Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

22/10/2016 : 15:09:00
Ülkemizde ve dünyada girişimcilerin yaklaşık %90'ı başarısız oluyor. Kimilerine göre yaklaşık %10 iyi bir oran. Herkes o %10 olacağını düşünerek hevesle kendi işinin patronu olmak istiyor. Şüphesiz çok değerli ve önemli bir arzu.

Girişimcilerin çoğunluğunun yaptığı hata işini kurmadan önce talep miktarını tam olarak değerlendirememeleri. "Abi çok satar bu" denilerek ürün satışına girmeleri. Halbuki ticaret nasip işi olduğu kadar matematiktir de. Bir sektörde en çok satılan ürünleri bilmek, ne kadar talep ne kadar arz ( rekabet ) var yaklaşık rakamlarla bilmek o işte başarılı olabilmek için çok önemlidir.

İnternette bir şeyler satmak isteyip ne satacağına karar veremeyenler için bir ipucu vereceğim. Mevcut mağazaların en çok satılan ürünlerini tesbit edip, o ürünlerin maliyetlerini, rekabet durumunu analiz edip işe girişebilirsiniz.

kimse size en çok satılan ürünlerini söylemeyecektir ama yaklaşık rakamları bulmanız çok zor değil.

gittigidiyor'da satış yapılan ürünle ilgili ziyaretçiler yorum bırakırlar, her satın alan yorum yapmaz ama yapılan yorumların hangi ürünlerde çoğaldığını bilmek hangi ürünlerin daha çok satıldığını bilmenize yardımcı olur.

gittigidiyorda çok satış yapan bir mağazanın profil sayfasına gidip yorumların hangi ürünlerde yoğunlaştığını görebilirsiniz. yüzlerce sayfayı analiz etmek zor gelse de çok önemli bir teknik.

mesela araba yağı satmak için bir dükkan açmak, hem bulunduğunuz çevrede hem de gittigidiyorda bir mağaza açarak internette de satış yapmak istiyorsunuz, hemen gittigidiyorda ilgili kategoriye gidip en çok yağ satışı yapmış olan mağazayı tesbit edip onun ürünlerine gelen yorumları ve o ürünlerin fiyatlarını analiz edip işinize hangi ürünlerle başlayabileceğinizi tesbit edebilirsiniz.

tek tek saymak biraz uzun bir işlem olabilir. ama önemli.
bu işlemi birkaç dk. içinde halledebileceğiniz bir yol da var. bilgi almak isteyen özel mesaj atabilir.

herkese bol kazançlar.

Son 8 yorum (en yenisi önce)

05/11/2016 : 17:52:55
niş bi alanda satış yapmak gerekiyor, e-ticaret işine heves eden hemen hemen herkesin ilk aklına gelen "abi dayarız çinden malı bedavadan ucuza getiririz oh mis" o iş öyle olmuyor :)

bi alanda uzmanlaşın işin tüm taraflarını inceleyin konu sadece site yap ve ürünü koy değil belli başlı ürünlerde artık ufak sermayeler ile piyasaya girmek anlamsız bi noktada.
04/11/2016 : 20:40:25
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Ayıboğan
Tespit doğru.GG ve N11 gibi sitelerden çok satılan ürünleri bulabiliriz.Ama rekabet ortamına ayak uyduramayız.Ben birkaç kez denedim olmadı.Benim bir ürünü toptan aldığım fiyata adamlar perakende satış yapıyor.Bunun daha vergisi var,Site komisyonu var,Kargosu var.Çok satılan ürünleri bulsak bile diğer satıcılardan daha ucuza temin edemedikten sonra bir anlamı kalmıyor.Piyasayı tamamen ele geçirmişler.Herhangi bir ürünü aradığınızda binbir çeşit satıcısı var.Hele benim gibi imkanı kısıtlı küçük satıcıların hiç şansı yok.

İşte bu sebeple piyasada olmayan,kendim üretip satabileceğim,sürümü olan imalat işi üzerinde kafa yoruyorum.


üreticilik yerine yurt dışından getirmeyi tercih etmelisiniz. Çinden oldukça uygun fiyata ürünler getirip satabilirsiniz. Sadece E-Ticaret sitesi üzerinden denediyseniz başarısız olmanız kaçılnılmaz.

Danışmanlık ihtiyacı olan kişilere ücretli danışmanlık yapabilirim. Sorun olmaz.

Ayrıca yorumlarda birisi incir.com'u örnek göstermiş. Yapmayın arkadaşlar network marketing sistemi bu e-ticareti öne sürerek kitle topladılar. Ponzi sistemi olduğu açık ve net ortadaydı. Network marketing işleri ilk giren kişilere kazandırır sonraki kişileri sömürür olay bu kadar basit.
02/11/2016 : 18:44:41
Bende şu aralar bay-bayan iç giyim üzerine bir iç giyim e-ticaret sitesi kurmayı düşünüyorum bakalım hayırlısı
02/11/2016 : 14:05:22
Tespit doğru.GG ve N11 gibi sitelerden çok satılan ürünleri bulabiliriz.Ama rekabet ortamına ayak uyduramayız.Ben birkaç kez denedim olmadı.Benim bir ürünü toptan aldığım fiyata adamlar perakende satış yapıyor.Bunun daha vergisi var,Site komisyonu var,Kargosu var.Çok satılan ürünleri bulsak bile diğer satıcılardan daha ucuza temin edemedikten sonra bir anlamı kalmıyor.Piyasayı tamamen ele geçirmişler.Herhangi bir ürünü aradığınızda binbir çeşit satıcısı var.Hele benim gibi imkanı kısıtlı küçük satıcıların hiç şansı yok.

İşte bu sebeple piyasada olmayan,kendim üretip satabileceğim,sürümü olan imalat işi üzerinde kafa yoruyorum.
02/11/2016 : 01:00:53
yapmayın ne e-ticareti arkadaşlar bu aralar sakın sakın türkiye e-ticarette tekel firmaların elndedir. ve bu firmalarda zor durumdadır. geçen sene 75 milyon piyasa değeri olan incir.com bu sene battı . daha niceleri var. e-ticaret sıkıntılı 5 ay satıs yapamayın istediğiniz gibi nalları dikersiniz..
01/11/2016 : 02:25:39
tespitlerinizin bazılarına katılmıyorum.

E-Ticaret emekli veya standart insan işi değildir. Oldukça masraflıdır ve konu hakkında bilgi sahibi değilseniz danışman olmadan girdiğiniz taktirde en fazla 3 ay içinde batacağınız bir iştir.

İlk başlarda hangi ürün olursa olsun (Fark ETMEZ!) piyasa analizi yapmanız lazım. Mağazada ve internette fiyatlar nasıldır öğrenmeniz gerekiyor. Ayrıca kullanıcıya ne vaat ediyorsunuz buda önemli bir husustur.

Gireceğiniz sektöre göre pazar politikanız gelişmelidir. Parası olanın değil bilgisi olanın yılda 300.000 TL ciroyu rahat yapabileceği sektördür. Yani ilk başlarda Gittigidiyor, N11, Hepsiburada gibi sanal pazarları baz almanıza gerek yok...

Piyasaya girmek için toptancıları iyi bilmeniz, büyük sitelerdeki büyük indirimleri sıkı takip etmeniz, kendi kadronuzun olması ve sadece belirli alana yönelmeniz gerekmektedir.

E-Ticaret sektörü çok kazandırdığı için rekabetin oldukça yüksek olduğu bir sektördür. Bu nedenle başlıca dikkat etmeniz gereken unsurlar vardır.

-Keyword Domain
-Reklam Bütçesi
-Güvenilirlik
-Uygun Fiyatlar
-Anlaşmalı Kargolar
-Kapıda Ödeme ve Kredi Kartı Seçeneği

Bunları yanı sıra eğer elinizde çok fazla mal varsa kişi bazında satışın yanı sıra farklı alanlara yönelerek elinizdeki malları hızlıca eritebilirsiniz.
30/10/2016 : 19:47:29
eyvallah ben teşekkür ederim.

bir sektör var mesela burada belirtmeyeyim, firma ismi vs belirtmek sıkıntı olabilir.

gittigidiyor, n11 de tekel oldu bu arkadaş, küçük bir dükkanı var sultanhamamda. daha sonra hepsiburadaya aynı ürünlerde tedarikçilik etmeye başladı.
ağustos ayına kadar toplam cirosu 18 milyon tl idi. nerden biliyorsun diyenler olacaktır, kredisini ayarlayan bankadaki kredi temsilcisi arkadaşımdır.

sattığı ürünlerden bayilik alıp işe girişenler pastadan pay alabilir.

belirttiğim özel metodla en çok kazandığı ürünlerde de rekabete girebilir.
29/10/2016 : 23:02:16
Tespitler çok güzel ve çok değerli bilgiler sunmuşsunuz, teşekkürler.