Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

22/03/2011 : 21:06:26
arkadaşlar kosgebin girişimcilik proğramını bitiren bir dostum var bugün ne iş yapabilirim konusunu bana danıştı sunulan şartlarda bir fikir vermek çok zor burda ki daah tecrübe bilgi sahibi olan arkadaşlara danışmak istiyorum. şartları ayrıntılı biçimde anlatayım.

27 bin tl hibe max verilen para. bunu 5 bin tl si iş yeri açmak için ayrılmış yani o parayla sadece şirket kurma masrafları karşılanıyor daha sonra max. 10 bin tl makina teçhizat veya ofis ekipmanları alınabilir deniyor yani örnek bir halıcı açarsanız gidipte halı alamıyorsunuz sadece makina veya ofis ekipmanları daha sonra ki 12 bin tl ise her ay 1 er milyar eleman maaşı elektirik ve su parası olarak veriliyormuş. geri ödemeli 70 bin tl var bide onda da yine sadece makina alınabilinirmiş. Şimdi bu şartlarda iş kurma bayağı sor ama özellikle hibe edilecek para kısmında geçen 10 bin tl değerinde makina veya ekipman alınıpta kurulacak iş var mı veya 70 bini kullanarak kurulabilecek güzel bir iş fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyoruz. Saygılarımla

Son 24 yorum (en yenisi önce)

15/05/2012 : 00:33:23
Yaklaşık 7 aydır kendi işimi kurma planları yapıyorum.
Kosgeb hibe kredilerinden daha bugün haberim oldu ( geç olsun güç olmasın ) :)

Sitedeki yorumları okudum, kredi kullanmak umutsuz vaka gibi görünüyor

Şimdi başvurudan vazmı geçmeli ?
Yoksa umutla yola devam mı etmeli ? :)

Bu arada bayan girişimcilere özel kolaylıklar var mı acaba kosgeb kredilerinde ?
26/03/2011 : 08:00:21
Eğitimlere başladık, birebir sorular ve cevapları almaya başladım ya o zamandan beri gözüm yok sertifikada falan, ama yalanın biri bin para, son gün
en gen 10 gün sonra elinzide olacak dediler bizlere, üzerinden 4 adet 10 gün geçti neredeyse hala ses-seda yok. Ben bu söylenen yalanlara
mukabelen bekliyorum verilmesini, beklentim olduğu için değil. Bir de tören yapacaklarmış sanki şehrin altın anahtarını verecekler.

Bizden bir arkadaş kurdu şirketini dün itibariyle ama para alacağım umudu onun da kalmamış anlaşılan. Ne diyelim Allah herkesin yardımcısı olsun
25/03/2011 : 23:47:19
hocam biz yaklaşık 4 ay sonra alabildik sertifikayı ki oda sertifika değil katılım belgesi çıktı.
inş sizinkisi daha kısa sürer.
bizim 25 kişilik sınıftan kurs biteli 6 ay olmasına rağmen henüz 1 kişi işini kurup, başvuru yapabildi,
kurulu bekliyor, bir diğeride haftaya başvurusunu sunacak.

eskilerin "el hak bil mücerrebat" dedikleri tecrübeyle sabit ki, büyük ümitlerle başlayan serüven maalesef çok kolay ilerleyemiyor.
umarım azm eder ve başarılı olursunuz.
unutmayın ki iş planınız ve fikriniz bu desteği alamasanız dahi yürütülebilir seviyede olsun.
zira alabilme ihtimali alamama ihtimalinden daha düşük maalesef.
hayırlı girişimler,
25/03/2011 : 23:31:28
Sn hakankaya2020 kardeşim, bana benim için yapılan felaket tellallığı yakıştırmasını uygun görenler için yazdım sadece bu forumda yaşadığım bu küçük olayı.
Bak ben eğitimi bitireli 20 gün oldu, sertifikaları vermediler ama eğitimin içinde bu avantajlardan yararlanma şartlarını bir güzel anlattılar, daha önce
bize yakın bölgelerde bu eğitimi alıp, projesi kabul edilenlerin oranını bir güzel belgeleri ile anlattılar ve dedikleri şey başarılı olma şansı yüzde 4-6 arasında
o da genelleme yaparak o rakamlar yakalanabiliyor, bazı bölgelerde bu 30 kişide sadece 1 e kadar düşüyormuş.

