Arkadaşlar yaklaşık 8 senedir bu fikir aklımda vardı.Hiç midye dolma yememiştim hatta tiksinirdim görünce ama ilk tadışımdan sonra müptelası oldum.Şöyle bi tezgahta satanları izledim aklıma bu dükkanda satılsa nasıl olur diye düşündüm.Hesap kitap yaptım örneği varmı ona baktım yoktu.Bu işten zengin bile olunu diye düşündüm.Ancak daha 18 yaşında olduğumdan böyle bi fikri gerçekleştirmem imkansızdı.Türkiyede böyle bi dükkan yoktu dünyadada olduğunu düşünmüyodum açıkçası.Birileri çıktı ve bi kaç sene sonra istanbul sahrayıcedite yani oturduğum muhite bu dükkanı açtı.5 6 senedirde dükkan açık çok güzelde iş yapıyo.Hatta ilk açtığından sonra 3 4 ay içinde öle i iş yaptıki 7 8 tane şubeye çıkarttı ama sonra hepsini kapatmış diye duydum.Eğer yeri iyi seçilirse çok iyi para kazandırıcak bi iş.Bunu kokoreçcilerdeki midyeyle falan kıyaslamayın sadece midye satışo çok farklı.Bizim burdaki günde ortalama 2 bin adet midye satıyo tanesi 60 kuruştan karını siz hesaplayın.Hemde bu dükkan sadece 15 bin lira civarına açılabilir.Bu iş hala hiç ama hiç yayılmadı bence büyük açık var.Ben hala açmak isteyip açamıyorum maddi durumlardan dolayı.Olayı tam anlamak soru sormak isteyen arkadaşlara bu işin nasıl yapılabileceği konusunda cevaplar verebilirim ben yapamadım başkaları yapsın.Gelin bu konuyu tartışalım belki birileri faydalanır..
YORUM YAZ
Tartışmaya katıl
Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar
Orijinal yazı
Son 16 yorum (en yenisi önce)
03/01/2016 : 10:01:57
Arkadasım toptan midye istiyorsanız lütfen bana buradan yaza bilirsiniz.
24/12/2014 : 19:40:10
Bende bu isi uzun zamandir düşünüyorum fakat beni düşüncem midye satmak degil.midye üretmek yani yetiştirmek istiyorum.su anda arastirma da yim yetistirirsem düzgün ve saglikli bir şekilde pazarlayabilirimiyim.
24/12/2014 : 08:42:45
arkadaşlar toptan midye dolma arıyorsanız. http://toptanmidyedolma.blogspot.com.tr/ burdan bana ulaşabilirsiniz.
26/05/2013 : 16:11:38
imalatı konusunda bilgin var mı ?
23/05/2013 : 02:22:48
Arkadaşlar midyeyi sevip açık satıldığını gören pis olduğunu düşünen satan adamın tipini beğenmeyen yada çok sevip istediği her an temin edemeyen ayağına getiremeyen milyon tane insan var.Dükkanda satmak bi kere buna bi çözüm.Dükkanda satınca midye bar gibi bi havası oluyo oturup yiyosun atıyosun kabukları bi kaba.Işıl ışıl temiz görünen koltuklu televizyonlu içecekli bi ortam.Evde oturuken istediğin saatde ayağına getirt.Ayrıca dükkanda midye satan adam izmir midye dolma vs midye dolma gibi farklı bi ürün satıyomuş gibi konsept yaratıyo.Ayrıca daha temiz görünümlü midye satıyo.İnsanların kafasındaki bi çok düşünceyi değiştiriyo.Daha bi çok artısı var.Hala tezgahta satmakta var diyosunuz.Ona bakarsanız midye binlerce dükkanda satılıyo.Ama sadece ve sadece midye dolma satan bi dükkan çok farklı.Hala örneği çok az.Tezgahta satmakla dükkanda satmak birmi allah aşkına.Hem müşteri gözünden bakın hem satan kişiyi kendiniz yerine koyun.Zaten sıradan bi durum bi özelliği yok.Ayrıca herkes seyyar satıcılık yapamaz.Ben bu fikri düşündüğümde belki dünyada örneği yoktu.Ama sonra yapan birileri çıktı.Ben bu işi yapmayacağım insanlar fikir edinsin diye yazıyorum sadece param yok çünkü şu an.Zaten yemeksepetinde falanda reklamını yapıyosun ürünün sergiliyosun.Bu işi yapan dükkanda ben bira görmedim belki iznini alamamıştır.Bida bira koysan yanına kar dahada artar.
23/05/2013 : 01:58:53
Guzel fikir ama bolge bagimliligi gibi bir sorunu var .
Dukkana verecegin kirayi satis ve pazarlamaya harcamani tavsiye ederim .
Web sitesi ve cep telefonlari kullanarak midye paket servisi kurmak fena olmaz .
23/05/2013 : 00:53:24
peki neden seyyar olmaz. sürekli aynı yerde de aynı hizmeti seyyar olarak verebilirsin. neden illaki dükkan? ne artı katacak? seyyar olarak da gayet ciddi ve temiz bu iş yapanlar varken. kira... elektrik... vs. neden masrafları artırmak???
iş fikri güzel olabilir. ama sıra dışı her fikir irdelenir unutma. sorular ve farklı bakışlar senin de olayın gözden kaçan taraflarını (varsa) görmene ve sorunlara daha doğmadan çözüm üretmene yardımcı olur. umarım günün birinde biz de senin farklı konseptinle ulaştığın başarıya buradan tanık oluruz.
iş fikri güzel olabilir. ama sıra dışı her fikir irdelenir unutma. sorular ve farklı bakışlar senin de olayın gözden kaçan taraflarını (varsa) görmene ve sorunlara daha doğmadan çözüm üretmene yardımcı olur. umarım günün birinde biz de senin farklı konseptinle ulaştığın başarıya buradan tanık oluruz.
