Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 Diğer
 Diğer Konular
 Kuraklığa Yeni Çözüm: Biyo-zar
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
tarkanex 24/02/2008 : 12:03:33
Çöllerdeki bereketin nedeni olan 'su tutan toz' dünyaya umut oldu. Bilim adamları 'biyo-zar' adı verilen toz tabakasının sünger işlevi gördüğünü ve susuzluğu çözüm olabileceğini açıkladı. Küresel ısınmanın beraberinde getirdiği kuraklığın Türkiye'nin yanı sıra dünyadaki birçok ülkeyi de tehdit etmesi üzerine bilim adamları kuraklığa karşı savaşta yeni bir adım attılar. Bilim adamları, dünyadaki su kıtlığına, deniz yosunuyla tavuk gübresi gibi biyolojik olarak ayrışabilen maddelerle oluşturulan bir toz tabakasının çözüm getirebileceğini söylüyorlar.
'Biyo-zar' adı verilen bu toz tabakası, toprakta sünger işlevi görüyor ve yağmur suyunu emerek çöl gibi son derece kurak ve çorak koşullarda bitkilerin yetişmesine olanak sağlıyor. Amerikan Bilimsel
İlerleme Derneği'ne mensup bilim adamlarının İnternet sitesinde yaptıkları açıklamada, su darlığına karşı çözüm önerisi olarak sunulan, 'biyo-zar'ın tarımcılıkta da suyun kullanımını değiştirebileceği kaydedildi.
Bilim adamları, 'biyo-zar'ın ilk demelerinin Nijerya'da yapıldığını ve az miktarda suyla mısır yetiştirilmesinde başarı elde edildiğini bildirdiler. 'Biyo-zar'ın kalkınmakta olan ülkeler için büyük yenilik olduğunu belirten bilim adamları, bu sistemle oluşturulacak bitki örtüsü sayesinde, küresel ısınmanın da azaltılabileceğini söylüyorlar.

Kaynak: Globaladres.net
SON 2 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
alfa16 09/01/2018 : 11:49:50
ilginç_ oysaki ülkemizde dünya rezervinin % 70 bulunan perlit madenide o işi üst düzey sağlıyabiliyor, biliyormuydunuz...?
Fd44 25/12/2017 : 15:04:04
İlginç


0.75 saniye.
00:23:31, 29 Nisan 2024, Pazartesi

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım