Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

26/09/2009 : 17:02:59
Merhaba,

3 ortaklı bir apartmanımız var, bina yaklaşık olarak 30 yıllık, çok merkezi bir yerde, izasındaki tüm binalar iş hanı (yıkıl yapıldı zamanla, bir bizim bina kaldı). 3 hisseli tapusu mevcut.

Giriş katında 3 dükkan var üst katlarda ise 3 er daireden 9 daire var. ve ev olarak kullanılıyor.

Birinci katında köşe dairesine işyeri açma niyetindeyim, turizm acentası açacağım. Ataşehir ilçesinde mekan. Diğer apartman sakinleri açısından bir sorun olmayacak bu durum. ancak ruhsat alamayacağımı söyleyenler oldu.

Ataşehir belediyesi yeni kurulan bir ilçe, gittim sordum ancak muhattab bulamadım, pek savsaklama eğilimindeler.

Sorum şu, bu durumda benim ruhsat alma şansım var mı? kanunlar ne diyor bu konuda, bir bilgi bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

Son 2 yorum (en yenisi önce)

29/09/2009 : 13:33:04
teşekkürler cevap için, ancak türsab'dan indirdiğim dosyada gerekli şartlar arasında işyeri açma ve çalışma ruhsatı da yazıyor. dediğiniz diğer şartları biliyorum... siz de yeni mi aldınız türsab dan belge ?

bu arada verdiğiniz linkte çıkan word dosyasında da yazıyor;

Yeni Seyahat Acentası Kuruluşu Başvuru Belgeleri
Seyahat acentası işletme belgesi almak isteyen tüzel kişiler acenta unvanının uygun görüldüğünün Bakanlıkça bildirilmesinden itibaren otuz gün içinde aşağıda belirtilen belgelerin aslı veya onaylı sureti ile TÜRSAB’a başvurur.

a- Başvuru dilekçesi,

b- İşyeri açma ve çalışma ruhsatı (onaylı),
29/09/2009 : 12:07:58
Merhaba;
Seyahat acentası için Belediye'den ruhsat almana gerek yok. Yani senin işin Belediye ile değil. Önce Şirket kurmalısın mesela LTD. Şti. gibi. Şirket Ana sözleşmesinde Turizm yapacağınıza dair maddeler olamsı gerekir. Bunun için Muhasebecinle konuş. Daha Sonra TÜRSAB'a Başvuracaksın. TÜRSAB yerinde inceleme yapar, Dekorasyon, WC, Dükkan yüz ölçümü gibi kriterlere ve Senin tüm sülaleni yani birinci derece akrabalarının sicil kayıtlarına bakar. Olumsuz bir durum yoksa senden Başvuruda bulunduğun Acentalık tipine göre 24.000.- + 7.000.- TL =31.000.-TL kadar TÜRSAB giriş Aidatı ister. Bunlar için ve daha ayrıntılı bilgiler için http://www.tursab.org.tr/content/turkish/kurumsal/kurulusform2.asp bu adresi ziyaret etmeni öneririm.

Kolay Gelsin.
Bülent BAYRAKTAR