Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

30/11/2009 : 04:04:37
Bulundugu Sektor : Restaurant , Fast Food
Mutfak : Uzak dogu
Sermayesi : 20-25bin TL
Sektordeki adi : WOK
Sahip olmaniz gereken : Wok tavasi, 3-4 gozlu yuksek alev verebilen gazli bir ocak vede diger malzemleri koyabileceginiz kablar.

Selamlar herkese,

Turkiyede fast food sektorunde Pizzacilar, pideciler, lahmacun satanlar, kofteciler, tavukcular, cigerciler, kebapçilar, kumpirciler, borekciler.... hepsinde de var, yani ne yapsaniz o gidiyor zaten gitmezseydi kimse devam ettirmezdi bunlari.


Turkiyede sadece Uzakdogu restaurantlari filan gorebilirsiniz, belki akliniza bu gelmistir ama kessinlike degil.

20-25m2 bi alana sahip olmaniz yeterli oluyor. Cok islek bir caddede olsaniz dahi. Bunun icin herhangi bir egitim almaniza ve yillarin ascisi da olmanizada gerek yoktur.

Kissaca WOK : bizdeki sac tavalarin daha derin halidir. Bu tavalarda pisirilen yemekleri genelde yuksek ateste pisiriliyor. Genelde etler, sebzeler, soslar ve pilavlar olarak menuleri kategorilendiriliyor. Bunlari daha onceden yari olarak hasliyorsunuz. Musteri geldiginde once et urunleri grubundaki, kirmizi veya beyaz et veya deniz urunlerinnden birini seciyor sonra sebzelerini, sosunu vede son olarak pilavini seciyor. hepsini karistirdiginizda (Pilav haric) ve pisirdiginiz pilavin uzerine koyup musteriye veriyorsunuz. Hepsi ortalama 45sn hazir.
Bir menu ile bir kisi fazlasi ile doyabiliyor. Ozellikle ingilterede yogunlukta, ben fransada gordum gercekten de guzel calisiyorlar. Tad olarak soslar cok harika bir tad veriyor, kullanacaginiz sebzelerde bu tada ayri bir tad veriyor.

Son 1 yorum (en yenisi önce)

29/09/2010 : 17:35:45
merhaba,iyi gunler,nasilsiniz? lakantaci misiniz? yukarida bahsettiginizin resimleri yok mu? dediginiz gibi ise, yani sizin doner kebab gibi kolay acila biliyorsa,kolay yapila biliyorsa daha detayli bilgileri mailime ala bilir miyim, ben de lokantaciyim, veya msnden beni katin oradan goruse biliriz. saygilarimla.