Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

20/03/2016 : 11:08:00
Arkadaşlar

Birleşik Arap Emirlikleri - Dubai'den selamlar.

Mal taşımacılığı maliyet düşürülmesi konusunda size ışık tutması için deneyimilerimi paylaşmak istiyorum.

Yaklasık 7 yıldır yurtdışında, kuruyemiş, kuru gıda ve un gibi ürünlerin ithatçılığını yapıyoruz. Merkezimiz Dubai, kuru ve soğuk depolarımız sharjah emirliğinde yer alıyor.

Türkiye,ukrayna,amerika,vietnam vb birçok ülkeden mal getiriyoruz. Haftalık bazda ortalama 7-8 konteyner. Ayda 30 konteyner üzerinde işlem hacmimiz var. Yıl sonu maliyet hesaplamalarında baya yuklu meblaglarla karşılaşıyoruz, kar marjını arttırarak sermayemizi geliştirebilecegimizi düşünüp çözüm bulmak için kolları sıvadık.

Ortadoğu ülkeleri, herkesin bildigi üzere özellikle de Dubai, ticari mal ve yolcu taşımacılığında orta nokta (hub) konumunda. Bu nedenle burada yer alan shipping firmalarından getirdiğimiz mallarin ülkerlerini belirterek fiyat talep ettik, 600-700 usd'ye gelen 40lık konteynerlara 505-510usd arası fiyat aldık. Bu da aylık bazda bize 4500-5000usd ye yakın ekstra gelir getirmeye başladı(maliyetten kazanç).

Sizde bizim gibi bu ithalat işleriyle uğraşıyorsanız, mutlaka dubai veya körfez ülkelerinden nakliye fiyatlarını öğrenin, maliyetten kâr edin.

Meslektaşlarımıza nacizane bilgilendirmedir.

Sorusu olan varsa yanıtlarım, herkese bol kazançlar

Son 2 yorum (en yenisi önce)

26/09/2016 : 02:11:10
Bu yurtdisi ticaretini biraz geniş anlatirmisiniz misal almanyaya gondermek istedigim 1 ton urun var adam parayi nasil gönderecek ben hangi firmayla nasil göndereceğim. Yasal zorunluluklar neler vergi vs. Ithalat icinde genis bilgi alabilirmiyim
21/03/2016 : 16:00:42
Verdiğiniz umum faydalı bilgiler için şahsen teşekkür ederim . Dubai ve sharjah da 1 kaç sefer bulundum şimdi de Dubai ile yeni bir oluşum içerisindeyim. ticaretimde verdiğiniz faydalı bilgileride göz önünde bulunduracağım. Saygılar