Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

23/12/2009 : 19:56:13
Arkadaşlar Dış ticarette dil ve kültürel kolaylık açısından Azerbaycan ve İran yönelmek nasıl olur? Bildiğiniz gibi Azerilerle dil sorunu yok ve üstelik İranın da bir kısmı azeri, yani işimizi türkçe konuşarak halletmemim mümkün, peki bu iki ülkede İran ve Azerbaycanda ne gibi fırsatları var. Halklar arasındaki bu yakınlık ne gibi ticari fırsatlar sunuyor?
İlgili arkadaşlar fikirlerini belirtirse memnun oluruz

Son 3 yorum (en yenisi önce)

23/07/2018 : 11:10:40
Merhaba;
Makine ve Uluslararası Kaynak mühendisiyim. İnşaatlarda kullanılan tuğla ve beton gibi yüzeylere doğrudan yapılan alçı veya sıva uygulamalarında köşelerin dikliğini sağlamak ve darbelere karşı dayanımı arttırmak amacıyla kullanılan galvaniz profillerin üretimini yapmaktayım. Şirketimin üretim potansiyeli yüksek. Ürünümün ihracatını yapmak istiyorum.

info@kraftmetprofil.com
kraftmetprofil@outlook.com
+90553 295 78 59
24/12/2009 : 12:25:57
Sn:Ufukihrcat öncelikle selamlar;

Bilmiyorum hiç ihracat yaptınız mı ama bu iki ülkede de herşey sıkıntı bi kere dil sıkıntı değil ama bu iki ülkede de inanılmaz rüşvet ilişkisi var eğer hürmet dedikleri rüşveri vermezseniz ne malınız gider ne malınız gelir.o nedenle hesaplar ken bu tür giderleri mutlak koymanız geekiyoru birde farklı gümrük uygulamalarıylada malınız uzun süre sınırda tutarlar ne yetkili bulursunuz nede bi cvp.o nedenle oradan bağlantılarınız sağlam yapın birde bu ülkelerdeki insanlara pek güvenmeyin genelde yalan söylerler inanılmaz derecede bu işi iyi yaparlar dikkat edin hem paranız hem malınız hem canınız..bu konuda daha önce ticaret yapılmış insanları seçin yoksa büyük hüsran olur.Ben 2 yıl bu ülkelerle ticaret yaptım ancak şimdi şimdi güvenebileceğim firmalar kişiler ortaya çıktı size yardımcı olabilirmiyim bilimyorum ürünüzü ne yapmak istediğinizi bilmiyorum ama size bi kaç kişi önerebilirim. ama kimseye güvenmeyin bu ülkelerdekilere hiç güvenmeyin..saygılarımla
24/12/2009 : 11:44:19
merhaba

bence iran'a ticaret daha mantıklı olur.ticaret hacmi ve yönetim olarak.Azerbaycan istedigin potansiyeli yakalamak biraz zor.Devlet tekelinde herşey.devletin üst düzey yöneticileri ticaretde her alanı monopollaştırmış.ya onlarla çalışıp kazandıgını bölüşeceksin yada sana iş yapma imkanı bırakmazlar.Örnegin yurt dışından getirdigin bir malı monopolla çalışan çok az bir vergi ile soka bilir sen çok misli bir şekilde vergi ödeyerek malı geçire bilirsin yada geçiremezsinde.Kısacası devletin üst düzey yöneticileri ile yapılacak bir ticaretden para kazana bilirsin.Halk tamamen gariban baskılara ve yönetime boyun eymek zorunda bıkarılmış.sıcak kanlı insanlar.ama dedigimiz gibi azerbaycan ülkesi bizim bildigimiz gibi yönetimim biçimi ile çok ama çok farklı bunu yaşıyan arkadaşlarımız daha iyi bilir.