Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Dünyası Ve Ekonomi
 İnovasyon, Yeni Trendler Ve Çözümler
 Üretim Mi, İthalat Mı Daha Karlı?
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
ooaykac 24/02/2014 : 11:43:11
Bir E-ticaret firmasıyız. Gittiğimiz yolda karlılık sağlayabilmek için bir yol haritası çizmeye çalışıyoruz. Bu anlamda kendimize ilk olarak şu soruyu soruyoruz:

Üretim yapıp satmak mı daha karlıdır, yoksa Çin den vs diğer ülkelerden ithalat yapıp satmak mı?

Bu konuda beyin fırtınası yapıp fikirlerinizi almak isterim.
SON 17 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
Ar-Ge 17/02/2016 : 21:10:18
fason üretim yapmak istiyorum. ağrıkesici ve vitamin kombinasyonu içeren ilaç olacak. ruhsatı satın alacağım iç piyasada pazarı nasıl bulurum.
suattemur 22/01/2016 : 20:57:04
Üretim mi ? ithalat mı ? dediginizde ben üretim derim. hazır alıp sattıgınız bir şeyde dünya markası olamazsınız. Üretim odaklı holdinglerden Koç grubu bunun en canlı örnegidir.Çocuklarınıza ve ülkenize hatta kendinize iyi bir şey bırakmak istiyorsanız meşakatli olsada üretim ve markalaşma diyorum. Örnek bir yıl gibi kısa süre önce satılan türkiyedeki elektrik malzemeleri üretim devi vi-ko şirketin %95 ini 586 milyon dolara sattı ister inanın ister inanmayın 586 milyon doların en büyük kısmını 4 harf bir tire işareti oluşturuyordu vi-ko alan şirkette bence sadece kendi önündeki taşı kaldırmak için satın aldı satın alan panasonic Ne yazık'ki günümüzde sanayi kolay para için inşaat sektörüne kaymakta betonla büyüyen türkiye gerçek anlamda büyümemekte teknolojik yatırımı olmadıgından kalkınma olmamaktadır. Tercihiniz hayırlı olur inşallah
ooaykac 21/01/2016 : 21:35:09
Herkese selam. Öncelikle katılımınız için teşekkürler.

Son 1 yıldır ithalat yapmaktayız. Saç maşası ve saç ithalatı yapıyoruz. Kendi markamız var tescilli. Raporlarımız vs herşey var. Ürünü kendimiz perakende olarak satıyoruz. İthalatçı olmamıza rağmen %24 - %25 karlılık oranları ile satış yapıyoruz. Ben bunun az olduğunu düşünüyorum. Yani o kadar ithalat, iş uğraş vs... Bu karlılık oranının iyi olmadığını düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bir üretim tesisi oluşturarak ithalat yerine bu saç maşalarını kendimiz üretmek istesek böyle bir şeyin ne kadar maliyet tutacağını bilmiyorum ama daha karlılığın daha fazla olabileceğini düşünüyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.
qerz 31/10/2015 : 21:41:47
masal06 adlı kardeşimize katılıyorum. Beyin fırtınası yapılacak bir yönü yok bu konunun. Güner kardeşimiz dediği gibi bir şey bekliyorsa ama sanırım benim anladığım bir malı, başka satıcılar için üretmek, yani bir marka olmaksızın.
Öncelikle, konu sahibi kesin bir karara varıp birşeyler yapmıştır ama biz yine de arşiv niyetine deyip bir kaç bildiğimizi yazalım, bakarsın geleceğe yatırımı olacak kişilere geçmişten bir yardımımız dokunur.

Öncelikle, her yemeği tuzlu sevebilirsiniz ama sizin sevdiğiniz yemeği o tuz miktarına getirmek için her yemeğe içinde olan malzemelere göre tuz miktarı farklı katılır. Nasıl, bir doktor bir hap verip tüm hastalıkları yenemiyor, bazıları için ameliyat gerekiyorsa aynı şey de iş hayatında da geçerlidir. Öncelikle felsefi konumdan bırakıp biraz pragmatik olmak gerekirse şöyle bir örnek veriyim. Bazı sektörlerde üretim tamamen belirli firmalara aittir, bunun nedeni ya büyük yatırım gerektiren yada kâr marjının küçük olması sebebiyle ayakta durmayı bir hayli zorlaştıran şeyler.
Marka veya üretici ismi vermeyerek anlatım yapayım, reklam olmaması için. Bildiğim kadar ilk adıma kadar, maliyeti diğer sektörlere göre küçük bir miktar gerektiren makinalarla kurulabilecek bir fabrikayla iş yapılabilir. Ama gel gör ki, evdeki hesap sanayiye uymuyor. Senin üretim maliyetinin altına adamlar, kâr katarak satıyorlar. Bu sefer Çin ve benzeri ucuz ülkelerden getiririm diyorsun. O zaman çok büyük bir miktar gerekiyor ki konteyner dolsun. Her futbolcu, aynı şey için topun peşinden gitse bile hepsinin mevkileri farklı. Biri iyi defans yapan, golcü olamaz. Olsada, bir golcü kadar verimli çalışamaz. Sizde bunu iyi düşünün. Gerçekten, ne yapmak istiyor sunuz? Eliniz neyi tutuyor? İnsanlarla iletişimiz iyiyse, en iyisi satıcı olmak.

Şimdi, kendi fikrim olarak. qerz, sence ne olmalı? Sen ne öneriyorsun bana? Senin düşüncelerin neler? Dersen,
En iyisi parekende satmak, en büyük kâr orada. Örnek vermek gerekirse:
Iphone 6, üretim maliyeti Apple'a sadece 200 dolar. Doların rekor seviyelerinde olduğu zamanda ise türk lirasıyla 582,80TL (kur 2.914) ve satış fiyatı 600$ civarları 1.748.40TL (kur 2.914)
Hafızam beni geçmişte elde ettiğim bilgilerle yanıltmıyorsa; Nike, Adidas, Puma tamamen fason üretim üzerine kurulmuş bir üretimden markalarına çıkan malları satmakta. Üç markadan sadece biri ürettiği malların 1% lik bir payını kendi üretiyor. Bunlar, en fazla kâr ile çalışan markalar.
Daha yakınımızda olan pazar, inşaat sektöründe olanlara bakalım:
0'dan bir bina yükseltmen için milyona yaklaşık veya daha fazla miktarlarda yatırım yapman gerekebilir. Ama elinde ki parayla, bir binaya ortak olursan sonra satarsan daha çok kâr elde edersin. Başlatma maliyetini atlamış olursun.

