Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

20/04/2010 : 20:56:07
20/04/2010 Saat 21:30 da Konya da büyük bir patlama meydana geldi. Meram ilçesinde bazı evlerin avizeleri sallandı. Hava Hastanesi civarında bir hareketlenme görüldü. Gürültü Konya il merkezinin tamamından gökgürültüsü şeklinde duyuldu.

Saat 21:50 itibariyle halen yerel televizyonların hiçbirinde altyazı geçmedi.

Not: Bu durumun, Konya' da, herkesin korkuyla sokağa döküldüğü son depremi de, ancak bir gün sonra duyuran yerel televizyonlarımız için çok şaşılacak bir durum olmadığı iddia edildi.

Patlamanın uçak düşmesi sonucu olabileceği, zira hava hastanesi civarında yoğun bir hareketlenme trafiği oluştuğu gözlendi.

Son günlerde askeri havaalanına gün boyu beş dakikada bir uçak inip kalktığı biliniyordu.

Ancak merkezdeki evlerde meydana gelen sarsıntı şehir merkezinde bir patlama olmuş olabileceği ihtimalini güçlendirdi.

Son 11 yorum (en yenisi önce)

16/10/2012 : 15:15:13
Hangi komutanın hangi bayramda selamladığını bilmiyorum ama, gerçek olan şu ki evet bizim milli bayramlarımız da kutlama seramonileri eski varşova paktı dediğimiz ülkelerdeki uygulamalar gibiydi, çokmu doğruydu, bana göre hem doğru hem yanlış bir sürü artısı eksisi vardı.
Ama bir gerçek varki Amerikan baharı ülkemizide çoookk derinden etkisi altına almıştır, bunun artı ve eksilerini anlamakta en az 30 sene sonra uyandığımızda anlarız, zira Amerika hesaplarını hep 30 sene sonrasına göre yapar.
Solcuların çok sevdiğim bir sloganı vardı bir zamanlar ,
'' Ne Amerika ne Rusya Tam bağımsız Türkiye''

Memleketimiz için herşey hayırlı olsun
16/10/2012 : 12:32:32
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - VSL
.................
GERÇEĞİ YERİN ALTINA GÖMSENİZ BİLE , O BİR BÜN, BÜYÜYEREK PATLAYACAK VE HERŞEYİ YOK EDECEKTİR
Emile Zola

NOT: Akın bey bu sözlerim , asla ve asla sizin yazılarınız yorumlarınıza bir gönderme değildir ve olamazda, ama elbette bir yerlere gidecektir saygılarımla.





Ufak tefek eleştirsekte saygımız sonsuzdur. Benim siyasi bir yönüm yok. En fazla bir vatandaş kadar eleştiririm. Bu olay ve ardından gelen patlamalar çok dikkatimi çekti bana tuhaf geldi. Bir şehirde bu büyüklükte bir gürültü olurda tek bir haber çıkmaz mı ?

Bir de not ilave edeyim. Nato nun en büyük ordularından birinin komutanı olan bir askerin 1940 model 10 kat siyah boyalı bir Amerikan imalatı bir Dodge den şehir stadyumuna topladığı halkı 2000 li yıllarda Eski Roma halkını selamlar gibi davranması çok ağrıma gidiyordu.
16/10/2012 : 12:12:53
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - EnerjiC
Abi bende konya merkezdeyim ne zaman oldu bu patlama duymadık hiç


Başlığı açtığım gün ve saatte. Ben bu başlığı patlamadan yarım saat sonra yazdım. Koniksin saati ile yazımdaki saatin arasında ki farkın sebebini bilemiyorum. Hafif bir deprem hissi verdi. Kampüs de de Sedirlerde de hissedildi. Oluşan telefon trafiğinden biliyoruz. Neredeyse Konyanın iki ucu. Toplam 1 milyon nüfuslü üç merkez ilçeyi toptan sallamak biraz zor olsa gerek.



16/10/2012 : 11:38:46
20/04/2010 bu tarihden günümüze kadar bir hayli zaman geçmiş, ve geçen zaten geçmiş olmuş. Maalesef son yıllarda Ordu ile ilgili bir sürü şey; gerçek ,yalan, iddaa , ortada dolaşmakta, doğrusu ne ise Adalet ne ise Hukuk ne ise umarım yerini bulur,Adalet herkese lazım olur bir gün.

Bilmemiz gereken en önemli şey gazetelerin,ve medyanın verdiği sözüm ona bilgilerin, hangi ideolojik kaynaklardan beslendiği ve bilgilerini hangi katkı maddeleri ile besledikleridir.
Hepimiz askerlik yaptık,bazılarımız çok özel birliklerde ,ve hatta çok özel noktalarda bulunmuşuzdur.Benim bulunduğum yerde öyleydi,ve bilirim ki hiç bir mühimmat deposu,değil acemi bir askere usta bir çavuşa bile gerçekte teslim edilmez, depoda bulunan depo sorumlusu çavuş deponun sahibi olduğunu iddaa eder çünkü sorumlusu odur, ama asla orada tam olarak hangi silahların olduğunu bile doğru düzgün bildiğini zanneder ama aslaa bilmeeeezzz. (Tüfek kasatura depolarından bahsetmiyorum tabi :-)

Natonun en büyük ordularından birine sahip olmamız dolayısı ile elbette bu kadar çok mühimmat depomuz var, ve bu kadar depodan bu zamana kadar çok fazla sayıda kaza olmadı,olabilme ihtimali elbette vardır ve olacaktırda.
Fakat ne oldu da şu günlerde olan patlamaları acemi askerlere,beceriksiz komutanlara yükleyerek kurtulmaya çalışıyoruz, becerikli olanları cezaevlerinde yatıyor da , işler beceriksizleremi kaldı.
Bu hadiselerin altında acaba başka neler olabilir ??
Mesela yukarıda anlattığınız olayın üzerine çok güzel bir senaryo yazarak diyebiliriz ki :

'' 20/04/2010 yılında konyada mühimmat yüklü bir uçak kışlanın üzerine düştü, ve yüzlerce askerimiz telef olmuş, hatta uçağıda askeri pilotumuz, nöbetçi çavuşuna yarım saatliğine havada bir tur atsın diye vermiş. Çocuklarımızı katlettiler diye de manşet attırabiliriz.

Umarım bu anlattıklarınız sadece bir silah deneme actıvasyonu olsun.

GERÇEĞİ YERİN ALTINA GÖMSENİZ BİLE , O BİR BÜN, BÜYÜYEREK PATLAYACAK VE HERŞEYİ YOK EDECEKTİR
Emile Zola

NOT: Akın bey bu sözlerim , asla ve asla sizin yazılarınız yorumlarınıza bir gönderme değildir ve olamazda, ama elbette bir yerlere gidecektir saygılarımla.

16/10/2012 : 10:53:20
Abi bende konya merkezdeyim ne zaman oldu bu patlama duymadık hiç
16/10/2012 : 01:25:30
Bu patlamayla ilgili hiç bir haber geçilmemişti o zamanlar.

O günden bu yana Sakarya Pamukova ve Kırıkkale cephanelik patlamaları gerçekleşti. Son olarak 25 şehitli Afyon patlaması oldu. Bu noktada konuşan bazı yetkililerin ağzından Konya da da olmuştu cümleleri döküldü. Anladık ki 2 yıl evvelki bu büyük sartıntı şanlı komutanlarımızın bilinmeyen gizli bir bomba denemesi değil de bir cephaneliğin kazayla patlatılmasından kaynaklanıyormuş. Ne yalan söyleyeyeyim hep içimden bir takım silahlar geliştiriyorlar ama haliyle reklam etmiyorlar böyle arada derede deneme yapıyorlar basına falan da bu yüzden yansıtmıyorlar diye demiş kendimi avutmuştum.

İki yılda sırayla 4-5 büyük cephanenin veya silah deposunun havaya uçması sakarlıkla mı açıklanır ? Ya cidden çok sakarız, bu depolarda bir iş yapmak gerektiğinde havaya uçması çok kolay biz de inatla çoluk çocuğa teslim edip patlamaya iyice zemin hazırlıyoruz. Ya da birileri bu açığı farketti.

Bir kulağın üzerine 89 yıl da sürekli yatılmaz ki.
21/04/2010 : 22:51:35
Eğer bu ses bir askeri tatbikatın eseri idiyse, hem Yazır da hemde İhsaniye de ki camları aynı anda zangırdatabilme kabiliyetine bakarak atılan bomba için ya dağa değil de şehre düşseydi diye korku duymamızda bir sakınca yok. Hiç bir haber çıkmamasına bakarak bunun bir gökgürültüsü olduğunu varsayıyoruz.

Jet uçaklarının motor sesi Konya semalarından hiç eksik olmaz ama şehirle iç içe bu tatbikatlar, uçakların sesiyle gururlanmamızdan çok korkuya kapılmamızı sağlıyor. Çocukluğum bu uçakların havadaki turlarını ve piste tekerlek değdirip yeniden yükselmelerini seyrederek geçti. Fakat artık biri bir gün şehre düşer mi diye düşünmeye de başladım. Çok mu pimpirikliyim acaba ??
21/04/2010 : 08:17:33
konya ya ve turkiye ye
gecmis olsun.
huseyin mazlum tehran iran
21/04/2010 : 07:14:20
arkadaşım konyada askeri tatbikat var bi sıkıntı yok
20/04/2010 : 22:43:22
Akın bey, geçmiş olsun.
20/04/2010 : 22:34:05
sayın akınselçuk öncelikle tüm konyaya geçmiş olsun.hala net bir haber yokmu...