Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
İlan türü:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

08/01/2013 : 19:20:21
Değerli koniks.com üyeleri. İlanımı hangi bölümde yayınlamam gerektiğine karar veremediğim için burada yayınlıyorum.

Ben taşrada yaşayan birisiyim. İstanbul'da kimyasal ürünler üreticisi oldukça çaplı bir firma buldum. Elimde 20bin TL sermayem var. Bunun yarısı ile kamyonet alıp diğer yarısı ile " kendi markamla ürettirdiğim " sıvı sabunları pazarlasam sizce para kazanır mıyım ?

Anadolu'da genelde yerel olarak faaliyet gösteren kâr marjları yüksek süpermarket zincirleri var. Onları kendime nasıl bağlayabilirim ? Onlara ürünümü nasıl satabilirim ? Burada izlemem gereken yol nasıl olmalıdır ? Veresiye mi çalışırlar yoksa peşin mi ?

Bir de ulusal çaplı hard discount marketlerle (BİM-DİASA-A101 vb) nasıl iş yapabilirim ? Bunlara kendi ürünümü satma ihtimalim sizce nedir ? Veresiye mi çalışırlar yoksa peşin mi ?

Şimdiden yorum yapan, eleştiride bulunan herkese teşekkür ederim.

Son 8 yorum (en yenisi önce)

09/01/2013 : 14:13:25
İlyas bey her zaman bekleriz. Her konuda yardımcı oluruz. İyi günler dilerim.
09/01/2013 : 12:04:22
nanolife ve bilalefendi'ye tavsiyelerinden dolayı çok teşekkür ederim. Kemal bey daha evvel de sizin sitenizde yer alan ürünlere benzer ürünleri pazarladım. Yani ürünlerin pazarlanacağı yer hususunda az biraz bilgim var. Kamu kuruluşlarının ihalelerine girebilecek, diğer firmalarla rekabet edebilecek gücünüz var mı ? Kısmet olursa 15-20 gün içinde İstanbul'a gelmeyi düşünüyorum. Geldiğimde ofisinize de ziyarette bulunmak isterim.

Site üyelerine bir diğer sorum da " kendi markamla ürettirdiğim " sıvı sabunları kriz ekonomilerine satabilir miyim ? Yunanistan, İspanya, Portekiz vs ? Veya alım gücü Türkiye'ye nisbetle daha az olan ülkeler hedef pazarım olabilir mi ?
08/01/2013 : 23:01:05
Cop posetı kurdan urunu dusunursen yardımcı olurum sıvı sabun kar az ve kendı markanı yapman hata olur marka pat dıye kabul edılmez bım vb marketlere mal satamazsın veresıye asla verme ya nakıt ya da posdan satıs yap yoksa bu is yurumez fark urunler dusunursen galos bone eldıven kaygan zemin yazısı vb bana ozelden yazın
08/01/2013 : 22:44:29
pazarlama yanın güçlü ise ilk planda marketlerle uğraşma onun yerine ;

okullara, öğrenci yurtlarına, dershanelere,fabrikalara,kalabalık ofislere,lokantalara,cafelere v.b. yerlere sıvı sabunun yanına bir kaç ürün daha ko**** pazarlama yapabilirsin

buda benim fikrim
08/01/2013 : 22:35:07
Sıvı sabunda dahil olmak üzere her türlü ürünü bizde temin edebiliriz. Ancak bu ürünler bilalefendi nin de söylediği gibi herkes tarafından kolaylıkla üretilen ürünlerdir. Kar marjı da oldukça düşüktür. Hele işin içine nakliye v.s. giderler de girdi mi size bir şey kalmaz. Hevesinizi kırmak istemem ancak kimya sektöründe para kazanmak istiyorsanız size farklı ürünler bulmanızı tavsiye ederim. Mesela siz Eskişehir de yaşıyorsanız, bildiğim kadarıyla orada şu anda inşaat sektörü oldukça hızlı gelişiyor. Mesela size beton harç sökücü ürünü tavsiye ederim. Ya da bir iki ürün yerine kimsede olmayan ancak herkesin ihtiyacı olan ürünler ile bu işe atılmanızı tavsiye ederim.
08/01/2013 : 22:06:16
BİM-DİASA-A101 gibi büyük işletmeler aracılardan almazlar,hatta her fabrikadan da almazlar.kendi markanızı bastırmanız bu yuzden o noktada çok önemli değil.ucuz vardır ama bunlar ucuzun ucuzunu bulurlar.kılı kırk yararlar tedarik sürecinde.o yüzden onlara güvenip girmeyin bence böyle bir işe.ama diğer yandan pazarlamayı düşünüyorsunuz çevreniz var ise bağlantılarınız güçlü ise olabilir.malı alabileceğiniz çok fabrika var istanbulda.hele ki sıvı sabun gibi üreticilerinin bol olduğu bir kalemde.