Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 İş Kurma Ve Girişimcilik
 Organik Ve Organik Olmayan Ürün Satış Marketi
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
a_iverson 29/04/2012 : 13:56:33
İlk başlarda normal bir market açmayı düşünüyordum fakat daha sonra farklı bir ürün yelpazesi oluşturarak her kesime ve damak tadına hitap edebilecek bir süpermarket olsun istedim.
Yaklaşık satış alanı 200 - 250 m2 bir marketin yüzde 70'lik kısmını her türlü organik ürünlerden ( Gıda, temizlik, kozmetik, bebek ürünleri, çatal - bıçak - kaşık vs. ), yüzde 30'luk kısmını da organik olmayan ürünlerden oluşturmayı düşünüyorum. Amaç; markete girenin eli boş çıkmasını önlemek. Organik ürünler normalinden 2 - 3 kat daha pahalı olduğu için sırf organik satmak zarara uğratabilir. Aynı zamanda internet sitesi kurarak da online satış yapmayı planlıyorum. İç dekorasyonu da aynı şekilde organik malzemeden olacak. Çevrenizde böyle bir market varsa fikirlerinizi almayı istiyorum. Çok riskli bir iş çünkü fiyatlar pahalı organik ürünlerde. Yer konusu çok büyük önem taşıyor burada. Tahminen böyle bir market konsepti ne kadara patlar bana ? Ne kadar bir bütçe lazım ?
Ya da hiç bu işe bulaşma kendin normal bir market aç ya da Diasa bayiliği al kafan rahat eder mi dersiniz ?
Bir de ziraat mühendislerine sormak istiyorum, organik ürünlerin fiyatları normalinden neden 2 - 3 kat daha pahalı ? İlaçlama olmadığı için daha az ürün çıktığı için falan mı ? Sebebi ne merak ettim açıkçası :)
Son olarak da güvenilir firma ve markaları nereden bulabilirim. Biliyorsunuz gıda sektörü  lık da en önde. Bu firma ve markaları bulabileceğim bir adres biliyor musunuz ?
SON 16 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
huyhuyhuy 04/05/2012 : 18:26:02
ORGANİK ÜRÜN ; Üretimde kimyasal girdi kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir.
abrahamme 04/05/2012 : 15:00:46
Bende gıda işine girdim. Doğal ürün ve organik ürün pazarı kurdum. Herkesin gelip ürünlerini komisyon filan ödemeden satabileceği bir platform. Özellikle ev hanımları buradan para kazana bilir. Bir çeşit istihdamda sağlıyor yani. Benim hiç bir kazancım yok. İncelemek isteyenler www.gidaambari.com adresine göz atabilirler.
a_iverson 03/05/2012 : 19:59:02
Dikoryan;
Acaba organik olmadıklarını nasıl anladınız ? Gerçekten organik ürün satan markalar hangileri söylerseniz sevinirim. Ben de bu markalardan bulundurayım raflarda.
dikoryan 03/05/2012 : 16:54:17
Organik diye satılan bir çok ürün organik değil , normal standartları bile karşılamıyor nerdeyse , bu yüzden sıkıntı çekebbilirsiniz diye düşünüyorum!!!
Birde AB Standartları getirilirse tam anlamıyla o zaman organik diye adlandıracağımız ürün sayısı çok azalabilir.
Başarılar dilerim
a_iverson 03/05/2012 : 13:16:51
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - huyhuyhuy
Organik ürün satıcıları, yetkili özel denetim kurumlarının verdiği belgeleri bulundurmak zorunda. Organik ürün satan pazar yerlerine girişte bu belge mutlaka kontrol edilir. Satış mahallerinde satıcı bu belgeyi bulundurmak ve isteyene göstermek zorunda. Şu aralar organik tavuk ve yumurta çok revaçta. Üstelik fiatları çok da fazla değil. Ben Organik yumurtayı ve tavuğu devamlı alıyorum. Maydonoz dereotu kıvırcık gibi ürünlerde çok pahalı değil. Hem organik hem ambalajlı ürünler biraz fiatlı. Organik ürün satacaksanız. mutlaka internetten de yararlanmalısınız.


İnternetten satış ilk düşündüğüm şeylerden biri zaten. Sadece bulunduğum yere değil tüm Türkiye'ye satış yapma fikrim elbet var.
huyhuyhuy 02/05/2012 : 23:20:01
Organik ürün satıcıları, yetkili özel denetim kurumlarının verdiği belgeleri bulundurmak zorunda. Organik ürün satan pazar yerlerine girişte bu belge mutlaka kontrol edilir. Satış mahallerinde satıcı bu belgeyi bulundurmak ve isteyene göstermek zorunda. Şu aralar organik tavuk ve yumurta çok revaçta. Üstelik fiatları çok da fazla değil. Ben Organik yumurtayı ve tavuğu devamlı alıyorum. Maydonoz dereotu kıvırcık gibi ürünlerde çok pahalı değil. Hem organik hem ambalajlı ürünler biraz fiatlı. Organik ürün satacaksanız. mutlaka internetten de yararlanmalısınız.
a_iverson 02/05/2012 : 22:56:44
Akınselçuk bey;
Açıklamalarınız için teşekkürler. Fikir ve tavsiyelerinizi dikkate alacağım.
Aklıma binbir çeşit fikir geliyor haliyle. Son düşüncem dükkanın bir kısmında organik ürün satışı yaparken diğer kısmında da orgnik ürünlerden oluşan mutfak kurmak. Sabahları kahvaltı tabağı, organik kahve - çay - meyvesuyu, öğlen ve akşamları da hafif yemeklerden oluşan bir menü sunmak. Hepsi tamamen organik ürün olacak. Hatta çatal - bıçaklar bile organik olacak. Böyle bir şey daha maliyetli gibi geliyor ama kazancı da bir o kadar fazla olabilir. Hem satış hem de cafe tarzında.
akinselcuk 02/05/2012 : 18:50:55
Sayın A_iverson,

Bir fikrin güzel olması, ticarete uygun olduğunun kanıtı değildir tek başına. Tabi ticaret kökenli bir fikirde, ticarete uygun olmayan bir fikrin nasıl güzel olabileceği de tartışılabilir.

Fikriniz güzel geliyor kulağa. Bu kadar basit. Organik ürünlerinde bulunduğu başka ihtiyaçlarında kolayca temin edilebildiği bir market hoş bir fikir. Ama organik işin içine girdi mi tacirin iki kere düşünmesi gerekiyor. Bir kere organik olsun olmasın bu tip bir yer için çok para dökülmesi lazım. Bir tarz yaratılıp müşterinin cezbedilmesi paranın asıl döküleceği kısım.

Organik ürün koymak bir cazibe yaratacak mutlaka. Ama cazibe yaratacak başka daha ucuz tarzlar bulmak, organik gıda ticaretinin insanı aşağı çeken yönleri yüzünden hiçde göz ardı edilmemesi gereken bir durum ortaya çıkıyor.

Organik ürünün size sağlayacağı imkanlar ile ne kazanacaksınız ? Bu kazançlar organik için girdiğiniz risklere değecek mi ? Müşteriye temiz sağlıklı organik ürün bulma zevkini yaşatıp iki gün sonra burnunu bükmesine sebep olacak ticari manevralara girmek zorunda kalacak mısınız ? Kalabilirsiniz açıkcası.

Organikle yaratılacak cazibeyi ikame edecek başka bir cazibe unsuru ne olabilir ? Bu konuya bir kafa yorun. Aynı etkide ama daha az riskte.

Organik ürün neden daha pahalı olur diye sormuşsunuz.

Yetiştirmesi zordur.

Daha doğrusu, günüzmüz şartlarında bitkisel gıda üretimi çok hızlanmış ve pratikleşmiştir. Pazar bu hıza uygundur.

Oysa organik ürün yetiştirmek için bitkiyi doğal akışına bırakmak gerekir. Hız düşer, süre uzar. Birim gıda hacmi için harcanan emek artar ya da harcanan emeğe karşılık daha az gıda alınır.

Pazar bu durumu hiç hoş karşılamaz. Müşteri elma istiyorsa elmayı rafa yetiştirmek gerekir. Ama organik elma da pazarı ve müşteriyi tanımaz bildiğini okur. Gönlü olunca satışa gelir. Elmanın gönlü ile müşterinin isteklerini denk getirmek genellikle mümkün olmaz. Bu iki unsurun daha çok keşişmesini sağlamak için kurulacak tesis, müşterinin ödeme gücünün çok üzerine çıkar. Bu da tacirin işine gelmez. Ticaret amme hizmeti için yapılmaz. Amaç sadece para kazanmaktır. Ürün bunu sağlamıyorsa bütün iyi niyetler kaybolur tacirde. Örneğin halka temiz bir şeyler yedirmek bu iyi niyetlerden biridir. Az kazandırsa da, kazandırmasa da, eziyeti olsada ben marketimde bu ürünleri bulunduracağım denilebilir. Ama iş astarı yüzünden pahalı bir hal aldığında, iki yola başvurulur. Ya terkedilir, ya da yarı organik veya "hiç organik ?!" ürünler "organik bunlar tertemiz" diye raflara dizilir. Soranlara da şurada hologramı var burada etiketi var "herkes yalan bendeki doğru" diye hikayeler anlatmaya başlanır.


Organik ürün yetiştirmek basitce eski doğal yöntemlerle ürün yetiştirmek şeklinde olamıyor. organik tarım bir mevzuat tarımıdır. hiç ürün yetiştirmeden para harcamaya başlanır. 2-3 yıl beklenir sonra ürün kısmına geçilir. Yani hiç bitmemiş bitkinin maliyeti 3 yıl öncesinden oluşmaya başlamıştır. Her aşamasında sürekli mevzuat için para harcanır. Sürekli denetlenir. Bir kaç koldan denetci kurumlara bağlı tarım yapılır. İyi bir şey bu kadar sıkı olması ama işin para dengesi de böylece bozulmaya başlar.

Bana sorarsanız pazardaki organik ürünler ucuz bile satılıyor. Ama tabi gerçekten organikler mi o kısmı karışık biraz. Gerçekten organik bir muzun kilosu müşteriye 20-25 liradan az olmamalı mesela ama 6-7 liraya yani normal muzun bile bazen yakaladığı fiyatlara organik muz var pazarda.

Hocam size tavsiyem organik üründen ziyade iyi tarım ürünlerine yönelmeniz olabilir. Yani organik mevzuatıne uygun olmamakla beraber olabilecek en sıhhi şartlarda yetiştirilmiş lezzeti sağlığı olabilecek en iyi şartlarda yetiştirilmiş ürünler. Ben topraksız tarım ürünlerine organik tarım ürünlerinden daha çok güvenirim mesela. Çünkü robot gibi kesin düzeneklerde üretilirler lezzetleri sağlıkları mükemmel olur. İlaç riskleri tarlaya veya topraklı seraya göre hiç yoktur. Ama iç pazarda pek görülmüyor bu ürünler. Kalite oluyor ve doğruca dışarıya gidiyorlar.

Tarım İl Müdürlüklerinden o bölgede organik sertikasına başvurmuş yetiştiricilerin bir listesini alabilirsiniz. Ya da google dan yetştirici bulur sonra Tarım İl Müdürlüğünden teyit edersiniz.

Organik yetiştiricileri sadece Tarım İl Müdürlüğü denetlemez. Özel kuruluşlar vardır. Tarım İl Müdürlüğünden bu denetci özel kurumları öğrenir sonra yetiştiricinin iddia ettiği gibi kendisine bağlı olup olmadığını teyit edersiniz. Son satıcı olarak bu araştırmayı yapmaya her zaman hakkınız vardır. Hatta müşteriden daha çok vardır.

Sonuç olarak organik standı iyi fikir fakat hil ebazlık yapmadan kazandırmıyor.

a- Sağlıklı olduğunu bildiğiniz ürünleri koyar iyi tarım ürünü dersiniz.

b- Organik koyar altından kalkamazsınız.

c- Organik der bildiğinizi koyarsınız

d- Bu konuda bir stand açmazsınız.

e- Market işine hiç bulaşmazsınız.

d- Tacirliğe hiç bulaşmazsınız.

Allah kolaylıklar versin.
huyhuyhuy 02/05/2012 : 17:03:48
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - a_iverson
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - huyhuyhuy
Organik ürünler ile organik olmayan ürünler bir arada satılabiliyor mu? Bence bunu bir araştır. Organik ürünleri bulabileceğin adresleri internetten çok kolay bulabilirsin. Buğday derneğine danışabilirsin.


