Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

27/10/2012 : 17:52:09
damacana, 5 lt lik su ve maden suyu bayiliği işi yapmayı düşünüyorum. kendi dükkanımın bulunduğu çevrede yaklaşık 2.000 kişi yaşıyor ve başka bayi bulunmamakla birlikte çevredeki ev sayısı yeni yeni artmakta.
bu konuda yardımcı olunursa sevinirim.

Son 6 yorum (en yenisi önce)

22/02/2013 : 00:55:56
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dostane19
tokinin 530 dairelik yeni yerleşime açacağı yerde toki ticaret merkezinde dükkanı ayarladım. acaba 530 daireden kaçını damacana abonem yapabilirim. eğer damacana ve su bayiliği konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum. herkese iyi günler.


Sadece TOKİ'ye hizmet vermeyi düşünüyorsanız sakın girmeyin. Tahmini olarak söyleyeyim 530 daireden ortalama yüzde 4'ü sizi tercih eder bu oranda size kar ettirmez. Bu konuda bölgenizde en yakın büyük bir firmanın (Erikli, Nestle, Hamidiye ) bayisinden fikir alabilirsiniz. Sitede oturanların gelir seviyesi, bölgedeki diğer damacana su bayilerine olan mesafe, şehirleşme ve bölgedeki su fiyatları ve su satışları belirleyici kriterlerdir. Su bayiliği açmak yerine hazır kurulu bir bayiyi devralmanızı öneririm aksi halde 6 ay ile 1 sene arasında cepten yersiniz.
22/02/2013 : 00:46:53
Damacana su bayiliği açacaksanız mutlaka ama mutlaka marka ile başlayın küçük markaların geleceği yok boşa emek verirsiniz. Erikli, Hamidiye, Nestle gibi büyük markaların müşterileri olur fakat ufak markaların özel fanatik müşterisi olmaz. Belli süre sonra müşterileriniz büyük markaları tercih eder. Ufak markalarla kurumsal satışa ve ihalelere giremezsiniz. Ufak markalar bayilere reklam, tanıtım, iskonto, kampanya gibi destek vermez. Ufak markaların devirleri para etmez. Ayrıca ufak firmalar büyük firmalara altyapı hazırlar.
10/11/2012 : 21:12:48
benim bir bilgim yok ama bir üsteri olarak ve bir gözlemci olarak yorum yapim su aralar damacanada bir kaos yasanmakta gördüsgüm kadarıyla müsteri iyi suyu makul fiyata almak istiyor yani ne ucuza kacıyor nede tanınmamıs markayı alıyor yani orta ölcekli bir markadanını orta ölcekli bir fiyatan satarsan 100-150 sini abonen yaparsın diye heralde buda hafta da bir damacana desen 100x3tl karla:300tl ayda 1.200kar yapar tabi kagıt üzerinde para kazanma kolay :) o ayrı , mesele ben özkayısdagı suyu 4,5tl ye alıyorum. hem tanıdık güzel bir marka güven veriyor hemde fiyatı uygun.
10/11/2012 : 17:58:12
tokinin 530 dairelik yeni yerleşime açacağı yerde toki ticaret merkezinde dükkanı ayarladım. acaba 530 daireden kaçını damacana abonem yapabilirim. eğer damacana ve su bayiliği konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum. herkese iyi günler.
07/11/2012 : 14:17:01
rekabetin ve eziyetin fazla olduğu bir iş
07/11/2012 : 14:00:32
şuan bulundugum şehirde su işi yapıyorum damacanada kar marjı %75 sürüm olursa para kazanırsın.ama pet suda kar marjı %10-%15