22/05/2013 : 16:11:33
Benden size güzel bi iş fikri.Biraz param olsa açacağım ilk dükkan bu.Heleki istanbulda öyle bi semt varki(adını söylemem)orada inanılmaz paralar kazanılır.
22/05/2013 : 15:48:32
Maliyeti yok mu?
Sanırım onlarda işe bu gözle bakıyorlardı :)
Sanırım onlarda işe bu gözle bakıyorlardı :)
22/05/2013 : 15:16:08
adı ne yerin ?
22/05/2013 : 15:00:57
Ben yapmıcam şu an param yok millet duysun diye söylüyorum.Benim bahsettiğim yerde midyesel zaten ilk şubesi hala açık.Maliyeti falan yok bu işin.Midye dışardan geliyo kabukları çöpe atılıyo.Kira vs zaten hep olan masraflar.15 20 BİNE EN KRAL DÜKKANI AÇARSIN.kar marjıda çok iyi.Abartılı kira vermezsen kapatmazsın o adamlar saçmaladı yüksek kiralara dükkan tuttu ondan kapattı.
22/05/2013 : 13:18:46
Açık olması yaptığında tutacağı anlamına gelmez.Kimse yapmıyorsa bir bildikleride var diye düşünebilirsin.Kızıltoprakta çok güzel bir yerde açıldı fakat kapatmak zorunda kaldılar hatta bir kaç gazetede ilanları bile çıktı.Yanlış hatırlamıyorsam isimleri Midyesel di.Araştır bak derim.
Ayrıca tutar mı tutmaz mı bütün maliyetleri hesapla****ta görebilirsin.Kira+stopaj,personel,işletme gideri vs. gibi hesapla çıkan rakam tatmin ediyorsa yap derim :)
Ayrıca tutar mı tutmaz mı bütün maliyetleri hesapla****ta görebilirsin.Kira+stopaj,personel,işletme gideri vs. gibi hesapla çıkan rakam tatmin ediyorsa yap derim :)
22/05/2013 : 01:21:29
Zaten herkes dükkanda olmaz diye düşündüğü için kimse bu işe girmiyo ve açık var.Adam 2 tane motor koymuş çatır çatır evlere servis yapıyo.Oturup yiyeninde haddi hesabı yok:)
21/05/2013 : 22:57:34
İş güzel,kar marjı yüksek,sürümü hızlı,zahmetli değil ama dükkan için bence uygun değil.Onun keyfi birazda tezgah başında olması yada beyoğlunda bi köşeye midyeciyi çekip bira eşliğinde muhabbet etmekte.
Benim fikrim bir iki şık tezgahla yapılabilir ve asıl para yaptığın yada aldığın temiz midyeleri restaurantlara,büfelere,mezecilere satarak toptan satış yapmakta.
Benim fikrim bir iki şık tezgahla yapılabilir ve asıl para yaptığın yada aldığın temiz midyeleri restaurantlara,büfelere,mezecilere satarak toptan satış yapmakta.
21/05/2013 : 13:38:47
Yalnız ben tezgahtan bahsetmiyoru.Bildiğin dükkan açmaktan bahsediyorum.Sadece midye dolma satılan dükkan.Hem daha sağlıklı görüneceksin.Hemde insanlar hiç uğraşmadan oturdukları yerden evlerine sipariş verebilecekler.Örneği var bizim semtde boş durmuyo hiç..
21/05/2013 : 13:21:57
Bu iş iyi iş..yerinizde güzel olursa çok tutar...Burda midyeci ahmet usta var midyeleri lop lop büyükleri tam doyurmalık..adamın tezgahı boş kalmıyor çevre meyhanelere cafelere servis ediyor lokantalar toptan alıyor..ama tabii vardır bir zahmeti..midyen taze ise tutulursun..Ahmet abiyle yakın esnaf komşuyuz arasıra kısa sohbetlerimiz oluyor günde ortalama 2-3bin kazandığını söylüyor ama bence daha fazla kazanıyor..
Ama midyesi enfes 30 yılım istanbulda geçti 2 yıldır izmirdeyim ben karşıyakada ahmet abi gibi midyeyi süper yapan görmedim..her daim 1 liralık duble büyüklerden alırım 5 tane yesem tam doymuş oluyorum..
Yapabilirim diyorsan yap bu işi..kazandırır..ama yerini iyi seçmen şart..özellikle yürüyüş yolları meyhane önleri cafe önleri gibi yerler..
Ama midyesi enfes 30 yılım istanbulda geçti 2 yıldır izmirdeyim ben karşıyakada ahmet abi gibi midyeyi süper yapan görmedim..her daim 1 liralık duble büyüklerden alırım 5 tane yesem tam doymuş oluyorum..
Yapabilirim diyorsan yap bu işi..kazandırır..ama yerini iyi seçmen şart..özellikle yürüyüş yolları meyhane önleri cafe önleri gibi yerler..
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz