Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

23/01/2010 : 15:27:35
Türkiye den sirketler ile temaslarımızdaki tıkanıklıklar

Yazısmalarımız, sirketten, ürünün özelligine göre, güzel bir katalog ya da örnek ürün istedigimiz noktada hep tıkandi. Katalog veya örnek ürün istememizdeki asıl amaclardan biri de, bu sirketlerin böyle küçük bir masraf karşısındaki tepkisini ve dolayısıyle kapasitesini ölcmek. Elektronik posta ile fotograf göndermekle pazar arastırmasi yapmamız bekleniyor. Yalnızca fotograf ile ürünü ne kadar tanıyabilir ve müsterilerimize ne kadar bilgi verebiliriz? Mesela tekstilde dikiş, gramaj, materyal karışımı, olası fiyat ve benzeri bilgiler de gerekmez mi?

Bircok sirket pazar hakkinda arastirma yapmamizi istiyor. Biz de bunun bir fiyati oldugunu söylüyoruz. Pazar arastirmasi icin resmi kaynaklardan bilgi alma masraflari gibi birkac kurusluk pazar arastirma masrafini tasiyamayan bir sirket oldugu icin aninda sesi kesiliyor.

Örnegin en son görüşmelerimizden birinde; spor elbisesi ürünü olan bir şirketimizden de en azından iki örnek ürün istedik. Gelmedi. Kilim üretici bir sirket sahibi; Almanya`ya ve oradan da Fransa`ya geçmenin masrafllarını karşılayabiliyor ama iki tane minyatür kilim örnegi gönderemedi. Matbaa makinesi satan bir şirket ise; fotograf gönderdi ve burada masrafini kendimiz üstlenip katalog olarak bastırmamızı istedi.

Promosyon malzemesi üreten baska bir sirket, ilk yazışmada bizi şaşkına çevirdi. Ürünün özellikleri, paketleme şekli ve paket ölcüleri, olası fiyat, nakliye masraflarının nasıl ve kim tarafından karşılanacagına kadar bütün bilgileri bir kalemde yazmıs. Hatta bir miktar örnek ürün göndermeyi de kendileri teklif etmisler. Onların bu yazışmasını örnek bir yazışma şekli olarak takdim etmek isterdik. Fakat üç kuruşluk örnek hala gelmedi.

Su günlerde de ilaç medikal ve kozmetik sanayiinden güzellik ve saglik kremleri üreten bir sirket Türkiye den ilanla Almanya da satis temsilcileri ariyor. Ismi büyük ama biz, kendilerini, mesleginde uzman ve Alman vatandasi olan endüstri satis temsilcilerine ulastirabilecegimizi söyledik. Üc kurus ödemek agir geldi. Hala ugrasiyor, biz ve meslektaslarimiz merakla takip ediyoruz.

www.modus-handel.de

Son 4 yorum (en yenisi önce)

26/01/2010 : 21:15:27
selamlar
bende epeydir ispayadayim.kedi halimde gurbetciyim,bu arada tabi cok tekliflerde aliyom,bazilari cok eteresan oluyo tabi.
diyecegim su kisacasi...
sayet uretici isen buyuk bir sirketsen neden kendin gelip pazarlamiyosun.?
devlet tarafindan cok cesitli destekler var ,bilmiyenler ogrensin bunu.
turkiyede cok cesitli dilleri bilen ,cevresi olan elemanlar mevcut.
turkiyeden avrupaya acilmak icin kurnazlik yollarini birakip profesyonelce calismalar yapsilar , bilmiyolarsa eleman alsinlar
bedavaya kimse calismaz,her seyin bir hakki var verilsin, bazilari komisyon veririm demekle isi olacak zannediyo,bence yaniliyo.
daha yazacak cok sey var ama hep bildigimiz seyler , kendi isini kendin yap yapamiyosan eleman al hakkini ver.
26/01/2010 : 17:04:04
burda üretici kadar art niyetli insanların da sebep olduğu bir durum var.
düşünsenize bağlantı kurmaya çalıştığınız 30 firma var bunların hepsine farklı farklı
kargo gönderseniz bu ciddi bir bedeldir.
bunun yerine madem çok profesyonel bir firmasınız
örnek bedellerinin yarısını karşılamayı bile teklif etseniz
daha olumlu sonuçlarla karşılaşacağınızdan eminim...
24/01/2010 : 10:49:29
Modus-handele tamamen hak veriyorum bu konuda.

Modus-handel bir sekilde Firmalar ile iletisime gecip konusabilmis,bu sevindirici bir haber.

Sirket Mail adreslerine mesaj gönderiyorsun,bekliyorsun olumlu olumsuz hic bir cevap alamiyorsun,,,

Adamlar tinlamiyor bile...

Maalesef Türk Sirketlerimizin kötü bir hastaligi bu..

Adam kendi istedigi fiyat araliklarinda Ürün ariyor,hic bir ücret talep etmeden arastiriyorsun,buluyorsun.

Adam kafadan ya seni aradan cikartmaya calisiyor yada istedigim Ürünü sen bana getir,parasini öyle öderim diyor...

Yazacak cok sey var ama burada insanlar rencide edilsin istemiyorum....
24/01/2010 : 06:03:13
:) bu tamamen güven ekseninden kaynaklaniyor.Gönderecek oldugu 3 kurus para sanki haybeye gidecekmis gibi düsünüyorlar maalesef.Biz neden yurt disina acilamiyoruz iste bu yüzden.Istiyorlar ki bi fotograf ile müsteri hemen bulunsun alis yapacagi kesin olsun saglam firma olsun ondan sonra sizi devreden cikarmaya calisirlar cok gelir gözüne size verecek oldugu para eger yapamazsa size kesenin agzini acarlar.Yani kisacasi armuz pis agzima düs.