Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
İlan türü:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

14/03/2012 : 23:57:12
Motorlardan çıkan eskimiş yağların yakıt olarak kullanılması için nasıl temizleyebiliriz? Bilgisi olan arkadasların yorumlarını belkliyorum?

Son 7 yorum (en yenisi önce)

19/01/2013 : 15:23:57
slm
ön kaba filtre arkasından seperatör, çıkışına da 1-2 mikron kağıt filtreyle istediğin verimi alabilirsin.
25/03/2012 : 01:16:00
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akis
merhaba..
bu yanık motor yağını filitre sistemiyle çiçek yağ gibi temizleyen makineler var, youtubede videosunu bulabilirsin,-----motor oil recycle machine----- yazarsan.


Teşekkür ederim inceliyorum.
22/03/2012 : 23:14:04
merhaba..
bu yanık motor yağını filitre sistemiyle çiçek yağ gibi temizleyen makineler var, youtubede videosunu bulabilirsin,-----motor oil recycle machine----- yazarsan.
22/03/2012 : 09:29:49
rafinasyon tekniği ile arıtım mümkün ama maliyetli bir işlem
21/03/2012 : 17:37:28
başka bu konuda bilgisi olan arkadaslardan yazılarını bekliyorum
15/03/2012 : 13:07:55
Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim.. Birde santrafüj filitreden geçirip yarı mazot yarı yağ olarak kullanıldıgında zararı olmayacagını düşünüyorum. Sonuç olarak bu atık yağların degerlendirilmesi lazım ve mazot fiyatları malum.. Zaten kamyoncuların veya otobüscülerin bir cogu komple 10 numara yağ kullanmakta hiç mazot koymadan... Kamyoncu 2 yılda bir enjektörümü degiştirmeyi göze alıyor 10 numara yağı kullanıyor. Anca öyle para kazanabiliyor.
15/03/2012 : 12:56:09
Kullanılmış motor yağını yakmak için kullanacaksan çökeltme deposunda bekleterek temizlersin. Eğer sobada kazanda yakacak olsaydın bu yeterliydi.

Fakat bir enjektörden bir memeden geçerek kazanda yanacaksa bir de ince filtreden geçirmen gerekirdi. Yağ içindeki demir tozlarını ve yüzen malzemeleri süzmek için.

Bir enjektörden memeden geçip piston silindir içinde yanacaksa bu sefer çökeltme , kaba filtre ve bir de ince fitre etmen gerekir. Yağ içinde askıda kalan en ince demir tozlarını dahi temizleyecek şekilde filtre etmek gerekir. Artık tek filtre yetmez.

Yanık yağı motorda yakıt olarak sadece filtre edip saf hale getirmek de yetmez. Motorin hızında ve özelliklerinde yanabilmesini sağlayacak kimyasallarla kalibre etmende gerekir.

Dizel motorda kullanılmış karışık ayçiçek yağı hiç bir işlemden geçirilmeden verilse bile yanar, kamyon yürür. Ancak ne pahasına. Motorun ve yakıt pompasının kısa sürede hayatı kayar. Silindir içinde homojen ısı dağılımı olmaz ve bazı noktalarda çok yüksek akkor noktaları oluşur. Enjetör memesii silindir çeperi ve piston üstünde kalıcı geri dönülmez hasarlar oluşur. Segmanlar uçları acilen yanar, silindiri çizmeye başlar.

Yanık yağ yakıt olarak ciddi işlemlerden geçirilip yakıt olarak kullanılabilir. Hesaplanmış bir filtrasyon ve kimyasal kalibrasyondan sonra yanma analizleride yapılıp motora zararı olmayacağı iyice anlaşılmalıdır.

Piyasada yapılan çökeltme ve kaba filtreleme den sonra içine karıştırılan hesapsız solvent ilavesidir. Kamyon ya da otobüs yolda tırıs rehavetinde gidecekse durum iyi kötü kurtarılır ama bir iki yokuş çıkmak aracı yükle doldurup hızlanmak, seri vites değiştirip gazlamak motora rahmet okumak anlamına kolayca gelecektir.

Ama genede arabasında ucuz yakıt koymak isteyen mal sahibine de bu yakıtı satmak lazım. Bu tip uzun yol şoförlerinide kırmamak lazım. Tamircilerin de ekmek yemesi açısından.