Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

28/08/2009 : 13:19:26
Gece kulübü ve restoran işleten Ümit Özgünter ile Organizatör Cüneyt Ortan, kurdukları şirket ile arabada pilav üstü kuru fasulye veya tavuk ve ayran satarak, yılda 12 milyon dolar ciro hedefliyor.
TÜRK mutfağının “Çek bir pilav üstü kuru” zevki, girişimcileri kriz döneminde yatırıma yöneltti. İzmir’de Le Meyhane ve Çeşme’de Rouge Restoran’ın sahibi Ümit Özgünter, ortağı Organizatör Cüneyt Ortan ile Orter Gıda’yı kurarak, arabada pilav satmaya başladı.

6 bin kişilik pilav

Yenişehir Gıda Çarşısı’nda 150 metrekarelik mutfak kuran ortaklar, buradan bir yılda İzmir’deki 20 arabaya 300’er tabaktan, toplam 6 bin kişilik pilav yapmayı planladı. Ortaklar, dört tekerlekli, 2 metre uzunluğunda, dışı kırmızı beyaz çizgili olan içinde kuru fasulye ve pilavı sıcak suda tutan özel tencereler ile pilavın kurumasını engellemek amacıyla üstten buhar püskürten sistemin bulunduğu arabayı 8 bin 500 TL’ye mal etti.

Pilav ayran 2.5 TL

Ortaklar, ilk etapta dört arabayı Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Dokuzçeşmeler, Tınaztepe, Narlıdere kampüsleri ile Eğitim Fakültesi’ne koydu. Arabalarda sade pilav ve ayran 2.5 TL, pilav üstü kuru ve ayran 3.25 TL, pilav üstü et ya da tavuk ve ayran 3.75 TL’den satılıyor. Tüketicilerin yüzde 80’i de en pahalı olan mönüyü tercih ediyor.

Ümit Özgünter, “100 arabaya ulaştığımızda yılda 12 milyon dolar ciro yapacağız. 15 bin dolara franchising vereceğiz. Bu iş kolay gibi görünüyor, ancak lojistiği zor. Ekonomik kriz bizi korkutmuyor. Aksine krizde 10 TL’nin altındaki mönülerin satışının yüzde 35 arttığını tespit ettik. Fikir güzel, bunu günde gelen 20 franchising talebinden de anlıyoruz” dedi.

Yılda 12 milyon ciro

-----------------------------------------------------------


yalan veya doğru farketmez girişim diye buna derim...



Son 8 yorum (en yenisi önce)

29/10/2009 : 15:11:53
Fazla abartılımış ve şişirilmiş.Yıllık belirtilen ciro çok yüksek ama imkansız değil zaten 15 bin dolardan 81 ile sadece 1 araba verseler yaklasık 1215000 dolar yapar.Yani burda franchıse veren her zaman kazanır ilkesi bir kez daha görünüyor.İkincisi bu arabanın tüm ekipman maliyeti 8500 ytl tutmaz ben bunu çok büyük bir iddaa ile söylüyorum.Satılacak ürüne gelince öncelikle öyle bir yere konulmalıki süreklilik arzetmeli.Üniversitenin içine yada önüne koymak asla süreklilik arz etmez nedeni öğrenci ucuzu sever ve farklılık ister ilk 3 ay süper döner sonra söner.Ayrıca pilav tavuk ve kurunun hergün sürekli tazelenmesi gerekir ve bunu bu firma eğer 20 ve üzeri ile yayılırsa çok zor bir hale gelir ve karşılayamazlar.bu sefer master franchıse vermek zorunda kalırlar ki herkesin kazancı yavaş yavaş düşer.Burda benim fikrim katılan olurmu bilmem 15 bin usd franchıse verkmektense 3 te 1 fiyatına araba yaptırın güzel bir yer bulun pilavınızıda kurunuzda tavuğunuzuda kenidiniz yapın ve satın o zaman güzel bir kazanç sizleri bekler.
29/10/2009 : 10:50:10
sadece Pilav verecekseniz çok masraflı olmaz sanırım ama Pilav üstü kuru baya maaliyetli bişey...

şaka bir yana bunun istatistiki şöyle yapılır...

bu işin maaliyeti nerede yapacağına göre değişir . Çalıştıracağın personele görede değişir. Dükkanın büyüklüğü ve kapasitesine görede değişir.

önce bunların tespit edilmesi gerekli...
25/09/2009 : 01:09:36
slmlar;;;
ben ıstanbul avrupa yakasında herhangı bır yerde bır dukkan bulup pılavcı dukkanı acmak ıstesem envanterlerıyle beraber toplam ne kadar param gıder bununla ılgılı dusuncesı olanlar cvp yazsın lutfen
24/09/2009 : 19:09:38
yazarın gaz verdiği değil firmanın gaza getirdiği düşüncesindeyim:)
22/09/2009 : 13:04:41
olay budur.

yoruma gerek yok!
22/09/2009 : 12:29:45
Deploy, çok talep olduğundan francheising vermiyorlarmış artık :))
senin bahsettiğin gaz, Kuru fasulyenin gazı galiba
Plav üstü Kurudan milyonlar kazanacağını düşünen kişilerde heralde gaz yapıyor bu melet...
18/09/2009 : 11:48:34
Ver gazı yersen francheising alırsın
28/08/2009 : 13:49:25
herkezin aklında bu ve buna benzer küçük çapta girişim istekleri hep vardır. ama kırılma noktası başlama noktası yani ilk cesareti bulup fikri hayata geçirme aşaması nedir acaba? bu nasıl olmalıdır ?