Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

21/05/2009 : 10:54:11
merhabalar biz organik tarım yapmayı düşünürüyoruz. organik tarım yapan kişiler ile iletişim kurmak istiyorum. bilgilerinize ihtiyacımız var paylaşırsanız sevinirim

Son 5 yorum (en yenisi önce)

08/09/2012 : 14:38:31
Topraksız Tarım,yani suyun içinde ürün yetiştirebilirsiniz.Gelecek zamanda artık toprakta
hiçbirşey yetişmeyecek,bu topraksız tarım işine girenler hep kazançlı çıkacak.
Çünkü insanlar yemeden içmeden yapamazlar.
http://www.topraksiz-tarim.ticaretimiz.com
23/05/2009 : 15:38:18
Merhaba
Biz Almanya'ya ciddi miktarlarda organik meyve sebze ihracatı ypmaktayız. Eğer ürünlerin ekimini yapabileceğiniz araziniz var ise, toprak analizini yaptırıp sertifikanızı alırsanız ki bu size aşağı yukarı 2000 euro gibi maliyet getirecektir. Öncelikli olarak IMO ve CERES sertifikalı üreticilerle iş yapıyoruz. Sonrasında ürününüz yapılan analizlerde uygun olursa direk alıyoruz. TC nin dört bir yanından organik ürün topluyoruz veya ektiriyoruz. İlginizi çekmesi halinde lütfen iletişime geçiniz.

e.slnkrkmz@gmail.com

Sevgiler
21/05/2009 : 21:57:44
Topraksız tarım çok ince iş. Tam bilgi ve birazda tecrübe lazım. Ticari başlangıç yatırımı epey pahalı. Ama süper domatesler yetişiyor.

Benim ufacık balkonumda 50 çilek , 40 marul ve 10 kökte domatesim var. Sadece 10 litre suyun devri daimi ile büyüyorlar. Üstelik balkonun her yeri de boş duruyor yani hala çıkıp hava alabiliyoruz.

Ticari olarak düşünüldüğünde pahalıya kurulan bir sistemde uzun yıllar çok standart ve kaliteli meyveler alınabiliyor. Haliyle satışı da daha iyi şartlarda oluyor. Ne büyüklükte olursa olsun bu tip düzgün ürünlerle kendini çabucak amorti edebilecek bir yatırım olur. Kalitesi organik fakat resmiyette organik sayılmayan bir üretim şekli.

Başlangıcı pahalı ama devamında hiç masraf ettirmeyen bir düzen.
21/05/2009 : 13:41:12
Tarım İl müdürlüğüne başvuruda bulunmalısınız. Arazinin yeri ve durumu ile bilgi verip durumu resmileştirmeniz gerek. Sonra size koşul olarak sunulan prosedürlere göre devam edeceksiniz.

Analiz neticesine göre toprağın organiğe uygun olup olmadığı ortaya çıkacak. Ne kadar zamanda ıslah edilebileceği anlaşılacak. Islah metotlarının maliyeti karşınıza gelecek.

Kayıt ettirdiğiniz ürüne göre bir yol izleyeceksiniz. Toprağın durumuna göre belli bir süre bekleyeceksiniz.

Kazançlı ancak masraflı ve zaman alan bir iştir. Belli bir pazarı hedeflemeden üretime geçerseniz masraflarınızı çıkaramamak da var.

Başarılar....

Başka yorum yazan da çıkar herhalde, bakalım başka kimler biliyormuş bu konuyu ?