Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

09/03/2018 : 16:49:01
Merhaba arkadaşlar.Geçenlerde burda yine bi konu açmıştım şahıs şirketi kurup e-ticaret yapmakla ilgili.Kafam çok karıştı.Karıştı derken giderler çok fazla.Tamam ürün çok satıcak bundan eminim ama yine bu giderlerle çok fazla kazanç olmaz.Peynir ekmek gibi günde çok satılması lazım.O işi şimdilik rafa kaldırıyorum.Sorum şu ufak bir dükkana tavuk döner tarzı bi yer açarsam masrafım ne olur.İlk yıl vergi levhası almak zorunda değiliz sanırım yani 1 yıla kadar çıkartılması gerekiyor.Peki onun içinde mi şahıs firması kurmam gerekli vergi levhası çıkaracağım zaman.Bursadayım buralarda hergün altıparmak vs dönerci çiğköfteci bişeyler açılıyor ama ben bunların vergi levhalı ve şahıs şirketli olduğunu hiç düşünmüyorum.Bakıyorum 1 ay tutmayınca başkası başka bişey açmış.Dükkanların içine bakıyorum her hangi bi levha yok. Böyle bi yer açarsam çok göze batmayan ne kadar masrafım olur ve ne yapmam gerekir.Malzeme ve demirbaş masraflarını sormuyorum.Vergi ile ilgili masraflar.

Son 2 yorum (en yenisi önce)

10/03/2018 : 12:05:46
Merhabalar, yazınıza bir not ; lokanta ve benzeri hizmet işletmelerini işletenler, büyük şehir sınırları içerisinde basit usülde işyeri açamazlar. Vergi levhasız işyeri açsan bile elektrik su aboneliklerinde bazen zorluk çıkartabiliyorlar vergi numarasız abonelik açmıyorlar. Zaten vergiye bildirdiğinizde belediyeninde haberi oluyor zabıta peşinizi bırakmıyor.
Bu arada vergi levhası görmemeniz çok normal;
Vergi Levhası asmak zorunlu mu?
Hayır.

6111 sayılı Kanunun 82. maddesiyle, VUK'un 5 inci maddesinde yer alan "levhayı merkezlerine, şubelerine, satış mağazalarına iş sahipleri ile mükellefler tarafından kolayca okunup görünecek şekilde asmak zorundadırlar" ibaresi "levhayı almak zorundadırlar" şeklinde değiştirilmiş ve bu değişiklikle vergi levhasının asılma zorunluluğu kaldırılmıştır.
10/03/2018 : 01:10:05
Bende dönerci açmayı düşünüyorum bakalım hayırlısı biraz vazgecmiş gibiyim ama