Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 Gıda, Tarım Ve Hayvancılık - Özel
 Küçük Baş Hayvancılık
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
Mali35 23/01/2011 : 16:25:54
Merabalar . Adım mehmet ali 25 yaşındayım arkadaşımla beraber elimizde 250 bin tl civarında bi sermayemiz var aylarca araştırdık ve küçük baş hayvan işinde karar kıldık. Sizce bu işe girerken nelere dikkat etmeliyiz nerden başlamalıyız kaç hayvanla başlamalıyız. Vede birde kendi yerimiz yok teşvik kredisi için başvuru yapmayı düşünüyoruz kiralık bir yerle bu başvuruyu yapabilirmiyiz? Sözleşme süresi en azami kaç sene olmalıdır bunlarla ilgili bir bilginiz varmı?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
SON 30 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
met5548 18/12/2019 : 19:18:55
sa. arkadaşlar küçükbaş koyun fizibilite olan varsa 100 başlık gönderebilirmi rica etsem.. met5548_@hotmail.com
imayex 11/03/2012 : 20:16:32
unutmadan kredilendirmede olay şudur:
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:
T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. VE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNCE
TARIMSAL ÜRETİME DAİR DÜŞÜK FAİZLİ YATIRIM VE İŞLETME
KREDİSİ KULLANDIRILMASINA İLİŞKİN
UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ
(TEBLİĞ NO: 2012/26)
yeni yayınladı aç bi oku.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği
MADDE 9 – (1) Karar kapsamında üreticilerin faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullandırılabilmesi için; koyun için en az elli baş, keçi (saanen, Kilis, Domaskus, Ankara keçisi yetiştiriciliği ve kıl keçisi ırk ıslahı amacıyla belirtilen ırklarla melezleme suretiyle yapılan yetiştiricilik) için en az yirmibeş baş kapasiteye sahip işletme kurmaları veya işletme kapasitesini bu kapasiteler üzerine çıkarmaları gerekir.
(2) Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için kurulu veya kurulacak işletmelere kullandırılacak olan yatırım kredileri hayvan alımlarını, barınak yapımı ve tadilatını, süt sağım ünitesi, süt soğutma tankı, yem hazırlama ünitesi, balya makinesi, çayır biçme makinesi ve silaj makinesi alımını, her on baş sağmal hayvan için beş dekarı aşmamak üzere çok yıllık yem bitkisi tesisini, kurulu işletmelerin münferit alet-ekipman alımlarını ve diğer yatırım giderlerini kapsar. Tek yıllık yem bitkisi yetiştiriciliğine yönelik giderler işletme kredisi kapsamında değerlendirilir. Süt sağım tesislerinde zirai kredilendirme belgesi yerine işletme bazında düzenlenen deney raporu esas alınır.
(3) Kredi ile temin edilen hayvanların; 2/12/2011 tarihli ve 28130 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği” kapsamında tanımlanarak Koyun Keçi Kayıt Sistemine kaydedilmiş (küpelendirilmiş) ve 9- 24 aylık yaşta olmalıdır. İşletme kredilerinde ve ekipman alımına yönelik yatırım kredilerinde işletmedeki hayvanların kulak küpe numaralarını da içerecek şekilde hayvanların kayıtlı olduğuna dair Bakanlık il/ilçe müdürlüklerinden onaylı yazı istenecektir.
Küçükbaş hayvan besiciliği
MADDE 10 – (1) Karar kapsamında üreticilerin faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullandırılabilmesi için; yüz baş ve üzerinde küçükbaş hayvan besi işletmesi kurmaları veya işletme kapasitesini yüz baş ve üzerine çıkarmaları gerekir.
(2) İşletme kredisi ile temin edilecek hayvanlar en az 6 aylık yaşta ve erkek olmalıdır.
(3) İşletme kredisi ile temin edilecek hayvanların, “Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği” kapsamında tanımlanarak Koyun Keçi Kayıt Sistemine kaydedilmiş (küpelendirilmiş) ve Koyun Keçi Kayıt Sisteminde en az 3 ay süreyle kayıtlı olmaları zorunludur.
(4) Küçükbaş hayvan besiciliği için kurulu veya kurulacak işletmelere kullandırılacak olan yatırım kredileri, barınak yapımını ve tadilatını, yem hazırlama ünitesi, balya makinesi ve çayır biçme makinesi alımını ve diğer yatırım giderlerini kapsar. Tek yıllık yem bitkisi üretimi, işletme giderlerinin finansmanı amacıyla işletme kredisi olarak değerlendirilir

