Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

30/12/2008 : 22:03:48
Öğrenmek, tutku, enerji ve sönmeyen bir arzu gerektirir. Tutku öfkeyle sevginin bileşimidir. Para söz konusu olduğunda pek çokları, sağlam ve güvenli adım atmak isterler. Onları yönlendiren tutkuları değil, korkuları olur.
Çoğu kimse, daha çok kazandıkça daha çok borca girer. Pek çokları paranın kölesi olur. Hayat zalim bir öğretmendir. Seni önce cezalandırır, sonra da ders verir. İster beğenin, ister beğenmeyin, gerçek öğrenme süreci böyle gelişir.
İnsanı insan yapan duygularıdır.Bizi gerçek kılarlar. İnasanı tuzağa düşüren iki duygu vardır. Korku ve arzu. Onları kendi çıkarınıza kullanın. Yoksulluğun yada maddi darlığın en temel nedeni korku ve cehalettir.

Arkadaşlar bu kriz ortamında akla mantığa uygun fikirleriniz paylaşmanızı istiyorum.

Son 6 yorum (en yenisi önce)

04/01/2009 : 17:17:41
Planlama, işe yeni başlayanlar için değil aynı zamanda ister eski olsun ister yeni her girişimcinin işlerini başarılı şekilde geliştirmesi ve büyütmesi için anahtardır.

Doğru kitleye doğru planı sunmak; yeni bir ürün lanse etmek, işletmeyi büyütmek, çalışanları en iyi şekilde motive etmek ve en önemlisi ihtiyacınız olan kaynakları bulmak için en iyi silahtır.

İnsanların neyi, neden, ve nasıl satın aldıklarını anlamalıyız ki bulacağımız iş fikrinin yada işin önemi ve anlamı olsun.
01/01/2009 : 19:03:29
Her zaman tek ürün üzerine yoğunlaşmak iyidir. Sadece bunun hakkında yazılmış bir düzüne kitap var. Kendi kendinize bir arge çalışması yaparak aslında piyasada olmayan yada olupta farklılık kılabilecek bir fast food ürünü üretebilirsiniz.
01/01/2009 : 15:02:37
fast food söktöründe de bir bollaşma var.Benim düşüncem tek ürün üzerinde profesyonel yaklaşımlar ileride daha rağbet göreceğe benziyor.örneğin sadece çiğ köfte ,makarna,yada tatlı üzerine sadece bir çeşit olabilir.
tek ürün tek satış cazip olur mu sizce?
01/01/2009 : 04:17:04
Kriz döneminde beklemek en doğru girişimcikik olacaktır herhalde. 2009 üçüncü çeğreyinde krizin ağırlaşacağı söylentileri var.

- Krizi fırsat bilerek emlak ve arsa yatırımları yapabilirsiniz. Piyasanın altında olduğunu düşünüyorsanız alın. Krizin bitmesini beklemeden satışa çıkarın.

En güvenilir liman gayrimenkuldur.

- Gıda işine yönelin ama bunu bakkal ve market olarak değilde fast food olarak düşünün. Sizinde bildiğiniz gibi market ve bakkallar zor durumdalar.
31/12/2008 : 08:33:53
Yazdığınız fikirlerin hepside uygulanabilinir.Bu sizin girişim gücünüze ve azminize bağlı.Ekonomide en önemli kuralın oyundan çekilmemek olduğunu anladım.Sizin içinde bulunduğunuz ortam fırsatlar yönünden benden daha yoğunsunuz bundan hiç şüpheniz olmasın.
Belki inannırsınız belki inanmazsınız.bzim evin yaklaşık 120 metre kare bahçesi var.burda maydonoz tere marul yetiştirp pazarda çok sattım.Günlük masrafımı çıkarıyordum.Girişimci riski üstlenen kişidir.yoksa girişim olmaz zaten.
31/12/2008 : 00:31:17
ögrenmek istiyorum: hirfanli barajina sifir babadan kalma tarla var 40 yildir arpa bugday ekiliyor burayi degerlendirmek istiyorum. ilk yil nohut ekip 3 taze nohut kökünü 1 bag yapip ankara ve kayseri haline satmak istiyorum alici bulurmu?2. yil nohuttan kazandigim parayla su üzerine kücük külübeler yapip pansiyon gibi insanlarin ailecek piknik yapip balik tutacaklari bir tatil kamp yeri. talep olurmu?tarlanin etrafina bögürtlen dikmek istiyorum fideleri nerden bulabilirim bögürtlen alicisi olurmu? ördek kaz tavsan ceylan hindi yetistirmek istiyorum yavru ve civcivleri nerden teminedebilirim? 20 tane ari kovanim olsun istiyorum 1 kovan kaca malolur? o bölgede aricilik yapilabilirmi? tarlayi agaclandirmak istiyorum ceviz disinda en karli agac hangisi olabilir ayva kiraz visne badem elma armut..? yada almanyadan kirmizi amerikan mese palamuduyla alman mese palamudu milyonlarca getirebilirim bunlari dikip 5 yillik fide haline getirsem alici bulunurmu?