Şimdi ben başvuracak insanlara hayal kurmayın, hesabınızı-kitabınızı kosgeb den gelecek 4-5 bin tl ye bağlamayın diyorken bu tür ithamlar hoş karşılanmaz
hele ben hiç hoş karşılamam, bir de bana kalkıp arkadaşım-eşim-dostum aldı derse ben hiç gelemem o naralara. Çünkü işin içini eğitimini alan biri olarak
benden iyi biren biri olamaz yada benim gibi eğitim alan biri olabilir.

Neyse konuşursak bu gemi çok su ***ürür ama burada bırakalım isterseniz, çünkü güzel tasvir edeceğimiz noktalara ulaşmayacak.

Saygılarımla
25/03/2011 : 22:53:37
Konuşmak-yapılanları anlatmak veya duyumları ifade etmektir.
düşünce yapılmışları anla**** yapılabilecekleri değerlendirmektir.
yazmak ise konuşmanın derlenmiş halidir.
yazı konuşanın anlattıklarına kendinden kattıkları kadar değerlidir.
sanrım sıkıntı şu,
KOSGEB hakkında yazıyoruz.
KOSGEB kısaca
web siteleri http://www.kosgeb.gov.tr
girişimci desteği ile ilgili sekme http://www.kosgeb.gov.tr/Pages/UI/Destekler.aspx?ref=8
yeni girişimci desteği uygulama esasları http://cdd.kosgeb.gov.tr/b5caeb9c6b7e4c7586073ac66927866a9339e8d12a4d48ca92da33d3b6403544eecb7d67675b47e8aa5b6610323de34f35d9eff3d6ce4d05858fd1b3df86f1b12714fa9965524f9caa4a35d782ca50c2/file.axd

size en yakın kosgeb http://www.kosgeb.gov.tr/Pages/UI/Harita.aspx

önce bu konularda biraz deneyim ve düşünce süzgeci yazacağımız yazılara değer katacak,
diğerlerine ve kendimize faideli bir paylaşım ortaya çıkacaktır.

beni onun bunun yaptığı ilgilendirmez, zaten girişimci başkasının yaptıklarıyla değil kendi girişimine getiriceği FARKla ilgilenir.
alan olmuş mu? elbetteki oldu. ama alabilmek kolay mı?
yönetmeliği okursanız, orada bir de puanlama sistemi var onun inceler vede size en yakın kosgeb birimindeki UZMAN(?)lar ile tanışırsanız işin vehameti hk. fikir sahibi olursunuz.
Tekrar söylüyorum, konunun başlığı KOSGEB kredisi ile iş kurma, birçok destek kaleminden birisi olan yeni girişimci desteği hk.
o nedenle bu yazıyı okuyacak arkadaşların kendi girişimlerini gerçekleştirmek için destek aradığı bu amaçla kosgeb i bir alternatif olarak düşündüğü aşikar.
yazılarımız onları boş hayale kaptırmadığı gibi ümitsizliğe de düşürmesin.
öncelikle yukarıda linki verilen yönetmeliği okuyun. daha sonra bir Uygulamalı Girişişimcilik Eğitimi almanız gerekli.
sertifikanızı aldınız artık destek için hazırsınız.
-işletmenizi kuruyorsunuz(Şahıs işletmesi yada ltd şti)
bunun için kuruluş masrafları, kuruluş yeri için ofis(ilk ay kirası ve depozito) ve muhasebe ücretleri ödüyorsunuz.
oda kaydı falan tamamladıktan sonra KOSGEB sitesinden işletmenizi KOBİ olarak kaydedip, kobi beyannamesini doldurup teslim ediyorsunuz. bir hafta 10 gün içerisinde işletmeniz KOBİ olarak sistemde aktif hale geliyor.
Artık destek için hazırladığınız İŞ PLANINIZI kosgebe sunabilirsiniz. Başvurular belirli dönemlerde toplanan kurul tarafından değerlendiriliyor ve uygun bulunursa size bir uzman atanıyor.
artık ilk yaptığınız kuruluş masraflarınızın %60ını alabilirsiniz. bundan sonra diğer kalemlerden adım adım yararlanıyorsunuz. 27bin olan desteğin tamamını alabilmeniz için yaklaşık elinizde 20bin olması lazım, ama faturaları falan şişirerek daha az parayla alabilirsiniz.


25/03/2011 : 18:54:10
Yahu ben ne diyorum siz ne diyorsunuz,

Sn hakankaya2020 kardeşim bence noktayı koymuş ki ben daha önceki yazılarımda da yazdım ama o daha bir açıklayıcı (( ısrarla anlamayanlar olduğu üzere,, ki kendisine birkez daha teşekkür ediyorum )) anlatmış. Israrla kopyala-yapıştırıcılıkla gündem yaratmaya çalışanları çok gördük, özellikle ben bu tiplerin neler beklediklerini, neler istediklerini iyi tahlil etmiş birisiyim. Layık olduklarını da bil hakkın elimden geldiğince teslim ettim. ÜSTELİK BENİM YUKARIDA ALINTILADIĞIM YAZILARI DİKKATLE OKUSAYDI BUNLARIN GAZETE YAZILARI OLDUĞUNU, EMMİMİN OĞLU ALDI,HALAMIN GÖRÜMCESİ ALDI,KAYINPEDERİMİN KUZENİ ALDI ORADAN BİLİYORUMCULUĞA GİRİLMEZDİ.

Geçen sene bile benim muhitimde benim sokağımda bulunan bir cafe ile alakalı biri örnek verdi, bu örnekte elemanın anlattığına istinaden anlatıyorum, bu arkadaşımızın hesapta tanıdığı olan bu cafe nin sahibi ( tek kişi olduğunu iddia etti ) bu cafe sini çok çok çok zor şartlarda açtığını, çok zor süreçlerden geçtiğini ve nihayetinde de başarılı olduğunu anlattı bu forumda. Ben de merak ettim nerede bu cafe diye sordum. Benim ilçemi,benim mahellemi,benim sokağımı ve benim de sürekli müdavimi olduğum cafe yi tam ve eksiksiz olarak söyledi. Sonraki günlerde ben de cafe de çalışanlarla sohbet açıldığında öncelikle bunları sordum, bir de onların ağzından dinleyeyim istedim bu başarı hikayesini. Öncelikle 3 ortakla açıldığını, ortakların tamamının hali vakti yerinde adamlar olduğunu ve cafe nin kurulduğu günden beri de hiç zor bir dönem geçirmediğini çünkü o muhitte bunun ihtiyacının yıllardır çekilmesinden mütevellit işlerin hep hızlı olduğunu anlattılar.

Ben de gelir gelmez bu forumdaki elemanın neden yalan söyleme ihtiyacı hissettiğini, cafe nin çalışanlarıyla ve gıyaben de sahipleriyle konuştuğumu vs söyledim ama bu eleman bir anda ortadan kayboldu. Üstelik yazı da forumdan kaldırıldı bilmiyorum bazı sebeplerden. Üstelik bu cafe nin sahipleri benim elemana yazımdan sonra ve yazının bir anda jet hızıyla yayından kaldırılmasından sonra site içi aram yapmışlar ama yazılara ulaşamamışlar.

ŞİMDİ İŞİN KISASI BU ŞEKİLDE CEREYAN ETTİ. AMAN SAKIN DİYEYİM GARABETİ KENDİNDEN MENKUL İNSANLARIN METAFORLARINA, SÖZDE BAŞARI HİKAYELERİNE, MOTİVASYON CERANELERİNE ALDANMAYIN. KİMSENİN NEREDEN NE ALDIĞI KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL AMA MOTOMOT SAVUNMALARA, KAYITSIZ ŞARTSIZ TESLİMİYETE, SORGULAMAMACILIĞA KARŞI DA DİKKATLİ OLUN DİYORUM. ÇÜNKÜ ESAS SORUN OLMADIK ŞEYLERİ OLDUK GİBİ GÖSTERİP HİSSİYATLARLA ALAY ETMEKTİR.
25/03/2011 : 18:27:31
tabi bu işlerde torpil olduğu için adam kaymakamlıktan geri ödemesiz kredi alıyor ve minik bir tuğla işi kuruyor.yahu torpili olan adamın bu ülkede zaten yolu açıktır.torpili olan zaten kosgeble,kaymakamlıkla uğraşmaz.

erokasın da dediği gibi sadece yazmak için yazıyorsunuz.
25/03/2011 : 18:06:24
Arkadaşlar,
sitede yazım olsun diye yazılar yazmayınız
hatta hatta
yazmaya bile tenezzül etmeden oradan buradan alıntıları
kopyala yapıştırlarla bir yere varamazsınız

ben yazılarımı kendi fikirlerimi yansıtmak yada tecrübelerimi aktarmak
ve yahut
etrafımda gördüğüm bizaat şahit olduğum olayları belirtmek için
yani
ihtiyacı olana nacizane yardımcı olabilmek için
elimden geldiğince
vakit ayırıp
evimden yada işyerimden
yazmaya çalışıyorum.

yazdıklarım varsayımlardan oluşmaz
tahminler yada hayaller değildir
hele hele
şu şöyle demiş miş bu böyle söylediydi di
gibi kulaktan kulağa
yada
orda burda rumuz "sarı çizmeli mehmet ağa "ların yazdığı
yok biz yapamadık zaten kimse yapamaz
bu işiler yamuk işler
öyle göründüğü gibi değil hiç bulaşmayın
falan
başkasının başarısızlıklarını, beceriksizliklerini
hiiç
yazmam burada.

ben kendim şahit olduğum bizzat yaşadığım süreci yazdım
arkadaşım kosgeb kredisi aldı ve devamı da gelecek
alamayanların durumu beni ilgilendirmez
alsaydınız kardeşim demek düşer

yani kosgeb boş iş değil arkadaşlar
hakkı olan hakkını alsın
olmayan cebindeki parasını harcasın
parası yoksa
kopyala yapıştır a devam

saygılar
25/03/2011 : 13:03:38
Değerli arkadaşlar,
YENİ GİRİŞİMCİ DESTEĞİ ile ilgili daha önce çok fazla sıkıntı yaşandı,
vaatler ve sözler ile girişimciler işletmeler kurdular ve destek için başvuruda bulundular
gerek o dönemki yasal mevzuatın eksikliği, gerekse ünvanından UZMAN yazan kosgeb görevlilerinin sadece KENDİLERİNE İŞ YÜKÜ BİNMESİNİ ENGELLEMEK İÇİN boşa kürek çekiyorsunuz, olmaz, eksik gibi bahanelerle girişimcileri mahvettiler.
şu anda biraz daha iyi, rakamlar ve yönetmelik revize edildi,
ama çalışanlar hala aynı
bu UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİNİ alanlar bilir, eğitim sonunda kosgeb UZMANI(?) gelerek size destekle ilgili bilgi veriyor, elinde ilgili yönetmelik, siz soruyorsunuz elindeki çıktıdan bularak cevaplamaya çalışıyor. ki elindeki yönetmelikte eylül2010da revize edilenden önceki hali,
bu kişi aynı zamanda sizin başvurunuzu alacak ve destekle ilgili size atanacak kişi.
o yüzden iyi araştırın, yönetmelikleri iyi okuyun,
sakın sizi yönlendirdikleri şekilde değil, yönetmeliğe uygun halde yapın başvurunuzu,

bu işlerde TORPİL olmadığını söylemek maalesef mümkün değil,
ama oradaki uzmanların suyuna gidin, onlara soru sorarak değilde, onları yönlendirerek ilerleyin, yani işte yönetmelik böyle diyor ama biz şöyle yapsak olur mu, gibi?

anladınız işte, bilirsiniz bilgisiz ama çok bilen memura iş yaptırma takdiğini .
iş planınızı çok iyi detaylandırın, ekler ekleyin, konudan uzaklaşmadan ne kadar çok teferruar veririseniz değerlendirme sırasında faidenize olacaktır.

Destek kalemi çok, ama alabilen çok az.
verilen örnekler nadirdir.
Proje ile gittiğinizde bu olmaz, şurdan al, oraya gidersin buna kosgeb bakar, geri gelirsin SYDVden alsan, oraya git, tanıdığın yoksa olmaz,
ALLAH hiç bir girişimciyi başlangıç sermayesi aratttırmasın, ne namerte muhtaç olun, ne de mert e, ama maalesef durum belli
OYUNUN KURALLARI BELLİ
SEÇİM ÖNCESİ ALDINIZ ALDINIZ
seçim sonrası ref bulmak zor olur.
25/03/2011 : 07:50:23
Arkadaşlar forum ahlakını zedelemeden ve burada yazanlara ben yada bir başkası hiç farketmez saldırıya geçmeden evvel daha önce neler söylenmiş, ne demişler, başka benzer yazılarda nelere değinilmiş vs gibi arama motorlarında değil sadece bu forumda ufak bir arama yapılıp sonra söyleyeceklerini söylerse daha uygun olur kanaatindeyim.

Saygılarımla

25/03/2011 : 00:14:47
merhabalar,
İzmit kocaeli' de
Marka- Doğu Marmara Kalkınma ajansının verdiği Kosgeb Yeni Girişimci Destekleme eğitimine katılıp
Dekoratif LED Armatür üretimi ile ilgili iş planı hazırlayan

ardından Kosgeb in hibe desteğini almaya hak kazanan
hatta en iyi iş planlarından biri seçilerek
Kosgeb Kocaeli büro genel sekreteri tarafından övgü almış olan bir arkadaşım var.

İşletmesini 27000 liralık destekle kurdu ve 4 personel çalıştırıyor şimdilik.
İşini kurarken kendi cebindeki para 10bin liradan azdı.
şimdi
diğer destekler için yeni projeler hazırlamakla meşgul.
neden mi
öyle siyasetle ilgisi olduğunu iktidara yakın olduğunu yada arkası olduğunu
partilerden tanıdıklara sahip olduğunu falan düşünmeyin.

Ticari zekayla alakalı.
Bir reklamcı olarak kendisine fikir danıştığım çok projem olmuştur.
Birçoğu inanılmaz etkiler yarattı.
İnanın böyle insanlar çok fazla var aramızda.
yalnız şu an bazısı
ya işçilik yapıyor biryerlerde yada memur
işlerinden memnun değiller
ancak durumu değiştirecek imkanları yok yada körelmişler

yada
çevrelerindeki siz eleştiren arkadaşlar gibi birileri
yok olmaz
yapamazsın
ondan bir iş çıkmaz
boşuna girme bu işe mümkün değil

diyerek onların körelmesine ve özgüvenlerinin kaybolmasına yol açmışlar.

Cesareti özgüveni ve iyi iş fikirleri olan arkadaşlar
gidin başvurun
kendinize inanın

saygılar
24/03/2011 : 18:56:44
beyler bu insanlar girisimci ye hibe olarak 25 bin 30 tl arası para verilcekti buna basvuran oldumu alabılen .
24/03/2011 : 18:34:07
Emirgazi Konyada Kaymakamlık tarafından onaylanan 1 yıl ödemesiz 47 bin liralık kredi ile kurulan iş var.Adı da Tuğla Üretim Tesisi Projesi.Altını çizerek söylüyorum 1 yıl geri ödemesiz.

KOSGEB sana gel eğitimime katıl,mantıklı bir fikir getir sana 200 bin liraya kadar kredi vereyim diyor.

Bu bahsettiklerimin hepsi RESMİ kurum.Bahsettiklerim de gerçekleşmiş olaylar ve hala da devam ediyor.

Alışmışsınız ottan .oktan sebeplerle devleti suçla**** o olmaz bu olmaz demeye.
24/03/2011 : 18:08:21
Ben birtane bile görmedim-duymadım-tecrübe etmedim.

Sizin bildiğiniz-gördüğünüz-duyduğunuz vardır o ayrı. Ama mevzu bahsimiz şu an için kosgeb, ve bu kurum da kimseye siz projeniz kabul edildikten sonra ((( bakın altını-üstünü-yanını-sağını-solunu çiziyorum dikkat edin buna ))) harcamadan 5 kuruş destek-mestek vermiyor.

Ha siz ''KOSGEB gibi kurumlar'' demişsiniz ama ben de bu ''''''' gibi kurumlar '''''' lafzınızdan birşey çıkaramadım. Alanlara hayırlı-uğurlu-kutlu-mutlu olsun.
24/03/2011 : 18:00:46
Parası olmayan da gider KOSGEB gibi kurumlara mantıklı bir plan sunarak desteğini alır ve işini kurar.Bunun bir çok örneği de var.
24/03/2011 : 17:17:16
Birde bu kosgeb olayına güvenipte iş miş kurmaya kalkmayın, millete en başta öyle lanse edildi, sanki bu gereksiz kurum bedava para dağıtıyormuş da hadi koşalım paramızı alalım gibi bir intina yaratıldı. Hayır, siz iş planınızı kabul ettirebilirseniz eğer onlara ki sizin işinizin tutup-tutmayacağına o beyzadeler karar verecekler ( neye göre değerlendirecekler, nasıl bir prosedür uygulayacaklar, işin olur-olmazını istihareye yatarak mı soracaklar bilmem ) o ndan sonra size harcamalarınızın kdv siz tutar üzerinden toplamda 27000 tl ye kadar alacaksınız Allah izin verirse.

İş kuracak adamın kosgeb mosgeb hörtgeb kortgeb dımıdımıgeb gibi kurumlarla işi olmaz, işini kurar sistemi oturtur, o ndan sonra büyümek isterse ve o anda da bu yardım denen şeylerden varsa başvurusunu yapar, şartlar neyi gösterirse de ister alır ister almaz.
24/03/2011 : 14:05:02
erokas kardeşim değinmiş ama sanırım bir yanlış anlama var,

verilen eğitim sizin iş fikrinizi seçmeniz, geliştirmeniz ve iş planı haline getirmeniz amacıyla veriliyor,

ama başvurular çok olduğu için bu eğitime en çok ihtiyacı olanları belirlemek amaçlı iş fikriniz soruldu.

siz bu eğitime girerken ampül üreteceğinizi, kurs süresince örnek iş planlarında ableminde ampül olan parti için yakaya takıldığında yanan bir rozet üreteceğinizi söylemiş olabilir ve kosgebe başvurunuzu da gemicik üreteceğim diye yazmış olabilirsiniz.
:D
sıkıntı yok,
önemli olan projenizde sunduğunuz işfikri ve planının kurulca uygun bulunması,
yani son aşamaya kadar istediğiniz kadar fikir seçebilirsiniz,


24/03/2011 : 01:22:23
merhabalar,
kosgeb in hibe girişimcilik desteği hakkında biraz bilgim var.
bu destek alınmak amacıyla sertifika alınmış olarak bakıyorum duruma.

1. sertifika kursu için başvuru yaparken bu desteği hangi iş planı için istediği katılımcılara soruluyor.
2. katılımcının şu işi yapacağım demesine göre seçiliyorlar ve sertifika almaya hak kazanıyorlar.
3. baştan ben ampul üreteceğim diye başvuru yapmış bir girişimci daha sonra hayır vazgeçtim dönerci dükkanı açacağım diyemez.
4. kosgeb girişimci desteği için sertifika almış olmak desteği hak etmek anlamına gelmez.
5. sertifika alındıktan sonra işletme sertifika sahibi adına kurulur ve iş planı kosgeb e getirilip kurula sunulur.
6. kosgeb destek kriterlerine uygun olan iş planını kosgeb e kabul ettirmek gerekiyor.
7. bu kriterler yenilikçilik, teknolojik gelişim, sanayi/endüstriyel imalat, inovasyon, çevreye yararlı, tasarruf sağlayan, istihdam sağlayan,
haklı rekabeti arttıcılık unsurlarını içeren ana mamul yada yarı mamul üretimleri vs. alanlarına vakıf iş planları çok çabuk kuruldan geçiyor.
8. iş planı gerçekçi, az risk içeren ve uygulanabilir olmalı. hayal ürünü ve mantık hataları olmamalı.
9. başlangıçtan itibaren finansal gelişim ve hedefler net şekilde ve mantıklı dayanaklarla desteklenip hazırlanmış olmalı.
mesela 10bin liralık malzeme alıp bu işe başlayacağım. bir ay sonra 100bin lira kar elde edeceğim gibi saçmalıklar olmamalı.
10. kurul iş planını değerlendirir. isterse direk danışman atar ve uygulamaya koyar. isterse sözlü mülakata çağırır. iş planını önüne koyar ve tek tek
madde madde planda yazılanları anlatmanı ve dayanaklarını açıklamanı ister.
11. kurul isterse iş planında revize yapabilir yada yaptırabilir. revize süresi verip tekrar değerlendirmeye alabilir. yada reddebilir.
12. kabul edilen iş planı danışmanınız olarak atanan kosgeb uzmanına verilir ve süreç başlar.

...

devamı nı isteyen olursa anlatırım

saygılar
24/03/2011 : 00:06:57
cevap veren arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum
23/03/2011 : 23:56:06
khan of the sky kardeşimin dediği gibi, bu eğitim boyunca muhakkak aklına yatan fikirler oluşmuş olmalı, onlar üzerinden yürüsün.
çünkü iyi iş fikri yoktur, kişiyi mutlu edecek iş fikri vardır
ben hep şunu söylüyorum arkadaşlara, gözünüzü kapatın,
5 yıl sonra neyi en iyi yapıyor olmak istersin?
iş hayatında nerede olmak istersin
seni ne mutlu eder? uykusuz gecelere hazır mısın?
peki bunu yapabilir misin? peki YAPMALIMISIN?
gibi sorulara yanıt bulmalı önce,
gerisi teferruat zaten,
eğer bir işte karar kılar ve azmederse, destek alsa da almasa da muhakkak ki başarılı olacaktır.
23/03/2011 : 18:41:06
Sn Ferit selçuk bu eğitimden ben de geçtim ama mülakat esnasında bu arkadaşınıza ne iş yapmayı planlıyorsun diye sormamışlar mı bu kosgebciler ?

Biz de yazılı imtihanın hemen akabinde eğitime alınacak kitleyi daha ufaltmak için bir de sözlü imtihan yaptılar, ve ne iş kurmayı düşünüyorsun diye sordular, verilen cevaplara göre de sayıyı en son 30 a düşürdüler, eğitime aldılar.

Şimdi benim anladığım bu arkadaşınız eğer bu mülakata girdiyse demek ki oradaki heyete fasarya bir iş sallamış ve o nun üzerine konuşmuş, iyi de bu 60 saat boyunca, iş planı hazırlanırken hiç mi başka fikirler gelmemiş aklına ya da düşünmemiş, bir de Sn hakankaya2020 arkadaş zaten detaylı söylemiş verilen para pek bir derman olmaz bu arkadaşınızın işine, üstelik bu forumda fikir var mı diye soruyor....
23/03/2011 : 10:44:11
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hakankaya2020
sanırım destekle ilgili en önemli ayrıntı atlanmış. bu destek kalemlerinden her bireri için öncelikle sizin harcama yapmanız ve fatura ile birlikte ilgili miktarı talep etmeniz gerekiyor. ilgili alanlarda verilen destek ise KDV hariç fiyatın %60 ile 70 i arasında. Yani yaklaşık KDV dahil fiyatın yarısı.
dolayısıyla alabileceğiniz destek kadar para koymanız gerekiyor. eğer böyle bir başlangıç sermayeniz varsa bu destek güzel. diğer taraftan 70bin ise anlaşmalı bankalar(halkbankası) tarafından normal prosedürler uygulanarak veriliyor, yani teminat gerekli, kosgeb sadece faiz kısmını üstlenmekte.
iş fikri konusunda ise içerisinde üretim olan işler için destek almak daha kolay.



evet haklısınız buraları atlamışım. üretime dayalı iş fikri için önerileriniz var mı
23/03/2011 : 00:22:50
sanırım destekle ilgili en önemli ayrıntı atlanmış. bu destek kalemlerinden her bireri için öncelikle sizin harcama yapmanız ve fatura ile birlikte ilgili miktarı talep etmeniz gerekiyor. ilgili alanlarda verilen destek ise KDV hariç fiyatın %60 ile 70 i arasında. Yani yaklaşık KDV dahil fiyatın yarısı.
dolayısıyla alabileceğiniz destek kadar para koymanız gerekiyor. eğer böyle bir başlangıç sermayeniz varsa bu destek güzel. diğer taraftan 70bin ise anlaşmalı bankalar(halkbankası) tarafından normal prosedürler uygulanarak veriliyor, yani teminat gerekli, kosgeb sadece faiz kısmını üstlenmekte.
iş fikri konusunda ise içerisinde üretim olan işler için destek almak daha kolay.
22/03/2011 : 22:38:35
arkadşınız hangi ilde iş kurmayı düşünüyor