Kısa kesmek gerekirse ve dediklerimi daha bir halde toplamak gerekirse, riskin olduğu kadar kâr elde edersin. Herkesin üretim yapabileceği bir madde ise ve sende işe girersen büyük ihtimal batarsın, herkesin sattığı bir mal ise sende satarsan batarsın.
seyyah_ck 27/10/2015 : 20:17:47
Malını sattıktan sonra ikiside karlıdır. Önemli olan malı temin etmek değildir. Kendin üret yada ithal et yada fason yaptır farketmeZ siz ürünü satmaya bakın. Başladıktan bi zaman sonra iş kendini büyütür
guner 27/10/2015 : 05:44:41
Namım olsun diyorsan üretim yok ben para kazanacam diyorsan al sat dir her zaman.
kadir belen 25/10/2015 : 21:46:48
tabiki de kendin üretmelisin çünkü Sürekli yükselen kur vergiler var. Bir üretmek için devletten hibe de alırsın.
Mrta 01/02/2015 : 15:47:59
benim oyum üretimden yana. ülke ekonomisi açısından da tabi ki. 1000 tl sermayeniz bile olsa küçük bir parçayı üretmeye başlarsınız zamanla üretim hattınızı geliştirirsiniz. ithalat noktasında ise hem üretip hem ithalat yapabilirsiniz. gemiyi sizin doldurmanıza gerek yok önce bir kutu alırsınız sonra bir palet, bir konteynır tamamen sermayenizi artırarak ve piyasada neyin rağbet gördüğüne göre hareket edersiniz.
selcuk43 29/01/2015 : 17:20:11
bence üretim daha karlı uzun vade de tabi ki önü daha açık geliyor bana ithalat daha zor ve kısa vadeli
mlh 29/01/2015 : 16:00:50
uretebiliyorsan kendin uretmeli, boylece yurt dışında pazarı olan ürünler ise ihracat boyutuda düşünmeli, insan istihdam etmeli ekonomiye katkı yapmalı, yoksa ithalat yapanı zenginleştirecek ama dolaşan parayıda yurt dışına kaçıracak biraz idealist yaklaştım heralde arkadaşlar.
Ar-Ge 28/01/2015 : 22:04:56
Kanatimce ucuz 5 tl herkesın alabıleceği urunse kilo ile alıp hindistandan veya cınden almalı. 50 tl uzerınde ıse kendı uretmelı
Elektrikci 01/05/2014 : 16:25:15
Merhabalar dostum, öncelikle bence ikisi içinde bir çalışma yapman lazım, öncelik tabi ne satacaksın? pazar hacmi, pazar oyuncuları, iç ve dış etkenler, vs vs bunları iyi hesaplaman lazım ona göre kapasite planı yapacaksın. Kapasiteye göre techizat, ona göre insan kaynağı ve yönetim organizasyon yapacaksın ki bunlar bilindik şeyler ve en sonunda senin asıl soruna geliyoruz ki bunun içinde bu sorular tabi önemli ama en önemlisi karlılık, lojistik ve gümrük masrafları ile üretim birim ve değişken maliyetler yani ne kadar üretmeliyim ki kara çıkabilirim(başabaş analizi) bunları yapman lazım. Kısa bir örnek verirsem gidip Çin'den herkes pc, elektronik cihazlar vs getirtiyor ama kimse gidip tuvalet kağıdı getirtmiyor bunun gibi ürün, ürünün karlılığı, ürün pazar hacmi, sizin pazardaki beklediğiniz hacim...
MertK 27/03/2014 : 10:00:27
Cok farkli alanlardir. Sadece karlilik olarak bakilamaz ki, yinede ithal edip satmak daha kolaydir iyi tedarikciler bulunabilirse.
masal06 03/03/2014 : 18:55:05
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ooaykac
Bir E-ticaret firmasıyız. Gittiğimiz yolda karlılık sağlayabilmek için bir yol haritası çizmeye çalışıyoruz. Bu anlamda kendimize ilk olarak şu soruyu soruyoruz:

Üretim yapıp satmak mı daha karlıdır, yoksa Çin den vs diğer ülkelerden ithalat yapıp satmak mı?

Bu konuda beyin fırtınası yapıp fikirlerinizi almak isterim.

ithal ettiginiz maldan daha kaliteli ve maliyeti düşük üretimi sübvanse edecek sermaye varsa ve maliyet hesabı yapsanız sormanıza lüzum kalmazdı Bunun beyin fırtınası yapılacak bir yanı yok
orduorhan 24/02/2014 : 21:16:54
Sistem şöyle çalişır... surumu olan bir urun olur... bir gemi dolusu konteyniri yikarsin gumruge karini koyup piyasaya surersin... 20 bin tabiki yetmez...
ooaykac 24/02/2014 : 17:40:57
Sermayenin gücünü neye göre ölçebiliriz.? Neye göre yeterli diyebiliriz? Diyelim ki 20.000 TL param var. İthalatı ortalama 50 TL ye mal olan bir ürün için bu para yeterli sayılabilir mi?

Öte yandan 20.000 tl ye yurt içine fason iş de yaptırılabilir....
orduorhan 24/02/2014 : 16:13:45
sermaya güclü ise
ithalat....


0.88 saniye.
01:23:50, 5 Mayıs 2024, Pazar

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım