Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

Son 4 yorum (en yenisi önce)

21/05/2010 : 12:33:11
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - by_world
Paylaşımınız güzel öncelikle tebrik ederim..
Dikkat ettinizmi şirketlerin cogu, hatta tamamı amerikan,ve frenchise bedelleride baya abartılı..Bu şirketlerin para kazandıracagı kesin,ama neden yabancı sermayeyi sokalım(hemde taaa amerika) diye bir düşünceyede kapılmadan yapamadım..bu 25 firmanın yaptıgı işleri rahatlıkla yapabilecek birsürü firma oldugunuda biliyoruz..
Bence bu firmaları ve yaptıkları işleri fikir alabilmek adına incelesek daha iyi olur..tartışmaya acık bir konu..
...saygılarımla...
BAŞINDAN SONUNA KADAR HAKLISINIZ
19/05/2010 : 21:32:06
Soylediklerinizde haklilik payi var muhakkak ancak bir noktayi da es gecmemek gerekiyor, ilki bu modelerin tamami mense ulkelerinde inanilmaz derecede basari kazanmis, kendilerine ait pazarlama taktikleri olan taklit edilmesi cok zor firmalar. Ustelikde sizin de yadsiyamayacaginiz bir gercek var ki hepsi de MARKA, degerleri de inanin bizim en buyuk holdinglerimizle birebir giden markalar. Simdi siz de herhangi bir modeli alip inceleseniz, sundukleri urun ve hizmetleri aynen sizde saglasaniz, tipatip ayni modellemeyi de kullansaniz digerinin ulastigi basariya ulasmaniz biraz zor olacaktir, cunku marka olan zaten rustunu ispatlamis, sunduklari dunyanin her yerinde kabul gormus, pazarlama derdi pek olmayan firmalar. Sizin yada baskasinin pek ustesinden gelemeyecegi stratejilerle ugrasiyorlar.

Bir de algi faktoru var, ayni unlu kahve zincirinde oldugu gibi, bu unlu kahve zincirinin yaptigi kahve,mocca,frapucino,amerikano vs vs vs baska bir yerel zincirde de fevkalade yapilabilir ustelik de belki daha kaliteli ve guzel olarak ama insanlarin kafalarindaki algi maalesef degistirilemez. Ayni bakkada kagit mendil yerine '' bana bir selpak verir misin '' de oldugu gibi.
19/05/2010 : 18:01:52
Paylaşımınız güzel öncelikle tebrik ederim..
Dikkat ettinizmi şirketlerin cogu, hatta tamamı amerikan,ve frenchise bedelleride baya abartılı..Bu şirketlerin para kazandıracagı kesin,ama neden yabancı sermayeyi sokalım(hemde taaa amerika) diye bir düşünceyede kapılmadan yapamadım..bu 25 firmanın yaptıgı işleri rahatlıkla yapabilecek birsürü firma oldugunuda biliyoruz..
Bence bu firmaları ve yaptıkları işleri fikir alabilmek adına incelesek daha iyi olur..tartışmaya acık bir konu..
...saygılarımla...
19/05/2010 : 17:20:03
Canim kardesim inan bana bu firmalari ulkeye sokabilecek gucte birileri bu forumda yazar olmaz, ki biliyorsundur sende bunlar master franchise ariyorlar fellik fellik , bunu da yapabilmek icin en kucugune en azindan birkac milyon papel yatiracak birileri gerekiyor. Benim tahmin ettigim de bu forumda o gucte birileri simdilik yok sanirim.

Franchise basvurulari icin degerlendirilebilir ama bu 25 sirketin bizim gibiler icin franchise a uygun hale gelmesi de en az 5 sene alacaktir.

Ne diyelim insallah buradan birilerine de bunlardan herhangi birini alip basarilar nasip olur.