Satılıyor. Artık büyük marketlerde organik ürünleri görebilirsiniz. Şuanda raflarda en fazla yumurtalar var. Ama satılıyor mu satılmıyor mu emin değilim. Diğer ürünlere pek gerek duymuyorlar sanırım. Bazı marketlerde de organik ürünler için ayrı bölüm kurmuşlar orada satılıyor.
Organik ürün satılan pazar yerlerinde çok titiz davranılıyordu. Bilhassa yiyecek maddeleri konusunda çok sıkı kontroller yapılıyordu.Fakat son dönemde büyük marketlerin raflarına girme çabaları bu hassasiyeti ortadan kaldırmaya çalışılıyor. Benim şahsi düşüncem organik ürünün satıldığı yerlerde diğer ürünlerin bulundurulmaması yönünde.Zira organik ürün bir sağlık meselesidir. Ticari yönü biraz daha sonraya bırakılmalıdır. Şimdilik bu konu bazı dernekler tarafından korunup kollanıyor. Eğer büyük marketlere girme konusu yaygınlaşırsa organik sertifikasyonunda aranan titizlikler de sulandırılacaktır. Bu şartları büyük marketler yerine getiremeyecek ve şartlar yavaş yavaş yumuşatılacaktır.Bu da organik ürün yetiştiricileri için başlamadan tükenme demek olacaktır. Organik ürün bence sadece organik satan yerlerde satılmalı ve yaygınlaştırılmalı
a_iverson 02/05/2012 : 16:51:23
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - huyhuyhuy
Organik ürünler ile organik olmayan ürünler bir arada satılabiliyor mu? Bence bunu bir araştır. Organik ürünleri bulabileceğin adresleri internetten çok kolay bulabilirsin. Buğday derneğine danışabilirsin.


Satılıyor. Artık büyük marketlerde organik ürünleri görebilirsiniz. Şuanda raflarda en fazla yumurtalar var. Ama satılıyor mu satılmıyor mu emin değilim. Diğer ürünlere pek gerek duymuyorlar sanırım. Bazı marketlerde de organik ürünler için ayrı bölüm kurmuşlar orada satılıyor.
ercan_ks 01/05/2012 : 13:47:13
Organik ürünler bence güzel bir fikir.Konseptin sadece bu yönde olsun.Organik olmayan ürünler koyarsa bu ürünlerin değeri müşteri gözünde azalır.Organik ürünlerin Fiya tların pahalı olacağı için bunları satabileceğin semt lüx bir semt olmalı.
hemperi 01/05/2012 : 06:52:53
Önceden ticaretle uğraşmadıysan marketcilik zor bir meslektir, güvenebileceğin kişiler yoksa yükün altından kalkamazsın..
huyhuyhuy 01/05/2012 : 01:07:51
Organik ürünler ile organik olmayan ürünler bir arada satılabiliyor mu? Bence bunu bir araştır. Organik ürünleri bulabileceğin adresleri internetten çok kolay bulabilirsin. Buğday derneğine danışabilirsin.
a_iverson 30/04/2012 : 20:36:50
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - auguost
düşüncen güzel zaten dünyada örnekleri var böyle marketlerin ama türkiyede fiyatlar yüksek olduğundan dolayı altından kalkman biraz zor olabilir


Beni de düşündüren fiyatları zaten ama onca zahmete rağmen fiyatlar aslında normal ama insanımızın alım gücü zayıf. Çok zengin adam bile indirimli marketlerden alış - veriş yapabiliyor. Gıdaya harcadığı parayı kısıp başka yerlere harcıyor. Malesef ülkemizdeki durum bu. Ben de o yüzden yüzde 70 organik olsun istedim ama duruma göre yüzde 50'ye çekilebilir tabiki de.

Bir de organik tarımla ürün yetiştiren firmaların ve markaların listesini nereden bulabilirim.
ahmetkurtarici 30/04/2012 : 10:41:38
Organik ceviz üretiyoruz. Boyut olarak yumurtadan daha büyük. Pahalı olmasının nedeni, en azından çok zahmetli ve sağlıklı olmasıdır. İlaç kullanmıyoruz, böcek ve diğer etkenler bu yüzden çok uğraştırıyor. Ama ortaya çıkanı görünce gözlerinize inanamıyorsunuz. Bizim ceviz belki de Türkiye'nin en güzel cevizidir. Organik ürünler satan yerler arıyoruz biz de. Çalışabiliriz.
auguost 30/04/2012 : 02:11:13
düşüncen güzel zaten dünyada örnekleri var böyle marketlerin ama türkiyede fiyatlar yüksek olduğundan dolayı altından kalkman biraz zor olabilir


0.86 saniye.
23:02:19, 28 Mart 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım