Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 İş Kurma Ve Girişimcilik
 Özel İstihdam Bürosu Nasıl Açılır
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
linkreklam 26/04/2011 : 14:48:14
Özel istihdam bürosu açmak için neler gerekiyor. bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
SON 15 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
Ortakik 11/01/2017 : 15:55:13
Ik desteginde bulunarak Danışmanlık şirketi bünyesi altında istihdam burosu isleyisindeki ise alımda yapılabilir mı,
Yapılırsa danışmanlık şirketi kurulumunun özel iştahla burosu açılmasıni maliyet ve sorumluluk kıyaslamasını yapar mısınız?
tcoalngsau 27/12/2016 : 15:45:41
Linkreklam isimli kullanıcı; üzerinden bayağı vakit geçmiş ama neden bu işe o parayı yatırmazsınız? Riski nedir? legal olunca para kazandırmaz mı sizce?

Benimde gözüme çarpan bir iş kolu oldu bu sektör.Sürekli bebek bakıcısı ,hasta bakıcısı,refakatçı,yaşlı bakımı için eleman arayanlar gözüme çarpıyor.Benimde bulundugum yer 250 bin nüfuslu turizm bölgesi ve yerli yabancı kalbur üstü bir kısım yaşayan halk var burada. Bu işi yapan veya yapmış olan var mı?
linkreklam 30/04/2011 : 15:57:11
akinselcuk o zaman bu iş olmayacak gibi dertsiz başımıza birde dert almayalım. e bu iş içinde 50 bin tl paramız yok. ki olsa bile bu işe yatırmam :)
akinselcuk 30/04/2011 : 13:05:05
İşte, kayıtdışı ekonomi ve işportacılık bu yüzden var.
linkreklam 30/04/2011 : 09:38:41
yada çevrede bu işi işkura bağlı yapan biri varsa durumu öğrenip gidip şikayet edebilir. arkadaş her işi usulune göre yapmak ne kadar zor ne kadar maliyetli :)
akinselcuk 29/04/2011 : 22:41:16
Dükkanı açacağın ya da büroyu kuracağın mahalle hangisine bağlıysa o vergi dairesine gider mükellef olursun. Bir dilekce ile bir günde halledilir. Yapacağın iş izne tabi bir iş ise gider ilgili kuruma müracat edersin. Prosedür budur.

Yapacağın iş bir şirket olmayı gerektiriyor ise bir muhasebeciye gider yanına ortak veya ortaklar bulur şirket kurarsın. Bir hafta on gün sürer. Sonra gider izin verecek kuruma müracat edersin.

Adına mükellef olman veya gidip şirket kurman kurumun izin vereceği anlamına gelmez.

Ajans olmanın bir prosedürü yoktur. şahsi mükellef olurken maliyede sorarlar ne iş yapacaksın diye o zaman ajans olup ona buna iş ayarlayacağım dersin onu yazarlar. Şirket olursan muhasebeci ana sözleşmene ne işlerle uğraşacağını yazar ticaret adası seni açar. Ama ne ticaret odası ne de maliye sana önce gidip işkurdan izin al gel demez. O mevzuat onları ilgilendirmez. Ama ona buna iş bulma işi yaparsan işkur gelip yakana yapışır. Belki ceza keser belki üçkağıtcı müamelesi yapar belki gelip başvuruda bulunun o zamana kadar kimseye iş bulmayın der. İş bulduğun biri gittiği yerde bir belaya karışır emniyet gelip seni bulur. Bütün bunların hiçbiri olmayıp 2 sene kapını çalan da olmayabilir.
akinselcuk 29/04/2011 : 22:24:49
Hocam kiranı nerden bilelim ? Sen ne kadarlık bir dükkana yapışırsan kiran o kadar olur. 300 liraya aylık dükkan da var. 5000 aylık kirası olan olup yıllık peşin isteyen (60bin yıllık) dükkan da var. Kullanılmış 300 liraya büro takımı da bulursun sıfır 7bin liraya da büro takımı bulursun.

Prosedür 300 liraya 1 günde mükellef olup adını bilmemne ajansı da koyabilirsin. Bir ortakla 3bin liraya Ltd. Şirket de olup ana sözleşmene iş bulma ajansı da yazabilirsin.

yani bir masa sandalye bir telefonla mükellef olup ucuz bir dükkanda 5000 lira harcayıp işe başlayabilirsin. Ya da bir han da 40bin harcayıp janjanlı bir artist ajansı kurup internetten gazetelerden kampanyalar düzenleyip müşteri peşine düşersin.

Ama dediğim gibi piyasa boş değil. Hem resmi makamlar hemde çöplük bekçisi cingözler sana Galata kulesini sattırmazlar kolay kolay. Toy girilmez bu piyasaya.

Yapacağın işi işkur yapıyor ben de yapacağım diyorsan gel bana bir 20 lik ver beğenirsem yaparsın diyor. İtirazla karşılaşabilirisin.

Sizin gibi girişimciler olmasaydı piyasaya nasıl sıcak para girebilirdi bilemiyorum ? Piyasaya sokulan ama sokan tarafından geri alınamayan bir sıcak para.

Allah yolunu açık etsin.
linkreklam 29/04/2011 : 12:45:55
ajans açmanın maliyeti nedir peki ve prosedürü. kira ofis masrafı falan filan hariç ?
akinselcuk 28/04/2011 : 23:21:34
Nasıl ki magaza açmadan işportada kazak satılabiliyorsa, bu işi de bir ajans kurup yapabilirsiniz. Nasıl ki her işportacıyı zabıta toplayıp ***ürmüyorsa her ajansı da polis gelip kapatmaz. Nasıl ki tezgahı zabıta tarfından toplanmayan bir işportacı kanuna uygun sayılmayacaksa resmen başvurmadığı halde işkur gibi çalışan bir ajans da kanuni sayılmayacaktır.

Sizin bu düşündüğünüz iş şekli zaten istihdam bürosu kapsamına girmez. Siz daha ziyade bir irtibat bürosu olacaksınız. Fakat sadece bir konuda çalışıyor olmalısınız.

Her gelene her kategoride iş bulursanız ve komisyon alırsanız sizi kapatırlar. Aldığınız komisyonlara fatura kesmezseniz maliye kapınıza dayanır. Fatura keserseniz bu seferde iş kolunuz belirsizleşir.

Büroyu kurup işe başlayacaksınız. Ortada bir para dönmeye başlayınca müfettişler size yolu gösterir zaten. Tek problem bu aşamaları kazasız belasız atlatabilmek. Bir para dönmez ise kimse kapınızı çalmaz resmi olarak.







linkreklam 28/04/2011 : 13:11:36
merhaba. lüks bir bölgede temizlikçi hizmetçi çocuk hasta ve yaşlı bakıcısı arayanlar için düşünüyorum. bu işi özel istihdam bürosu açmadan ajans tarzı bir işletme açarak yapabilirmiyim acaba
akinselcuk 28/04/2011 : 10:41:59
Teminatı bankaya yatırıp teminat mektubu alıyorsunuz bankadan. 22bin küsür. Yani 23bin gibi düşünün.

Bir de masraf parası var.1700 küsür. Onu da 2000 diye düşünün. Bu masraf parasını da İşkur a yatırıyorsunuz.

Mükellef bilgilerinizi savcılık belgelerinizi başvuru belgelerinizi de 22 küsürluk teminat mektubunuzu bir dosya yapıp İşkur a veriyorsunuz.

Sonra Sizi İşkur denetliyor. Büronuza ve belgelerinize bakıyor. Aklına yatarsa mevzuata aykırı bir durum yoksa izin veriyor.

Ama eğer sizin insanları bir işe yerleştirme konusunda önceden oluşturduğunuz bir çevreniz bir kulisiniz yoksa bu işi devlet memuru gibi devlet dairesi yaklaşımı ile halledemeyeceğinizden bir yıl sonra kapanıyorsunuz.

Sayın Linkreklam,

Bir devlet dairesindeki memurun maaşı garantidir. Günü gelince hesabına yatar. Kazanılmış hakları vardır yasalarla korunan. Amir korkusu çok fazla değildir. Zira amiride kendisi gibi kanunlara tabidir. Yani memur kaytarsa da kaytarmasa da hayatını idame ettirecek kazanca sahip olmanın rahatlığını yaşar. Bir çok devlet kurumu bu yüzden özelleştiriliyor. Çünkü özelleştiği anda artık kazancı garanti altında memur devri kapanıp her an iş akti fes edilebilecek çalışanlar haline geliyorlar. Gene bir çok hakları kanunla korunsa da eski rahatlık kalmıyor.

Şimdi siz bu büroyu açtığınızda işsiz insanların sizi bulması tercih etmesi ve işverenlerin size para ödeyip eleman bulma arzusu içinde olmalarını sağlamanız gerekecek. Bunu sağlamak için önceden düşünülmüş bir planınız olmalı. İnsanları bir işe yerleştirmek için elinizde bir ip ucu olmalı. Kendinizde bu konuda bir ufuk görmüş olmalısınız.

Sadece izini alıp büroyu açmak sizi asla kalkındırmaz. İzninizi iptal ettirdiğinizde bankadaki teminatınızı bir iki masraf kesintisi ile alabilme imkanınız olur. Ama büroya ve elemana döktüğünüz para geri gelmez. Kuruma yatırılan masraf bedeli de geri gelmez.

Bir takım bağlantılarınız yoksa ya da en azından kendinizde ciddi bir ufuk görmüyorsanız bir daha düşünün. Büroyu açıp izni aldınız diye İşkura giden insanların bir kısmı sizin büroya akmayacak durup dururken. Bir çok işveren sürekli eleman arar. Ama bir çoğu eleman bulamamaktan şikayet ettiği halde işkura müracatları bile yoktur.

Sebebi şudur; İşveren işe lacağı elmanı görmek tartmak konuşmak tanımak ister. Neyi bilip neyi bilmediği gözleriyle görebilmek, somut olarak anlamak için. İş arayanların da çoğu sahip oldukları özellikleri formlara basmakalıp olarak doldurur. Örneğin word exel biliyorum diye yazan bir elemanın bilgisayar başına oturduğunda yazılı bir metnin kenarlarını hizalamak için patrona soru sormaya başlaması gibi. Sonuç olarak işkur işyerine küt diye bir eleman yollar ve siz onu hiç beğenmez para ödemek istemezsiniz çünkü sırtınızdan bir yük almıyordur. Size yük olacaktır. En azından ayda ikibin lira. Primi ve asgari ücreti yemeği ve hatta varlığı ile. Elemanın cebine 800 lira girse bile patrona maliyeti budur.

Bu körlüğü ve hantallığı düşünürsek eğer, Bir istihdam bürosunun tercih edilmesi için işvereni bu yükten kurtarıyor olmalıdır. Yani işvereni tanıyacak. İşyerini bilecek. İşverenin aklının tabanını okuyacak ve ona tam da istediği gibi bir elmanı bulup getirecek. Hatta bu işverene acil durumlarada işileri çözecek geçici elemanlar bulabilecek. İşveren eleman arama derdinden elemanı tartıp ölçüp biçme derdinden ve elemanı takip etme derdinden külliyen kurtulacak.

Elemanı takip etmek ayrı bir konu bakın ama işverenin en büyük sorunlarından biridir. Bu konuda bile bir numarası olmalı bu büronun.

Bu tür bir hizmeti verebilir, sürdürebilir ve yeni işverenlere ulaşamanın bir yolunu bulabilirseniz çok güzel iş yapar nasıl büyüdüğünüzü siz bile idrak edemezsiniz. Sadece izni almak sizi kurtarmaz.

Eğer mevzuat iş arayandan para almayacaksın demeseydi bu iş çok harika bir işti. Sizin büraya yönlendirilecek günlük 50 kişi işi bitirirdi. Her birinden 10 lira kayıt parası alırdınız, hafifce tebessüm edip, umutla eve gitmesiniz söylerdiniz. Günde 500 liradan ayda 12-13 bin lirayı tokatlar sekretere kiraya vs. giderlere bir 5 lik ayırır kalan 7-8 bini mutlu mesut yerdiniz. Şu ajansı bu ajansı diyerek bu işi yapan çok girişimci var zaten. Harç yok pul yok teminat yok. Arada bir uçup kaçmak yer değiştirmek şekil değiştirmek yeterli oluyor. Kolluk kuvvetleri dürüst vatandaşım yanında durduğu için bu girişimcileri atı alıp Üsküdara ulaşana kadar görmekte zorlanıyor. Genellikle herkes mağdur olduktan sonra kapanır bu tür yerler.

Ama sizin bu büroda işiniz işverenlerle olacak. İşverenleri kendize para ödemeye hevesli hale getirmeniz lazım. Ya da işverenin kendiliğinden mecburen çok büyük bir beklentisi olmaksızın sizin üzerinizden eleman aramasını temin etmesini sağlamanız lazım.
linkreklam 28/04/2011 : 09:42:15
iş kuramı yatırılıyor yoksa bankayamı iki farklı açıklama var sizden gelen
bingo 27/04/2011 : 22:45:51
http://statik.iskur.gov.tr/tr/sikca_sorulan_sorular/sss_oib_.htm
akinselcuk 27/04/2011 : 22:30:53
Üniversite mezunu olmalısınız.

Bankaya süresiz teminat mektubu için yatırabilecek 23 bin liranız olmalı.

Başvuruda kuruma masraf olarak geri almamak üzere yatıracak bir de 2000 liranız olmalı.

İstihdam konusunda kurs almış gene diploma sahibi kişileri işe alabilirsin ( herhalde en az 2 yıllık mezunu olacaklar)

Büronun güzel ve çok dar olmaması dağ başında bulunmaması gerekiyor.

İşe yerleştirdiklerinden değil sadece işverenlerden para alabilirsin.

Yetkiyi başkasına devredemezsin.

Her yıl teminatına ilave yapmak zorundasın.

3 Yılda bir kurumla sözleşmeni yenilemek zorundasın.

Ne kadar ücret alınabileceği vs. hususlar da belli ama ben bilmiyorum.

Sözün özü büro ve teminatla beraber bir 50 binlik gerekir bu işe.
linkreklam 27/04/2011 : 15:27:04
bilgisi olan kişiler yardımcı olursa sevinirim


0.81 saniye.
02:06:44, 29 Mart 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım