merhabalar ben 100000 nufuslu bir sehirde özsüt acmayı düsünüyorum. sehirde markalasma yok denicek kadar az ama ad yapmıs yerel kendıne has markalar var pastane cafe sektöründe. özsüt 450000 TL istiyor herseyi dahil. buldugum yer guzel sehrın en işlek sokagında kirasıda 8000 cıvarı.özsüt guya dedıklerıne gore aylık 80-100bin arası kazanıyor bunun kar olarak yuzdesı bana kalıcak olan kactır sektorde bılgısı olanlar solerse sevınırım %3 reklam payı alıyorlar nekadar dogru bılemıcem tecrubesi olanlar varsa yada bı fıkrı olanlar sızce bu yatırıma degermi goruslerınızı almak isterim.şimdiden tesekkürler.
YORUM YAZ
Tartışmaya katıl
Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar
Orijinal yazı
Son 13 yorum (en yenisi önce)
19/11/2013 : 19:25:32
aman hocam bu işi 9 senedir yapıyorum.ve şuan artık devretme aşamasındayım.dışardan çok güzel para kazanıyor gibi görünsede harcadığın mesayi ve özveriye değmiyor.kimseye bırakamassın.3 aylık oğlum var inanırmısın gözleri açık haftada bir kere denk geliyorum.ayrıca 100bin nufüslu bir yerde 3 bin'i bırakın günlük ortalamanız 1.000 tl civarı anca olur.
arkadaşım var özsüt işletiyor.pastalarda vs de kar marjı çok düşük ve bozulma riski var çünkü inanılmaz çok çeşit var.
sağlam bir aile içinden güvenip bırakabileceğin yada iyi bir ortağın varsa belki girebilirsin ancak yalnız başına bu işi yapmak işin kölesi olmaktır.
böyle bir yer açtığınızda eğer akraba veya sağlam bir ortak yoksa artık siz bir patron değil işyerinizin kölesi olmuşunuz demektir.
arkadaşım var özsüt işletiyor.pastalarda vs de kar marjı çok düşük ve bozulma riski var çünkü inanılmaz çok çeşit var.
sağlam bir aile içinden güvenip bırakabileceğin yada iyi bir ortağın varsa belki girebilirsin ancak yalnız başına bu işi yapmak işin kölesi olmaktır.
böyle bir yer açtığınızda eğer akraba veya sağlam bir ortak yoksa artık siz bir patron değil işyerinizin kölesi olmuşunuz demektir.
19/11/2013 : 15:01:33
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - girisimci3 olabilir tabi dedigim gibi bunu yapıcam diye birşey yok bilgisi olan yazsın onun dısında iş önerilerine acıgım:) |
Bence maddi imkanin varsa ev al islek yerden veya arsa al sat bence daha mantikli veya daha baska fikirlerde gelebilir tabiki..
17/11/2013 : 00:50:19
olabilir tabi dedigim gibi bunu yapıcam diye birşey yok bilgisi olan yazsın onun dısında iş önerilerine acıgım:)
15/11/2013 : 11:56:24
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - Erkan__ Merhaba madem bu kadar yatırım yapabilecek paran var dertsiz başına dertmi almak istiyosun hizmet sektörüne girip ne işin var gecen yok gündüzün yok kimseye bırakamazsın hiçbişey yapamazın bu yatırım bütçenle al 2-3 tane araba yada 1-2 daire al sat para kazan ne işin var elemanla uğraşacan pasta kalıcak çöpe atıcaksın ben yıllardır gıda işindeyim fırsat kolluyorum çıkmak için bidahada tövbe asla ve asla girmem bende sana nacizhane tavisye başını derde sokma... |
Bence Erkan Bey in onerisi gercekten daha mantikli...isciyle elemanla ugrasmak cok zor,dertsiz basina dert alma daha kolay bir is sec bence..
