Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

06/01/2015 : 23:12:38
Döviz bürosu açmak için neler Lazım? Daha önce bu işi yapmış olan, dövizcide çalışan, Amca'sı, dayısı...vs dövizci olan arkadaşlar yahut bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen beni aydınlatabilir mi? Detaylı bir dosya hazırlamam Lazım dövizci açmak için hangi şartlar gereklidir? Ne kadar sermaye olması şarttır? Hangi belgeler lazımdır...vs sıfırdan herşeyi öğrenmem Lazım dövizcilik hakkında. Lütfen bilgisi olan arkadaşlar özel mesaj yoluyla ve yahut yorum yaparak beni bilgilendirsin. Minnettar olurum

Son 3 yorum (en yenisi önce)

27/06/2015 : 13:20:43
1993-2008 tarihleri arasında vezneden müdürlük görevine kadar yaptım. Döviz bürosu artık sıfırdan açılmıyor olan bir büroyu devir alabiliyorsunuz fiyat olarak ne durumda bir fikrim yok 2010 gibi 300-350 bin usd istiyorlardı bunun 90-100 bin usd si merkez bankasında bloke olarak duruyor 200-250 bin usd side hava parası oluyor. Sermaye ise tabiri caizse ne kadar nakit o kadar kazanma şansı. Döviz bürolarının kendi aralarında kurduğu bir program vardır ordan toplu alım satımlar yapılır bu ister senin piyasa yorumuna göre önceden öngörüp alman için olur yada müşterine sattığın bir malı müşteriden gelmesini beklemeden ben karımı biliyim deyip almana yardımcı olur. Daha bir çok şey sormak istedikleriniz varsa yardımcı olurum.
25/01/2015 : 01:32:14
doviz burosu acmak bence akilli bi is..

devren almakta pek akillica degil..lokasyon olarak guzel bi yer bulacaksin ve dukkanin mulkiyetini alip doviz burosu yapacaksin
22/01/2015 : 17:16:08
Merhaba,
bildiğim kadarıyla, şuan sıfırdan döviz bürosu açmanız imkansız. Galiba; bunun için bir ruhsatınız varsa, yani hali hazırda bu işi yapıyor iseniz, şube açabiliyorsunuz. Bu durum da açabilmenin tek yolu, var olan bir döviz bürosunu devir almaktan geçiyor, diye sesli düşünüyorum. 1945 - 1998 arası beyazit esnafıydı dedem ve babam,iş yerini kapadıktan sonra, 2000 senesi gibi babam bu işi yapmak istemişti. Bu bilgileri edinmişti diye hatırlıyorum. Sermayeniz bence, büroyu açacağınız lokasyona göre değişir. Mesela; laleli beyazıt aksaray yada masko gibi yoğun yerlerde açacaksanız sermayenizin daha kuvvetli olması lazım. Mesken yoğunluğu olan yerlerde, nispeten daha az sermaye ile yapılabilir. Yanlış hatırlamıyorsam; teminat olarak da, yüklü bir miktar her zaman bankada hazır tutmanız isteniyordu, aktif sermayenizden harici olarak.

Takdir edeceğiniz kadar ciddiye alınız, bunlar güncel bilgi değildir. Selamlar.