Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

09/10/2026 : 02:55:51
Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir iş kurma ve girişimcilik için ilk müşteri bulma tarafını araştırıyorum. Adana tarafında bu işe girmek istiyorum. İlk etapta yaklaşık 680 bin TL civarı bir bütçe ayırabilirim ama bütün parayı dekorasyona ya da stoğa bağlamak istemiyorum.

Esnaf tarafında tecrübem var, bu işi ise daha çok araştırarak öğreniyorum. Aklımdaki model küçük başlayıp işi gördükçe büyütmek. En çok merak ettiğim konu müşteri bulma, ilk 3-6 ay nakit akışı ve işi tek kişi mi yoksa bir yardımcıyla mı başlatmak gerektiği.

Bu işi yapan ya da benzerini deneyen varsa tecrübesini paylaşırsa sevinirim.

Farklı şehirlerde tecrübe edenlerin yorumu da faydalı olur.

Son 3 yorum (en yenisi önce)

09/10/2026 : 04:13:30
iş kurma ve girişimcilik için ilk müşteri bulma için hedeflediğiniz müşteri kim? Bölge ve fiyat konusu ona göre değişebilir. İlk denemede mümkün olduğunca geri dönüşü kolay bir yol seçerdim.
09/10/2026 : 03:54:29
Bence en kritik nokta iş kurma ve girişimcilik için ilk müşteri bulma için talebi gerçekten ölçmek. Çevreden iş yapar demek kolay, para ödeyen müşteri görmek başka şey. Bir de kötü senaryoyu ayrıca hesaplamakta fayda var.
09/10/2026 : 03:35:29
Ben iş kurma ve girişimcilik için ilk müşteri bulma tarafında benzer bir şey denedim. Başta en çok maliyeti düşündüm ama asıl zorlayan düzenli müşteri ve günlük operasyon oldu. Ben olsam ilk adımda rakamları basit bir tabloya dökerdim.