BAŞARILAR....
imayex 11/03/2012 : 20:14:10
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Mali35
evet izmirliyim. bir yer buldum 4 dönüm elek. ve suyu var en güzel tarafı 4 tarafı komple düz bos arazi ekim için müsait sahibi yurt dısınadaymıs 60 dönüm toplam arazinin genişliği cok makul bi fiyatada bize kiralıyabileceğini söyledi. Bi tanede bakıcı bi aile buldum bi kaç kişinin tavsiyesi ile. hersey yolunda gibi simdi hangi ırkı yapmam gerek onu cok iyi seçmeliyim vede kac hayvanla başlamalıyım elimdeki mevcut paranın hepsini hayvana yatırmalımıyım sizce?


1-İYİ BİR BAKICI VE GÜVENİLİR.(KOYUNCULUKTA ikizlik oranı vardır.çayırda bayırda merada öldü 1 kuzu oldu vs.hikayelerini duymayacağın iyi bir bakıcı.)2-iyi bir mera yılın 8-9 ayı otlatma kapasitesi olsun (bölgede havanın kurak ve soğuk oldugu dönemde otlatma süren 6 ayın altına düşerse kesif yem yani fabrika yemine ,ota sapa bağlarsın sermayeni.
3-boş arazi kiralaman koyunculuk için mantıklı değil.işletme maliyetin yükselir.kaba yemi yani otunu silajinı üretim döneminde arazisinden satın almaya çalış.
4-iyibir damızlık seçimi yaptır.iyi bir veteriner ve celep bul.koyun alacaksan 2.doğumdan fazla yapmış anaç koyun alma.
5-ırk olarak izmir bursa bölgesinde yetiştirilen tahirova ve kıvırcık sakız melezlerinden anaç bul.saf ırk bulman zaten zor olur.yurt dışı menşeili anaç damızlıklara dünyanın parasını verip (verim yönü et ve döl verimi) bölgende aynı oranı alamayacağını unutma
6-enaz 50 baş anaç damızlık ile başla koç olarak 14 dişi 1 koç olayını kullan.7-internette kitaplarda koyunculuk hakkında çok konu var okuyup anlamaya çalışma ayagına giy çizmeyi koku üstüne bulaşsıın bölgendeki yetiştircileri ziyaret et.
7-elindeki öz sermayenein tamamını bu işe ayırma 8-kış döneminde agılda bakılmış koyunlardan almamaya çalış şu an kuzu dönemi ahyvanalar meraya çıkacak batı bölgesi için doğuda kar var zaten -izmir yöresi çin aydın çanakkale bursa tekirdağ edirne dışından koyun getirme zaten adaptasyondan dolayıda getirmiş olsan yaşatamazsın sizin orada yağlı kuyruklu akkaraman ve morkaraman yok.9-iyi bir bakıcı -iyi bir mera ve yterli kaba yem ve zaman lazım sana aziz dostum kolay gelsin başarılar
naciyedemirci 11/03/2012 : 17:16:50
Fatih Yelmen Merhaba,
Keçi yetiştiriciliği konusunda yazmış olduğun bilgilerde çok güzel noktalara değinmişsin bir noktaya dikkatini çekmek isterim evet keçiler müthiş derecede kanaatkar ve adaptasyonu oldukça yüksek olan hayvanlardır ancak buna rağmen yetiştirileceği iklimin kesinlikle biyolojilerine uygun olması gerekmektedir dolayısı ile hayvanın ırkını seçerken iklim koşullarına azami derecede dikkat etmeniz işletmenizin karlılığını büyük oranda etkileyecektir saygılarımla.
Mali35 20/03/2011 : 18:20:57
fatihyelmen abim yanlısım varsa biri düzeltsin aman bildigim kadarıyla kecilerde saanen ankara ve kıl keçisine veriyomuş krediyi haleb kecisine vermiyormus diye duydum hatta kıl keçisi haleb kecisinin meleziymiş sanırım böyle sacmalıkmı olur diye yakınıyodu kredi almak istiyenler. Sen yinede iyice bi araştır.
fatihyelmen 14/03/2011 : 15:55:46
mali35 kardeşim...bizde girecez küçük baş hayvan işine nasipse...biz keçi düşünüyoruz ağırlık olarak sebebi ise keçilerin verim özellikleri koyunlara göre katla fazla ve artık keçi ürünleri iyice talep görmeye başladı.. araştırdıkça aslında unutturulmuş bi kültür olduğu kanısına vardım ben..doğurganlık uyum süt sağlamlık ve ürünlerinin değerleri vs konularında çok ve artan bir cazibesi var ve bizde de sermaye sıkıntısı olmamasıyla birlikte ziraat bankasından destek alarak başlamayı hedefledik..krediler çok cazip ve gereken yer,ipotek ve hayvanın küpesi yeterli bildiğimiz kadarıyla..bunlar olduktan sonra gerisi aşılmayacakj bi durum deil fakat bizde de işi bilen bakıcı sıkıntısı var..bu konuda yardımı yada fikri olan varsa paylaşırsa memnun olurum..biz halep keçisi düşünüyoruz araştırmanızı da tavsiye ederim bu ırkı ve özelliklerini
Mali35 14/03/2011 : 13:12:13
Grozny saanen keçisini araştırdım yapan kişilerlede görüştüm ama küçük baş olarak koyun daha mantıklı geldi bana.
Syn karabuluthayvan bu kredi işini biraz açıklarmısınız nedir ne değildir ne istenir ipotek bedelinin yüzde kaçını veriliyor. siz 200.000 tl için ne kadarlık bir ipotek gösterdiniz ?
Grozny 13/03/2011 : 22:58:41
Saanen Keçisini Araştırmanı Şiddetle Öneririm ...
karabuluthayvancılık 13/03/2011 : 21:22:51
bu arada burda yorum yazanların bir kısmı bu konuda bilgisiz,.ipotek karşılığında krediyi rahatlıkla alabilirsin.kefile falan gerek yok..bankadan gelip ahırlarının hayvan kapasitesine bakarlar büyük baş için..benim hem büyük hem küçük baş çiftliğim var.2010 da 300.000 tl kredi aldım..2011 için de 200.000 tl daha başvurdum ve onaylandı.kredilerin açılmasını bekliyorum almak için.Burdan demek istediğim sermayen yetmez ise ileride ihtiyacın olan krediyi kolaylıkla alabilirsin moralini falan bozma..başarılar.
mesutpazarlama 13/03/2011 : 01:28:01
güney amerika şilide küçük baş hayvanın tanesi 100-150 arası temin edilir ilgilenirseniz görüşelim
imayex 27/02/2011 : 11:24:23
syn Sinannnnn ve ibofet sizlere özelinizden yazdım esen kalınız saygılar
ibofet 27/02/2011 : 11:06:17
kredi felan işleri gercekten paralı adamların işi yok kucuk destekmış bılmem neymıs tayyıbın gostermelık işleri sole verıyoz bole dagıtıyoz prosudur halletmenız bıle buyuk mucize yanı prosedur ımkansızlıklarla dolu saygılar
Sinannnnn 27/02/2011 : 04:29:26
Herkes bu hayvancılık kredisinden bahsediyor ama bu krediyi alabilene ben raslamadım(etrafımda ve internet üzerinde) eğer nette biraz dolaşırsanız bu krediyi almanın gereken parayı bulmanın en zor yolu olduğınu görürsünüz

Çoğu forum ve sitede bu kredi için 3-5 ay uğraşan insanların anlatımları var krediyi alma şartları o kadar ağırmışki(ipotek, kefil, prosedür...)bu krediye ihtiyacı olanların bu şartları gerçekleştirme olasılığı pek yok diye yorumlar yapılmış.

Sn imayex bu krediyi aldınızmı aldınızsa nasıl aldınız bunu anlatırmısınız.
mahmuto 26/02/2011 : 17:57:03
madem ki küçük baş yapıcaksın ben sana saanen keçisini de araştır derim sürü geliştirmek için güzel hayvanlar süt verimleri çok yüksek süt fiyatları da yüksek bu keçiler ortalama 2 ila 3 lt arasında süt veriyorlar bu sütün fiyatıda bölgeye göre degişiyor 1,5 tl den 2 tl ye kadar çıkıyor. istersen birde bunu araştır
bol kazançlar
imayex 26/02/2011 : 09:58:12
KOYUNCULUKTA amaç DÖL veriminin yüksek olması dır unutmayın 1*2 yada 1*3 ikizlik oranı nekadar yüksek olursa kısa sürede döngünüz hızlanır.
imayex 26/02/2011 : 09:55:48
Mali35 sevgili dostum Ağustos 1 2010 yılı bakanlar kurulu kararnamesi ile 2 süe ödemesiz 7 yıl vadeli (faizsiz) kredi desteklemesi açıklandı. ben bu destklemeden 20 baş büyük baş hayvan edinerek başlamak istiyorum

-13000 m2 100 başlık açık barınak tesis edebilceğim araziyi
-12 boyunca bakıcılık yapacak aileyi
-20 baş hayvan alacağım sertifikalı işletmeyi (HOLSTEİN FRİSİAN ırkı süt sığırları )
-üretilen sütün alım garantisi veren işletmeyi
-yerseçim raporu fizibilite proje ruhsatlandırma çalışmalarımı
planla**** başladım....

...............................................................................................................................................................................................
Büyükbaş Süt Hayvanclığı

10 baş ve üzerinde kültür ırkı ve melezi gebe düve veya inek/mandaya sahip iseniz veya hayvan sayınızı asgari bu kapasiteye çıkarmak ya da en az bu kapasiteler ile yeni işletme kurmak istiyorsanız;
Kültür ırkı ve melezi gebe düve veya azami dört yaşında inek/manda alımı, barınak yapımı ve tadilatı, süt sağım ünitesi, süt soğutma tankı, yem hazırlama ünitesi, hayvan başına azami beş dekarı aşmamak üzere çok yıllık yem bitkisi tesisi ve diğer yatırım giderlerinizin finansmanı amacıyla 7.500.000.-TL'ye kadarki kredi talepleriniz azami 7 yıl vadeli ve FAİZSİZ olarak değerlendirilmektedir. Kredi talebinizin 7.500.000.- TL'yi aşan kısmı ise yıllık % 13 cari faiz oranımız ile kredilendirilmektedir.
Kredi ile temin edilecek hayvanların, tanımlanmış (küpelendirilmiş) ve mandalar hariç Soykütüğü-Önsoykütüğü Sisteminde (SÖS) kayıtlı olduklarına dair Bakanlık il/ilçe müdürlüklerinden belge/yazı talep edilmektedir.
...........................................................................................................................................
KOYUN YETİŞTİRİCİLİĞİn dede
Küçükbaş Süt Hayvancılığı
Koyun yetiştiriciliğinde en az 50 baş, Saanen, Kilis ve Ankara Keçisi yetiştiriciliğinde en az 25 baş kapasite ile üretim yapıyorsanız, en az bu kapasiteler ile yeni tarımsal işletme kurmak ya da mevcut hayvan sayılarınızı bu kapasitelere yükseltmek istiyorsanız;
Hayvan alımı, barınak yapımı ve tadilatı, süt sağım ünitesi, süt soğutma tankı, yem hazırlama ünitesi ve her 10 küçükbaş hayvan başına azami beş dekarı aşmamak üzere çok yıllık yem bitkisi tesisi ve diğer yatırım giderlerinizin finansmanı amacıyla 7.500.000.-TL'ye kadarki kredi talepleriniz azami 7 yıl vadeli ve FAİZSİZ olarak değerlendirilmektedir. Kredi talebinizin 7.500.000.- TL'yi aşan kısmı ise yıllık % 13 cari faiz oranımız ile kredilendirilmektedir.Kredi ile temin edilecek hayvanların, Damızlık Koyun Keçi Sisteminde kayıtlı olmaları; ayrıca keçi yetiştiriciliğinde işletmede mevcut ve yeni alınacak keçilerin Saanen ve/veya Kilis ve/veya Ankara Keçisi olduklarına dair Bakanlık İl/İlçe Müdürlüklerinden belge/yazı talep edilmektedir.
............................................................................................................................................................................
2007-2008 yılına kadar küçük baş fiyatları 300-600 tl arası idi
şimdi damızlık hayvanlar
merinos konya TİGEM den alındı dişi damızlık 600 2010 fiyatı koç:900 idi

siz İZMİR- BURSA yöresinden küçükbaş a bakınız.
1- Yapağı verimleri yüksektir. Yapağı verimleri yerli koyunlardan üstündür.

2- Bütün vücutları beyaz renklidir. Malya koyunu dışındakilerde kuyruk ince ve uzundur.

3- Canlı ağırlıkları diğer yerli koyunlardan yüksektir.

4- Merinos melezleri Orta Anadolu iklim şartlarına uymakta biraz zorlanmaktadırlar
Karacabey Merinosu :

Alman et merinosları ile Kıvırcık koyunlarının melezlemesi yöntemi ile çiftleştirilmesi sonucu elde edilmiş bir koyundur. Büyük çoğunlukla % 90 gibi Merinos koyun geni taşırlar.

Vücudu komple beyazdır. Kuyruklar ince ve uzundur. Boyun kuvvetli geniş, sırt düzgün, sağrı geniş ve az düşüktür. Butlar dolgun ve derindir.Yapağısı bir boyda ve incedir. Ortalama canlı ağırlıkları 50 – 55 kg civarındadır.

Kuzularda gelişme hızlıdır. Yapağı verimi yıllık 3 ila 3.5 kg arasındadır. Bir laktasyondaki süt verimi 60 – 70 litre civarındadır.

Karacabey Tarım İşletmesinde yetiştirilmiştir. Güney Marmara bölgesinde yetiştirilmektedir.

SAKIZ KOYUNU
SAKIZ KOYUNUNUN ÖZELLİKLERİ:

Vücut yapısı iri ve dar
Bacaklar uzundur.
Baş, karın altı ve bacaklar yapağısızdır.
Rengi beyaz olup, baş, ayaklar ve göz çevresinde siyah lekelİdir

Damızlık Sakız Koyununda Süt ve Döl Verimi:
Sakız koyunlarında laktasyon süresi 180 gün civarındadır.
Ergin dişi sakız koyun bir laktasyonda ortalama 170 – 180 litre süt verir.

Sakız koyununda dişi kuzular 7 – 8 ayda ergenlik çağına gelir.
Dişi kuzular 7 – 8 ay sonra damızlık sakız koyunu olarak, diğer damızlık sakız koyunu içerisine katılablir.
Sakız koyununda döl verimi yüksektir.
Sürüdeki kuzulama oranı ikiz ve üçüz doğumlardan dolayı yüksektir.
Bakım, beslenme ve mera özelliğinin iyi olması halinde sakız koyunu sürüsünde döl verimi % 170 ila 230 arasını bulabilir.
Sakız Koyununda Et Verimi:
Sakız koyunlarında ergin dişi koyunlar ortalama 50 – 60 kg. ergin erkek koçlar 60 – 80 kg civarındadır.
Beside erkek toklularda günlük canlı ağırlık artışı 240 gr civarındadır. Etteki randıman % 45 ila 48 arasındadır.
Erkek sakız koyununda boynuz kuvvetli olup spiral şeklindedir. Dişiler boynuzsuzdur.
Kakız koyunu yetiştiriciliği, şu andaki yetiştirilmekte olduğu bölge dışında bakım ve yetiştirilmesi problemlidir. Kısaca adaptasyonu zor bir hayvandır.

Sakız koyunu yetiştiriciliği Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde yapılırsa başarılı olma şansı yüksektir.



Mali35 26/02/2011 : 05:50:50
imayex merinos ve sakızla başla demişşin. sakız için süreye pek gelmez nazik hayvanlardır deniyor 150-200 arası koyun almayı düşünüyorum bu toplamda sakızdan verim alamama gibi bi problem yaşarmıyım ?
Mali35 24/02/2011 : 02:26:43
smssaglam tabikide görüşmek isterim bu işle ilgili herkesin görüşlerini bekliyorum
smsaglam 22/02/2011 : 01:01:14
bizde uşaklıyız hayvancılık yapıyoruz. zor bır meslıktır gorusmek ıstersenız konusabılırz
bingo 22/02/2011 : 00:52:57
izmirin neresinde ciftlik
imayex 22/02/2011 : 00:07:25
merinos-sakız ırkıyla başla sürü çok büyük olmasın genç damızlık al.ve işten anlayan birlerini bul.koyunlarda ikizlik önemlidir.sert hakim rüzgar ve aşırı nemli bi bölgede başlama.damzılıkları köyden pazardan değil.üretme çiftliklerinden al.2 senede bir damızlık erkekleri değiştir.vs vs vs..konuya hakim değilsen dalmabaşlangıç olarak enaz 30 enfazla 50 baş ile başla...başarılar bol şans
Mali35 19/02/2011 : 04:01:40
afasia_2000 ne demek istediğinizi anlamadım :S
afasia_2000 19/02/2011 : 01:14:20
küçük başı hayvanı geçen yunanistandan biri 2.60/kg euro yunanistan teslim veriyordu , bilgin olsun
Mali35 19/02/2011 : 01:08:26
Önerin için teşekkür ederim smt147.
Koyun olarak merinos ile sakız arasında kaldım sakız koyunu içinde sürüde pek verim alamassın diyolar. Bu konuda bir bilgisi olan varmı sizce hangi koyun türü ile başlamalıyım bu işe ?
smt147 29/01/2011 : 20:05:33
elindeki paranın hepsinin kesinlikle hayvana yatırma , yarın ne olacagını biliyormusun ?
Mali35 29/01/2011 : 15:48:18
evet izmirliyim. bir yer buldum 4 dönüm elek. ve suyu var en güzel tarafı 4 tarafı komple düz bos arazi ekim için müsait sahibi yurt dısınadaymıs 60 dönüm toplam arazinin genişliği cok makul bi fiyatada bize kiralıyabileceğini söyledi. Bi tanede bakıcı bi aile buldum bi kaç kişinin tavsiyesi ile. hersey yolunda gibi simdi hangi ırkı yapmam gerek onu cok iyi seçmeliyim vede kac hayvanla başlamalıyım elimdeki mevcut paranın hepsini hayvana yatırmalımıyım sizce?
arslancan 29/01/2011 : 12:34:31
mali35 galiba izmirlisin 35 ten yorum yaptım
Ben kısmen araştırdı.Kiralama yönetemi ile yapabiliyorsun.Fizibilite raporlarını hazırlıyorsun ve en önemlisi İPOTEK vererek kredi alabilirsin.
Gerçi senin sermayen yeterli kredi çekmeni tavsiye etmem.
Benim araştırmalarımda herşey ÇOBAN ve MERAYA kilitleniyor.Bu ikisini çözdünmü seni kimse tutamaz.
Mali35 28/01/2011 : 20:01:53
tesekkürler smt147. baska bu konuda fikri olan varmı?
smt147 25/01/2011 : 13:56:50
syn. Mali35 inceleyiniz http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=47580

Başarılar dilerim...
Mali35 25/01/2011 : 09:38:34
Fazlasıyla kararlıyım bu işe girmeye. Bu yaşlarda bu cesareti gösteremiyecek olursam yaş ilerledikce dahada zor olcak benim için. Bu işle ilgili her gün yeni bişiler öğreniyorum tek ihtiacım bu işi yapmış ve yapmakta olan insanların verceği fikirler ne yapmam gerekiyor nerden başlamalıyım elimdeki sermayeyi nasıl ne şekilde değerlendirmeliyim?


0.94 saniye.
22:08:44, 28 Mart 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım