16/06/2016 : 10:33:27
[quote]Yazıyı gönderen - papucka
Sayın oaslan28,
Toptancı olmak için yapmanız gerekenleri sırayla şöyle özetleyeyim, ben imalatçıyım ve bir çok toptancı ile çalışıyorum.
İlk yapmanız gereken vergiye tabi resmi bir şirket olmanız. Gıda Ticaret şirketi ya da sahıs şirketi. Bu işlemleri hallettikten sonra şirket ünvanınıza göre dilerseniz gerekli odalara kayıt olursunuz ve odalar üzerinden yönlendirmeler alırsınız.
Kurumsal konular çözüldükten sonra yapmanız gereken muhasebe ve saha için pazarlama ekibi kurmak. İşini iyi bilen bir ön muhasebe personeli, ödemeleri ve özlük haklarını takip edecek güvenilir bir personel.
Sahadaki alım satım ve marketlere satış uygulamalarını yapmak için iki ayrı ekibe ihtiyacınız var. Bir ekip imalatçıları ya da bölge bayilerinden gerekli fiyatları ürünleri alıp listeleyip size rapor sunup siz de pazar açığına ve ihtiyacına göre alım kararı vermelisiniz. Satış ekibi de aldığınız malı pazarda gerekli ziyaret ve iletişimleri yaparak satışla sonlandırma ve prim sistemiyle çalışmalı. Siz bütün bu süreci ciddi bir şekilde takip edip son kararları verebilecek kadar zamanınız ve gücünüz varsa bu işi sorunsuz yürütürsünüz. Kamu'da ya da başka bir şirkette çalışarak kendi işinizi yürütemezsiniz. Ben şahsen bunun olacağına inanmıyorum. Kurulumdan tanınmaya kadar kendi işinizin başında durmalısınız. Satış ve pazarlama işi ekip işidir bu söylediğim işleri tek başınıza yapabileceğinizi düşünüyorsanız da yanılıyor olursunuz. Market malzemeleri konusunda toptan alım işlerini de İstanbul'dan imalatçı ya da ürününe göre büyük ana bayiler üzerinden temin etmenizi öneririm. Sürç-ü lisan eylediysek affola.
[/
İlginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler