Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

22/02/2012 : 13:20:56
Merhaba
3 Ay kadar önce giyim mağazamı kapattım çok şükür çok az bir borçla işi kurtardım.Kurtardım diyorum çünkü piyasa gerçekten kötü.Kime sorsam kendi işinden memnun gibi değil.Böyle olunca kalan kısıtlı sermayem ile yeni bir işe girişmek çok kolay olmuyor.İnce eleyip sık dokumak zorundasınız haliyle.Tabi bu arada bakmam gereken bir ailem var ve bir şekilde para kazanmak zorundasınız.
Aslında size aklımdaki iş fikri ile ilgili bir soru sormak istiyorum.Sıcak içecek Otomat işletmeciliği nasıl bir iştir.Pazarlaması nasıl yapılır.Makineleri koyacak yerler nasıl bulunur ve kiralanır.Kısaca bu işe girilir mi yorumlarınızı bekliyorum.

--------------------------------------------------------------------------------

Son 7 yorum (en yenisi önce)

05/03/2012 : 22:36:52
parayı attığınızda çalışıyor.Orda bir dakika var bitince kapanıyor.para kasasıda almalısınız.Aslında otomat makinesi satanlara sorsanız daha teknik bilgiler verir.
05/03/2012 : 22:08:04
sadece o para mekanizması yeterli oluyor mu? para haznesini her makineye bağlayabiliyormuyuz. bağladığımız makine o para haznesi sayesinde para atmadan çalışmıyor mu?
04/03/2012 : 22:49:21
Halısahaların yanına yumruk atıyorsun oda puan veriyor o otomat makinesi çok kazandırıyor.Düşünün bence .Ben yurtta internet kafe ihalesine girecektim.300 kişilik yer.Önceki işleten geç gelip erken gitmesine rağmen 1500 tl kalıyormuş bende bilgisayarları otomat şeklinde yaptıracaktım .7/24 çalışacaktı.Para mekanizması kasası geçen sene yanlış hatırlamıyorsam 250 tl fiyat çekti .O parçayı alıp ister ps3 bağlayın,ister fön makinesine,çamaşır makinesine bağlayıp para kazanabilirsinz.
04/03/2012 : 16:35:57
Aslında otomat işi, mevsimsel bir iş. Yani mevsimine uygun otomat makinalarını, özellikle kalabalığın çok olduğu bölgelere koyabildikden sonra; bir darphane desek abartmayız. Tabi giderleri de malum, bu konuda uzman değilim. Fakat; kişisel görüşüm şöyle;

* Otomatları öncelikle satış sonrası desteği düzgün olan firmalardan satın almalısınız. Sonuçta; teknik açıdan çok üstün bir araç ve arızalanmasıda sık gibi bir ihtimal gözüküyor.

* Öncelikle; otomatları koyacağınız yerleri iyi analiz etmelisiniz. Rastgele; okul önleri, meydanlar, caddelere koy demek bu işi başlamadan bitirmek gibi birşey olur. Her kalabalığa sahip yer, farklı eyilimler gösterir. Alternatifsiz yerlere koymalısınız. Çok kalabalık diye; çay bahçelerinin olduğu bir meydana koymak çok mantıksız olur.

* 2011'de Manisa'da acemi birliğimde iken, bölük binasında bulunan makinalara her gün bakmaya gelen bir abiyle yaptığım sohbetten faydalanarak şunlarıda ekleyebilirim; sanırım ortalama fiyatları 5-8 bin TL arasında. Yanlışım varsa düzeltin! Ve, sürekli bakım gerektiren bir araç. Eksikliği meydana geldiğinde, büyük kayıp verdirir! Zira; heran hali hazırda olması gerekiyor.


Tavsiyelerime gelince;

* Mekan olarak turizm bölgelerini seçin ve soğuk içecek hazırlayan türlerini tercih edin!
* Malzeme olarakda, piyasadaki en ucuza yönelmeyin!!! - Zira; turizm alanlarında , kaliteli ürünlerin rağbet gördüğünü sizde az araştırdıysanız bilirsiniz.
* Sürekli su ve elektriğe yakın olan ve maliyeti düşük mekanlarda işe girişin.
* Ayrıca, herne olursa olsun - tek kazanç kapısı olarak bu işe yönelmeyin! Sonuç olarak, harcamaların kendisini amorti edeceği süreyi kimse size garanti edemez!


Kolay gelsin.
04/03/2012 : 14:45:59
ortalama fiyatlarla dershane ve okul kantinleri ile anlaşabilirsiniz. okul müdür veya müd.yrd.larıyla görüşün belli bir yüzde karşılığı okul için de gelir olacaktır,geri çevirilmezsiniz,tabi kantinciyi de unutmamak lazım.

askeriyelerin içinde bolca var,çok yüksek rakamlara ihale ediliyor ancak her akşam çuvalla para alıyorlardı adamlar .

resmi dairelerin çay ocakları,işhanları,pasajlar potansiyel müşteri bulunan yerlerdir bunlar şimdilik aklıma gelenler,avm ler de düşünülebilir.
29/02/2012 : 14:49:45
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşlar.Mbzülfikar bu işten zor kurtulduğunuzu yazmışsınız fakat sebepleri pek açıklayıcı olmamış.Acaba işlemi ilgilenemediniz ya da farklı zorlukları mı var açıklarsanız sevinirim.
24/02/2012 : 16:19:41
Allah kolaylık versin lakin otomat işine asla bulaşma o kalan paran da gider.. görünüşte çok kolay görünen aslında bin türlü derdi olan bir sektördür..aman hocam ben zor kurtuldum o işten