15/11/2013 : 09:25:17
İstanbulun iyi bir semtinde tam köşe başında çok işlek bir yere alına bir mado bayisi açan arkadaşın kendi ağzından kısa bi özet geçiyim
açarkenki maliyeti 2 Tirilyon ilk ay toplam kazanç 540 milyar
açarkenki maliyeti 2 Tirilyon ilk ay toplam kazanç 540 milyar
15/11/2013 : 06:28:05
Hizmet sektörü gercekten zor insanlarla ugrasmak elemanlarla ugrasmak atıyorum fırınında var yada restaurantın ascınla bsı olsa gitse napıcaksın... ama yine özsüt pasta kahve agırlıklı oldugu için çok fazla o yönden problem yasamazsın bence ama tabi hiçbsi belli olmaz.Dedigim gibi daha birsey yapmadım sadece dusunuyorum degerlendiriyorum. Sürekliligi olucagına inandıgım için sıcak baktım tabi ama izmirde forum bornovadaki özsüt bile gecen sene devretmiş önceki calıstıramamıs şimdiki calıstrıomus hiç birşeyin garantisi yok bir yandanda sivasta açılan subeyi tanıdıgımın tanıdıgı oldugundan anlattı aylık cirosu 300bınlerdeymıs acıkcası inandırıcı gelmedi. Hizmet sektörünü calışanlar bilir gercekten dünyanın en lanet işi katılıyorum ama suda varki birkere alıştınmı bırakmakta kolay olmuyor. istenilen yatırım cok ama birde ya guzel tutarsa var tabi restaurant cafeleri cok tanıdıgımdan biliyorum tutmazsa zararla kapatıosun ama tutarsada tadından yenmiyor benim gibi bazı insanlarda zaten o stres sıkıntıyı o ugrası cekınce geceleri anca uyuyabiliyolar:) yapmayadabilirim tabi aslınd abakıldıgında bu işte en guzel parayı dükkan sahibi kazanıyor birde franchiseda tabi okadar para baglıyorsun calısmadıgındada firma zaten hiç bir risk almadıgından tüm sorunu sıkıntıyı derdi sen cekiyorsun.. Kimse yanliş anlamasın ama gercekten yardımcı olması acısından soyluyorum pasta cefe işini franchise olarak yapmış olan yada yapanı tanıdıgı olanı varsa lütfen goruslerını bıldırsın tesekkurler.
15/11/2013 : 02:58:45
Merhaba madem bu kadar yatırım yapabilecek paran var dertsiz başına dertmi almak istiyosun hizmet sektörüne girip ne işin var gecen yok gündüzün yok kimseye bırakamazsın hiçbişey yapamazın bu yatırım bütçenle al 2-3 tane araba yada 1-2 daire al sat para kazan ne işin var elemanla uğraşacan pasta kalıcak çöpe atıcaksın ben yıllardır gıda işindeyim fırsat kolluyorum çıkmak için bidahada tövbe asla ve asla girmem bende sana nacizhane tavisye başını derde sokma...
15/11/2013 : 00:21:07
benim düsüncem bu konsept iyi degil para kazandiran yerler zaten dolu istedikleri para cok fazla senin elindeki birikimi alir goturur yazik olur 80 100 aylik diyorlar havadan atiyolar inanma bunlara ay 30 gün100 bölü 30 esittir3,33 gidiyor sana bunlari cok uzaklardan söylüyorum 100 bin kisilik yerde günde uc milyar toplamda yapabilirmisin bizim turkler masada cok konusuyor ama ince hesapa geldimi tizzzzz bes sene once ayvalikda acilmisti dedigin marka senesine kalmadi bummmm kardesimle gitmistim tatli yemege fiyatlar bahali geldi bana hic unutmam iki tatli iki su 20 milyon o zaman annnem 20 milyonla pazardan sebze meyve almisti dört kisilik aile isin yani pazar yapti geldi yaz mevsimiydi hersey uygundu fiyat olarak bana gore mutavazi basla ilerleyen zamanda basarili olursun bende almanyada ufak basladim hatalarinmi gordum sabretdim bir yerlere geliyorsun zaman ve sabir lazimmm o kadar paralar yazik gunahhh gercekten
14/11/2013 : 23:28:40
saol arkadasm bende oyle dusunuyorum. Ticarette her işin riski var tabi ama önemli olan en aza indirgicek sekilde ilerlemek bunun için bende özsütü tercih edicem zaten ama ister istemez korkuo insan. Hizmet sektörü gercekten zor hatayı affetmio gercekten ilgi alaka istiyor.Umarım yanılmam yinede her turlu dusunceye acıgım en kotu senaryolarada bakalm hayırlısı.Daha önce özsüt acmıs yakını yada acan yada calısıp bilen varsa dusuncelerinide alabilirim tesekkürler.
14/11/2013 : 18:37:14
Özsüt kesin kazandırır hiç korkma biraz reklam ve güzel bir dükkan yatırımını fazlasıyla alırsın. Öncelikle şunu bil başlarken sabah iş başından gece yarılarına kadar başında durman lazım Özsüt çok güzel ama sakın unutma çok çok ii hizmet lazım eğer en ufak bir şikayet olursa franchise elinden gidiyor kazanç konusunda endişelenme dağ başında bile olsa her zaman satarsın çünkü çok tutmuş bir konsept ..
14/11/2013 : 18:10:58
arkadaslar dediklerinize kesinlikle katılıyorum. bahsedildigi gibi kendim cok guzel lüks aynı konsepti barındıran biyer acmak istesem en fazla bana 250000 tlye mal olur ki buna dolaplar kahve makinaları derın dondurucular vesayre dahil. Ama tabi bir özsütün marka degeri pastaları kahve cesıtlerı yane ürün yelpazesi var insanları çeken korkum bu kaliteyi yakalamıyıp zarar etmek tabikide yeni bir marka yaratılacagı için tanınması da zaman alıcaktır.özsut benzerı daha ucuz olan markalarda var ama ben tabi olmusken hictese iyisi olsun risk azalsın diye dusunuyorum. Para harcanırken kazanılır özsüttede baya bir para gidicek yane bir kazancın yok fırmayı zengın ediyorsun hemfikirim ama devamlılıgı olucagından bana daha mantıklı geldi. Yane mesela kahve dunyası starbucks gıbı markalardan sonra bence insanların tercih edecegi bir marka kendisi hepimiz oturup pastasını yemısızdır:) ama ozsute takıntılı gozukmek ıstemıyorum gözünüzde sadece madem olucak farklı olan iyisi olsun istiyorum ama dedigim gibi firmalar herseyi abartıyor 80000 tl bile kazansan senin payın %20dir bence ortalama olarak personel elektrık su kira mal alımı giderleri %3 ciro derken.Yatırdıgın parayı 2 2bucuk senede alırsın yine dedigim gıbı sacma ama devamlılıgın olucak olması ılgımı cekıyor. Buarada izmirde olsam haskahve acardım:) izmire özgü ve cok begenıyorum konusmustum kendılerıylede 250000 ıstemıslerdı:) ama izmir malesef yalan oldu. Bukadar parayı harcayıpta tutmazsa birde kötü:) gelir düzeyi iyi bulundugum yerin kahvedıyarı zaten var ve marka olarak burdakı tek kahveci guzel kazanıyor. artık iş yapmak gercekten cok zor hersey markalasmaya basladı cok kararsızım yinede saolun tecrubesi ve bılgısı olanlar varsa devam yorumlar ve fıkırlere acıgım:)
14/11/2013 : 13:41:01
marka önemlidir ama aylık 80-100 bin ciro çok iddialı olmamış mı? masraflar çıktıktan sonra epey para bırakır, ki bence o belirtilen rakamlar genel olarak istanbul gibi ve işlek bir yer içindir, iyi araştırmak gerekiyor, franch. alarak parasını heba eden bir sürü insan var
14/11/2013 : 12:16:32
Merhaba,
Firmaya ödenecek olan rakam matematiksel hesapları yapmaya gerek bırakmayacak kadar cazip bir rakam.
Dolayısıyla kira,personel, hizmet sektörünün handikapları vs. arka planda kalıyor.
Bir çok arkadaşımız da benim gibi firmaya ödenecek bu cazip rakamla çok daha iyi getirisi olan işler yapılacağı konusunda fikir beyan edecektir.
Bu sektörde faaliyet gösterme isteğinizi düşünerek, markaya takılı kalmadan aynı konsept benzeri bir oluşumu siz tasarlasanız ne kadara mal olacağının tespitini yaptıktan sonra göreceksiniz ki firmaya ödeyeceğiniz rakamdan illaki düşük kalacaktır.
Yani daha işe başlamadan kazanmış olacaksınız.!
Firmaya ödenecek olan rakam matematiksel hesapları yapmaya gerek bırakmayacak kadar cazip bir rakam.
Dolayısıyla kira,personel, hizmet sektörünün handikapları vs. arka planda kalıyor.
Bir çok arkadaşımız da benim gibi firmaya ödenecek bu cazip rakamla çok daha iyi getirisi olan işler yapılacağı konusunda fikir beyan edecektir.
Bu sektörde faaliyet gösterme isteğinizi düşünerek, markaya takılı kalmadan aynı konsept benzeri bir oluşumu siz tasarlasanız ne kadara mal olacağının tespitini yaptıktan sonra göreceksiniz ki firmaya ödeyeceğiniz rakamdan illaki düşük kalacaktır.
Yani daha işe başlamadan kazanmış olacaksınız.!
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz