir.


0.75 saniye.
13:11:24, 28 Mart 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım