Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

17/05/2009 : 19:18:55
Arkadaşlar forumda birçok başlık altında birlik kurup iş kurmak ve büyümek adına girişimde bulundu arkadaşlar. Şuana kadar somut birşey yok ortada.

Bence kriz bir fırsat oldu.

Ucuz arazi fiyatları, ucuz inşaat malzemeleri vb.

Evet iyi bir bölgeden bir arsa yatırımı ile bir kooperatif kurabilirsiniz arkadaşlar. Krizden sonra iyi para kazanacağınızı düşünüyorum..

Bence şuan tam zamanı.

Son 6 yorum (en yenisi önce)

21/05/2009 : 01:04:18
ne hıkmetse bılemıyorum ama dıger alanlarda oldugu gıbı tıcarı alanlardada kollektıf hareket bır turlu randımanlı ısleyemıyor yada guven sorunları nedenıyle uzun vadede ısleyemıyor oncelıkle ıcımızdekı bu on yargıyı yıkmamız gerekıyor artık bu konjokturde buyumek ıcın kollektıf hareket şart ve bunu basarabılırsek ekonomık gelecegımız dahada parlak olacak ve en onemlısı guven ortamının vermıs oldugu huzur ıcınde tıcaret zevkıne varacagız.

Bu guven sorununu bır sekılde acılen cozmemız gerekıyor ayrılık nedenlerını degıl, bırlıktelık nedenlerımızı ve gereksınımlerımızı ön planda tutarak bunu aşabılırız.
20/05/2009 : 23:45:17
Pazarı belirli bir seviyeye kadar gayrimenkul lobisi belirler. Ondan sonraki seviyeyi piyasa belirler. Bankalar uzak duruyorsa bir işten. O işte açıklar var demektir. Bence uygun. (İzmir'de olmayabilir.)
20/05/2009 : 23:34:11
rterzioğlu,

gayrimenkul ve arsa fiyatlarının gerçekten en alt seviyede olduğuna inanıyor musunuz yoksa bu "ucuzluk pompalaması" gayrimenkul lobisi tarafından satışları arttırmak için yapılmış bir oyun mu? Bence halen ne arsalar ne daireler uygun.


--
http://www.dikkatfikirvar.com
http:://forum.dikkatfikirvar.com
20/05/2009 : 21:11:15
Markasını satan adam, evet haklısın, ben buradaki ortak girişim gruplarını hem destekledim. Ama hata yaptıklarını bu gidişle yol alamayacaklarını da söyledim. Aslında inşaat sektörü güvenin daha "rahat hareket ettiği" bir sektör. İşini iyi takip edenin malı olduğu yerde durur. Değerlenerek.

Arsa yatırımı yapmadan da para kazanılabilir aslında. haluksisman'ın dediği gibi. Kat karşılığı diye tabir ettiğimiz yönteme başvurabilirsiniz.

Miskiab, eğer birşeyi tek başına yapamıyorsan, ya yapandan öğreneceksin yada yapmasını bilen biriyle yapacaksın.

11. Batmakta olan rakiplerinize bakın, kendisini uygunsa ve/veya müşterilerini de almaya çalışın.Rakibinizi yanınıza alın, hatta ortaklık teklif edin. Birleşin. Rakibinizde, müşterileri de sizinle olsun.
http://www.patronturk.com/yeni-ticaret-kanunu-ve-ekonomik-daralma
20/05/2009 : 20:47:13
rterzioğlu üstadım fikir olarak tartıştığımız benim konikse yazdığım bir konuyu hatırlattın, sana katılıyorum kooperatif tarzı ortaklıklar şu durumda çıkış noktasıdır bence.

saygılar,

Gürkan

http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=13448
19/05/2009 : 11:17:05
Bu başlığın açılalı yaklaşık 4-5 gün olmasına rağmen, konuya bir tek yorum gelmemiş olması ne kadar hazin bir durum değil mi?

Demek ki neymiş?

Türkiye olarak henüz kolektif çalışmaya hazır değiliz. Dolayısı ile değişik zamanlarda forumda birliktelik/ortaklık/kooperatif vs gibi oluşumlar kurma çabaları içerisine girip kasmaya gerek yokmuş. Olmuyor bizde. Zorlamanın alemi yok.

Bana göre bunun en büyük sebebi ise elbette ki karşılıklı güven ama burada esas neden ülkemizde tam manası ile işlemeyen hukuk (türü değişmeksizin) sistemidir.

Gerçek manada işleyen bir hukuk sistemimiz olmuş olsaydı bugün bizde de çok ortaklı binlerce yapı olurdu. Kişisel ve şahsı düşüncem böyle

Mevcut şartlarda bırakın çok ortaklı yapı bireysel olarak bile artık insan iş yapmaya korkuyor. Örnek vermek gerekirse? Çek ve senedin şuan ne gibi bir fonksiyonu kaldı?

Umarım konu ile ilgili yorumların devamı gelir..!