Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 Finansman Ve Kredi
 Amerika’da Melek Yatırımcılar
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
akinselcuk 25/08/2009 : 13:34:15
Melek Yatırımcı kavramı ülkemizde yeni kullanılmaya başlanmakla birlikte, bu yolla fon sağlama ve yeni girişimleri finanse etme oldukça eskidir. Geçmişe bakıldığında A.Graham Bell 1874 yılında Bell telefon şirketini, Henry Ford Ford fabrikasını ve Golden Gate köprüsünün yapımı Melek Yatırımcı fonları ile finanse edilmiştir. Günümüzde ise amazon, yahoo, hotmail, skype, google youtube, apple computer gibi tanınmış firmaların kuruluş aşamalarında da Melek Yatırımcı fonları kullanılmıştır.

Melek Yatırımlara ilişkin en çarpıcı verilere yine Amerika’da rastlanmaktadır. ABD’de 1980 yılından bugüne kadar yeni istihdamın yüzde 80’nini yeniliklerin ise yüzde 50’sini Melek Yatırımcılar tarafından desteklenen girişimciler gerçekleştirmiştir. ABD’de 2005 yılında toplam 49.500 şirkete 23 milyar dolar sermaye yatırılmıştır. Bunun için ‘Melek Yatırımcılar’ bireysel yatırımlarının yanı sıra Angel Investor Club (Melek Yatırımcı Klubü) olarak adlandırılan 10 ile 60 kişi arasında değişen gruplar oluşturarak hem işe daha profesyonel yaklaşmayı hem de riski grubun diğer üyeleri ile paylaşmayı hedeflemektedir. Amerika’da 2005 yılında 227.000 bireysel Melek Yatırımcı ve bunların da dahil olduğu 250 den fazla aktif Melek Yatırımcı Klubü bulunmaktadır.

ABD’de 2006 yılında toplam melek yatırımları 25 milyar dolara ulaşmış bulunmaktadır. Başlangıç aşamalarında yatırım yapılan girişim sayısı ise 51.000’dir. New Hampshire Üniversitesi’nin yayınladığı araştırma sonuçlarına göre melek yatırımlarda 2005 yılına göre ortalama yüzde 10’luk bir artış söz konusudur. En çok yatırım yapılan sektörler sağlık, tıbbi cihazlar, yazılım ve biyoteknoloji olarak sıralanmaktadır. Yapılan bu yatırımlarla 2006 yılında 201.400 yeni istihdam yaratılmış bulunmaktadır.

Bu sayı sadece yatırımın yapıldığı aşamada yaratılan istihdamı ifade etmektedir. Yatırım yapılan girişimler büyüdükçe ve sayıları arttıkça istihdam artışının da görüleceği aşikârdır. Sadece yaratılan istihdam açısından bakıldığında bile, bu tür bir finansman modeli uygulamanın ne kadar önemli olduğu kolayca görülebilmektedir. İşsizliğin azaltılmasında ve sürdürülebilir büyümenin sağlanmasında bu tür mekanizmalar önem arz etmektedir.

Kaynak: paribus.tr.googlepages.com
SON 11 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
y8mil 20/10/2010 : 16:24:14
şimdi ben 2.el bir tır buldum bana toplam maliyeti dorsesiyle falan100 milyar bankayla görüştüm bana dedi biz bunun sadece 45 milyarını verebiliriz ama bende geri para yok şimdi ben bu tırı hangi sistemle alabilrim isterlerse haciz koya bilirler
akinselcuk 19/10/2010 : 16:24:16
Bankayı bankamatik makinesi gibi düşünün derim ben. Oturup bir tır için sizinle size özel kontrat yapmazlar. O kontratı bir arkadaşınızla yapabilirsiniz. Banka size bir ürün yelpazesinde kredi verir. Belli standart kurallar çerçevesinde. Bankayla, amcanızın oğluyla bir anlaşma yaparken kurduğunuz iletişimi kurabilecekmiş gibi düşünmeyin.

2. El ucuz Tır arayın. Bulduğunuz tırı vadeli almaya çalışın senet yaparak mesela.
y8mil 19/10/2010 : 16:06:07
ama şuda var mesela banka bu tırı alsa bankaya desemki 2 yıllık kontrat yapalım siz trı alın bende size mesela aylık örnek 1000doalr verecem bu nasıl olur.bende ikisene iicnded ayda 2 bin dolar koysam oda cok arahat korum yılda 25 bin doalr iki yıldada bir tır alacak param cıakr değilmi..sonrada bankaya isterse tırını verebilirimbu nasıl olur ..siz ne tür meslekle uğraşıyorsunuz aynı zamanda
akinselcuk 19/10/2010 : 14:25:51
Tıra leasing yapacak bir banka varsa ki vardır, alırsınız. Kurtarır mı orasını siz bileceksiniz. Kredi çekip alırsanız başka bir teminat gerekir ve tır sizindir. Ödeme güvencesine karşı hem tır hemde malınız ipoteklidir. Leasingde tır bankanındır siz kira ödersiniz. Kirayı ödeyemediğinizde ödedikleriniz ve tır gider.

Her türlü sistemde sonuç aynıdır. Yani size yansıyan durum aynıdır. Banka desteğiyle bir tır alır ve desteği sağlayana aylık para ödersiniz. Önemli olan bu işin bu desteği sağlayacak düzgünlükte olmasıdır.

Mesela bir kişi bir bankaya girer ve tır alıp nakliye işi yaparak para kazanacağım bana destek sağlayın derse banka bu işin ancak belli bir yüzdesine destek sağlayabilir. Mesela tır işletmeciliği için 100 lira lazımsa bunun 20- 30 lirasını size verecektir. Kalanı kendin tamamlayabilirmisin diye soracaktır. Ama bir şirket olarak gider bu işi önerirseniz ortada bir teminat olcağından şirketin bilonçosu ve mal varlıkları gibi, bu işi daha kolay olacaktır. Çok güvenilir bir şirketse tırın tamamını bile alabilir. Tabi kendini garantiye aldıktan sonra.

Şöyle düşünün ben size bana 70 bin liralık bir tır al sana her ay 3000 lira olarak 85 bin lira ödeyeyim deseydim hesap makul bile olsa rıza göstermezdiniz. Ama bu ödeme tablosundan başka bir de 70 bin liralık teminat gösterseydim muhtemelen razı olurdunuz. Her ay 3000 lira olarak 3 yıl para ödersiniz. Bana da -sizin hesabınızla- ayda 1500 lira para kalırdı. Tırın bakımını çalışmayacağı günleri ve mazotunu hesaba katarsak bu seferde ben razı olmazdım.

Bence bu makul bir iş değil...

Şöyle olabilir. Bir yerden ucuz bir tır bulursunuz. Parayı basar alırsınız. Bakımını yapıp evraklarınızı tamamlar ve piyasanın sıkıntılarına göğüs gerecek yedek akçenizi de cebinizde tutarak bu işe başlardınız. 30 - 40 bin liraya zorda kalmış boşa çıkmış bir tır bulmalısınız. Bir 20- 30 bin lira da bakıma ekipmana harcayıp başlarsınız. Bu iş o zaman tek başına kazançlı olabilir. Zamana karşı yarışarak ödenecek bir borçla başlandığında bence işler pek umduğunuz gibi gitmez.
y8mil 18/10/2010 : 16:44:55
valla hesas kafamda 2 iş var 1.si tır almak istiyorum aylık temiz5 bin doalr kalıyor.ama alacak param yok bu leasing sistemiyle alsam diyorum
akinselcuk 17/10/2010 : 22:41:11
Leasing sistemine girmeniz için kazanacağınızı anlamış olmanız lazım. Artık işine biraz çeki düzen veren herkez elindeki işi leasingle satmaya başladı.

İşe bir bakın. Kendinizin de kolaylıkla kuracağı bir iş için neden her ay kazancınızı bir başkasıyla paylaşasınız ?

Ama leasingin dışında ulaşamayacağınız bir iş var ise ve burada bu iş güzel olur diye düşünüyorsanız marka, ürün cazipse girilebilir.

Adının leasing olması bir işin çok güzel olmasını garanti etmez.
y8mil 17/10/2010 : 16:10:35
peki bu lesing sistemi
nasıl
akinselcuk 16/10/2010 : 16:47:01
Melek yatırımcılardan uzak durmanızı öneririrm. bazıları dürüst bazıları üçkağıtcı ama her halikarda projesi olan adamı devletin bizzat kendisi destekliyor zaten.

Yaşadığınız yerdeki kalkınma ajansını öğrenip proje geliştirin. Gidip başvurun. Aslolan budur.
y8mil 16/10/2010 : 15:49:54
mesela bende hayvancılık yada elyaf tekstili üzerinedüşünüyorum olurmu sizce
burgutex 16/10/2010 : 14:07:29
Çok iyi bir projeniz olacak. Bir de projenizi sitelerinden yazmanız bile neredeyse 1 gün alıyor. Ben 1 tane bilişim projemi sundum. Yanıt bekliyorum.
y8mil 16/10/2010 : 12:56:24
acaba işimize ayarmı bu iş


1.12 saniye.
16:48:47, 16 Mayıs 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım