Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

27/06/2016 : 10:39:24
merhaba arkadaşlar

edirne'de 3 dönüm hemen yanıbaşından dere akan bir tarlam var. toprak kalitesine baktırdım siyah toprak özellikleri gösteriyor az kireçli ve mineralli. rakımı 88 mt. bu bölge için ziraat mühendisi arkadaş amerikan cinsi chandler cevizini önerdi. dedem eski çeltikçi ve pancar motorumuz var köyde. yanından dere aktığı için sulama maliyetim fazla olmayacak diye düşünüyorum. bu işle uğraşan veya geçmişte uğraşmış olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. tavsiyelerinizi ve önerilerinizi alacağım.

bir de istanbulda ikamet ediyorum burada toplu olarak açık köklü ceviz fidanlarını nereden temin edebilirim ?

Son 8 yorum (en yenisi önce)

07/10/2016 : 13:42:05
Bu tür işlere merak salanlara ek bilgi vereyim. Büyük şirketlere danışmanlık yapıyorum bu sebeple bu tür işler dönemseldir... herkes rüzgara kapılır girişir heleki tarımla uğrşamamış girişimciler hevesle yapışırlar bu tür işlere... TV de gördüğü reklamla (ayarlanmış haberlerdir zaten), eş dostun bu konuları konuşması, sonra nette böyle okunan haberleri görenler hemen karlı iş diyerek yönelirler. Birkaç doktora haber yaptırılır ceviz şöyle süperdir en az 1 avuç ye beyne şunu yapar ,çocuklar yemeli vs dedirtilir işte sana zamin hazır. Talep artınca yurtdışından ithal ceviz getirenler türer. 5 sene sonra bir bakarsınız herkes cevizini kendi evinde kırıp yiyor. Ceviz tabiki yararlıdır ama bir bakarsınız fiyatlar dip.
Bu sebeple çok ahkam kesmeye gerek yok fazla gaza gelmeyin :)
07/10/2016 : 01:14:17
zamanında cevize merak ettiğimde yaşlının biri, ceviz ekende ceviz kadar akıl yok demişti. Trakya'da geç donlar ve kırağılar meyveciliğin önünde ki en büyük engel. Pancar motor ile ceviz sulamak mantıksız, damla sulama kesin çözüm. Ticari olarak değilde hobi olarak düşünüyorsanız hiç durmayın. Ceviz gölgesinde piknik yapmanın zevki paha biçilmez
07/10/2016 : 00:09:24
Ceviz bahcesinin ihatasi dikimi tedariki sulama sistemi hetsey anahtar teslimi yapilir.
Mail :enginberber76@mynet.com
02/09/2016 : 16:32:59
Merhaba ceviz fidanı talepleri için yardımcı olurum.

ervamfidancılık@gmail.com

08/07/2016 : 01:41:46
hocam ceviz fidanı talebinin yüzde 90 ını nı bandırma karşılamakdadır fakat mevsim dikim için uygun değil istersen fidan konusunda yardımcı olabilirim
30/06/2016 : 12:47:14
hocam 3 dönümlük yerden vazgeçtim 5 dönümlük daha güzel bir yer buldum. orada kurmaya karar verdim. yanında kuyu var ayrıca 200 mt ilerde de çeşme var. sulama işine bakacağız artık hortumla sulama vs. toprak kalitesi gayet güzel. çok profesyonel düşünmüyorum tabii ama hobi olsun hem de ağaçla doğayla iç içe olmayı seven biri olarak biraz da ek gelir olsun diye düşünüyorum.
29/06/2016 : 10:58:03
3 dönüm ticari amaç için küçük ama ek gelir olsun diye yapacaksan olabilir. Fidanlar için bölgendeki kooperatifler ile görüş hem uygun fiyat verme ihtimalleri var hemde satış sonrası destek verme ihtimalleri de yüksek
28/06/2016 : 15:52:40
kardeş 10 dönümden aşşağı yapmamanı tavsiye ederim. 3 dönüm çok az yemek içinmi ticaret içinmi yapacaksın ?