Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

09/10/2026 : 09:29:02
Selamlar,

dış ticaret için tedarikçi doğrulama tarafında küçük bir deneme yapmak istiyorum. Ürün tarafını kabaca çözdüm ama gümrük, nakliye, ödeme ve olası ek masraflarda sürpriz yaşamak istemiyorum.

İlk işlemde danışmanla mı ilerlemek daha doğru olur, yoksa süreç öğrenilince kendimiz yönetebilir miyiz? Özellikle numune gönderimi ve ödeme güvenliği konusunda tecrübeli arkadaşların fikri çok işime yarar.

İlk sevkiyatta en çok nerede hata yapılıyor?

Özellikle ilk aylarda gözden kaçan masraf veya operasyon yükü varsa onu da duymak isterim.

Son 3 yorum (en yenisi önce)

09/10/2026 : 10:41:37
Hangi teslim şeklini düşünüyorsunuz ve alıcı şirket mi bireysel mi? Süreç buna göre değişir. Ben olsam ilk adımda rakamları basit bir tabloya dökerdim.
09/10/2026 : 10:22:37
Sadece ürün fiyatına bakmayın; navlun, sigorta, gümrükleme, banka ve iç nakliye eklenince tablo değişiyor. Gerçek kullanıcı veya müşteri davranışı bence en iyi sinyal.
09/10/2026 : 10:03:36
dış ticaret için tedarikçi doğrulama tarafında bir kez işlem yaptım. İlk sevkiyatta gümrük müşaviriyle ilerlemek ciddi zaman kazandırmıştı. İlk denemede mümkün olduğunca geri dönüşü kolay bir yol seçerdim.