Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

16/03/2012 : 11:22:01
merhaba arkadaşlar
internet üzerinden ürün satışı yapabilmek için şirket kurmak gereklimidir.oradan elde ettiğimiz gelir nasıl beyan ediliyor
yardımcı olursanız sevinirim
teşekkürler

Son 8 yorum (en yenisi önce)

18/03/2012 : 00:47:40
masraflar 700-800 ü bulur. 100 tl diyen arkadaşın ynlışı var.
17/03/2012 : 21:19:35
arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürederim
17/03/2012 : 14:38:57
Hocam şahıs vergi açılışı toplasan 100 lirayı bulmuyor bile.100 lira için bu kadar aksiyona gerek yok.Bu Ülkede iş yapacaksan vergini verecen işin tutar veya tutmaz öylede böylede o vergiyi verecen.
17/03/2012 : 13:04:39
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kılıçturkey
İnternet'ten ürün satışı yapabilmeniz için firma şart değil.Yalnız arkadaşında bahsettiği gibi maliye birgün kapınızı çalacaktır.


Demek ki firma şart.

Arabayla trafiğe çıkmak için ehliyet şart değil ama polis yakalarsa öper gibi olmuş.

Devlet babanın maliye uzantısı mal satan benim hakkımı öder diye düşünür. Bu yüzden satışdan doğacak haklarının peşini takip eder. Kim nerede neyi nasıl satıyor diye etrafına bakınır araştırır. Kaçak para olarak gözüne batan rakamları derhal zaptı rap altına alır. Ama göze batar bir mal sattığınız yoksa enerjisini ilk olarak size yönlendirmeyecektir. Daha büyük kayıpların peşinden koşacaktır. Ancak bu durum eli boş bir memurun tek satışınızı yakalayıp görevini yapmasına engel bir hal değildir.

Yazılı kural, tek bir mal bile olsa ticaret yapan vergi öder şeklindedir. Bu da tek bir satıştan miktarı belirsiz ceza yenebileceği anlamına gelir. Terk satış yaptım demeniz bir şey ifade etmez zira memur bu satışı yapan başka da yapmıştır diye düşünür.

Yazılı olmayan kural, sırta fazla yük almadan işe başlayıp iş oluyorsa acilen kisveyi kurala uydurmak şeklindedir.

Başaracağını bilmeden her türlü kuralı yerine getirip işe başlayan da , işi başardığı halde vergi ödemeyi reddeden de kaybeder.

17/03/2012 : 01:20:55
Foruma yeni katıldım.Öncelikle internet satışı hakkında sizleri bilgilendirmek isterim.İnternet'ten ürün satışı yapabilmeniz için firma şart değil.Yalnız arkadaşında bahsettiği gibi maliye birgün kapınızı çalacaktır.Bunun için işinizi sağlama almalısınız ilk olarak şahıs vergisi açıp daha sonra iyi bir e-ticaret sitesiyle internet üzerinden satış yapabilirsiniz.Kendime özgü e-ticaret sitem ile şuan satış yapıyorum.
17/03/2012 : 01:16:29
Şirket şart değil, şahıs firması ya da sadece şahsi vergi mükellefiyeti almak da kafi. Yakın zamanda bu mevzu hakkında bir başlık açılmıştı orada detaylı bilgileri okuyabilirsiniz. Evden çalışanlar vergi mükellefiyeti gibi bir başlığı vardı tam hatırlayamıyorum. Telefondan bağlanmamış olsaydım bulup eklerdim. Bir bakın derim.
17/03/2012 : 00:45:18
şirket açmalısınız. açmadan da satış yaparsınız ama mliye birgün kpınızı çalacaktır.

biz 2 yıl şirket olmadan sattık, 3 ydır şirketiz. rhatız:)