Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
İlan türü:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

18/09/2011 : 15:16:55
Ayda 500 ton talaş tedariği yapıyorum
Pellet üretimine 1 ay sonra başlıyorum.

Son 17 yorum (en yenisi önce)

21/06/2019 : 11:14:42
üretime başladık!!!
22/12/2018 : 22:09:42
Pelet yakıtı, 2009 yılıyla birlikte ülkemizde üretimi başlamış olup, yaygınlık kazanması 2015 yılını bulmuştur. Yüksek basınç altında atık maddelerin preslenmesiyle elde edilen pelet yakıtı, kalorisi, ekonomikliği, doğallığı, çevreci olması ve az külü ile öne plana çıkmaktadır.

Pelet yakıtı, şöminelerde, sobalarda ve kazanlarda kullanılabilmektedir. Fakat pelet soba ve kazanı olarak üretilmeyen cihazlarda verimli olmamaktadır. Her türlü ateşli ortamda yanabilen pelet, kendine özgü bir sistem kurulmadığı zaman verimli olmaz. Fakat girişimcilerimizin piyasaya sürdükleri bir ızgara sistemi pelet yakıtını normal sobalarınızda kullanabilirsiniz.
Aşağıdaki linkten daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
http://www.peletshop.com/pelet-yakiti-normal-sobada-yanar-mi/
http://www.peletshop.com/pelet-uretim-tesisi-maliyeti/
09/01/2017 : 13:50:26
YENİLENEBİLİR BİO KÜTLE ENERJİDE ATIKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

• ORMAN - MOBİLYA - AHŞAP SEKTÖRÜNDEKİ ATIKLARIN KURUTULUP PELLETLENMESİ
TARIMSAL ATIK ve YEM FABRİKALARININ (mısır sapı - pamuk sapı - haşhaş sapı - buğday sapı - arpa sapı vs..) kurutulup pelletlenmesi
KÜÇÜK BAŞ (Tavuk) ve BÜYÜK BAŞ HAYVAN ÇİFTLİK GÜBRELERİNİN KURUTULUP PELLETLENMESİ

2 FAZ VE 3 FAZ ZEYTİN YAĞ POSASI PİRİNANIN KURUTULUP PELLETLENMESİ

MEYVE ÇEKİRDEĞİ ve POSASI (nar kabuğu - portakal kabuğu - şeftali çekirdeği - üzüm çekirdeği vs...)KURUTULUP PELLETLENMESİ
MADEN ÜRÜNLERİNİN KURUTULUP PELLETLENMESİ
(bentolit - grafit tozu - mermer tozu - kömür tozu vs...)
•BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNİN ARITMA ÇAMURUNUN KURUTULUP PELLETLENMESİ

PARÇALAMA - CİPS - YONGA -TOZ TALAŞ - ÖĞÜTME - KURUTMA - PELLETLEME - SOĞUTMA - TORBALAMA - DEPOLAMA - TAŞIYICI SİKLON SİSTEMLERİ VE FULL OTOMASYON SİSTEMLERİ KURMAKTAYIZ !!!

BİOMAKSAN ENERJİ KURUTMA VE PELLETLEME SİSTEMLERİ
Gsm : 0554 983 97 58
Tel : 0232 853 16 38
E-mail : biomaksanenerji@gmail.com
Adres : 7 Eylül Mah.5534 Sok.No:112 TORBALI / İZMİR

06/08/2016 : 16:41:01
Ankara da bulunan pellet tesisimizde imalat yapmaktayız.

0531.0.220.220 den ulaşabilirsiniz. İbrahim Emre.
21/12/2015 : 00:09:08
Merhaba fatih chatawo bigbag ihtiyacı olanlar bana ulaşabilir. Her türlü imalat vardır

altunhuseyinn@gmail.com
03/03/2015 : 21:40:58
Merhaba Arkadaslar. Rusya dan 15 kg lik veya big-bag lerde (1 tonn) Avrupa icin isteyenlerle gorusebiliriz. Sertifikalidir. Beyaz ve gri olmak uzere iki cesit olup grisi endustiri de beyazi normal isinma amacli kullanilir.

Saygilar
skype: chatawo
+7 931 221 31 84
02/03/2015 : 20:34:21
Arkadasim;

Pelet isini yasadigim ulke Romanya'da hayata gecirmek icin calisiyoruz. Cin'den siparis verdigimiz makineler geldi fakat kurulumu cok uzun surdu. Neredeyse sistemi yeniden kurduk. Her parcasini degistirdik yeniledik.

Saatte bir ton kapasiteli diye siparis verdik 340- 400 kilo kapasiteli cikti.
Peletin su anda en iyi musterisi Italyanlar. Romanya'da tonu 130- 160 Euro arasinda gidiyor. Tesisi oyle 18- 20 milyara kurarim diye hayal etme. Saatte bir ton kapasiteli bir tesis 100 Bin Euronun uzerine mal olur. Ayrica ayda 500 ton talastan yapacagin uretim yuzde 65 verim verse 350 ton eder ki bu da hic bir seyini karsilamaz.
Dunyada petrol fiyatlarinin dusmesi dogalgazin da buna bagli olarak ucuzlamasi pelet fiyatlarini ve piyasasini dogrudan etkiledi. Yani pelet fiyatlari da dusme egilimde. En azindan su an icin. Bir de rekabatte basari elde edebilmen icin talasi hammaddeyi temin edecegin yer ile uretimi yapacagin yer ayni bolgede olsun. Nakliye maliyetlerde cok onemli. Ve kuracagin tesis sadece talastan degil agac ve kalastan da uretim yapabilecek sekilde kirmali- ugutmeli sistem de ilave etmelisin.

Romanya'da AB fonlariyla yeni bir tesis kurkam icin Turkiye'den arastirmalar yapiyoruz. AB Fonlari yuzde 70'e kadar karsiliksiz karsiliyor. Ilk tesis kurulumu bizim icin tecrube deneyim oldu. Simdi ikinci tesis icin cabaliyoruz.

Sana kolay gelsin.
25/02/2015 : 00:07:21
pelet ile ilgili tüm konularda yardımcı olabilirim.
pelet satışı ve üstün alman teknolojisi ile üretilmiş alman makinalarının satışını yapmaktayım
detaylı bilgi için
SEFA SALCAN
0539 585 01 44
19/03/2013 : 11:51:21
pelet makinaları o kadarda pahalı değil arkadaşlar

Makina tarımsal ve ormansal atıkları mükemmel peletlemekte

tavuk gübresi peletlemesi mükemmeldir.

peletleme işleminde kesinlikle kimyasal kulanmadan peletleme yapmaktadır.

pelet makinasıyla yapabilecekleriniz şunlardır.

1- pelet yakıtı

2-pelet yem (yonca,saman …)

3- pelet gübre

biz bu makinayı 17000 tlye aldık iki arkadaş şu an yonca peletliyoruz.çok memnun kaldık makinadan incelemek isteyen arkadaşlar şu adresten incelesinler .biz tarımsal alanda kullanıyoruz.

http://ticiz.com/p234520-pelet-makinasi-pelet.html
18/03/2013 : 23:07:13
Pelet kullanıyorum çok memnunum. Kül yok denecek kadar az ,kalori yeterli, fiyat düşük. kullanımı rahat kömür pisliği yok vs vs. normal soba da yanıyor . pelet sobası olacak diye kural yok. pelet sobasının avantajı stoker olması. Ben buhar kazanında kullanıyorum. Katı yakıtta en ideali bence.
18/03/2013 : 19:41:20
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kayserim
ek olarak ''hakan finans'' nikli arkadaş biraz detaylı araştırdıgı belli en can alıcı nokta kalori olayıdır.

gürgen agacı talaşı,medefe talaşı,cam talaşı vs. bunların ortalama kalorisi 5.000 cal dır.

kömür ise 7.000 cal. civarıdır.

durum böyle olunca kaloriyi eşitlemek için 1 ton kömür yakana 1.300 kilo civarı pellet vermek gerekiyor aynı randımanı alması için buda kömürle pellet arasındaki kullanan kişi için fiyat farkı oluşturmuyor.pellette artı yönü var ama herkez bütcesine bakar külü ve çevreci yakıt olması pazarlamada etkili olmuyor.

Elbette bir numaranız olacakki 1 ton pellette 7.000 caloriyi gecerseniz işte o zaman aylık istersen milyon tonajlı üret satılma derdin kalmaz merkezi bir bina sisteminde 40 daireli binada en az yıllık 100 ton satış olacaktır ki
buda hedefe ulaşmak olacaktır.
kömürlüde olsa ,dogalgazlıda olsa yakıt sisteminin degişmesi gerekiyor.pelletine güvenen binaya bu sistem degişikliginin bedelini kendisi ödemesi gerekecektir elbette karşılıgında ürün satışı var.

saygılar...





Kalori bahsettiğiniz düzeye nasıl çıkartılır , kömürlemi karıstırmak gerek. açıklarsanız sevinirim.
25/09/2011 : 19:49:03
ek olarak ''hakan finans'' nikli arkadaş biraz detaylı araştırdıgı belli en can alıcı nokta kalori olayıdır.

gürgen agacı talaşı,medefe talaşı,cam talaşı vs. bunların ortalama kalorisi 5.000 cal dır.

kömür ise 7.000 cal. civarıdır.

durum böyle olunca kaloriyi eşitlemek için 1 ton kömür yakana 1.300 kilo civarı pellet vermek gerekiyor aynı randımanı alması için buda kömürle pellet arasındaki kullanan kişi için fiyat farkı oluşturmuyor.pellette artı yönü var ama herkez bütcesine bakar külü ve çevreci yakıt olması pazarlamada etkili olmuyor.

Elbette bir numaranız olacakki 1 ton pellette 7.000 caloriyi gecerseniz işte o zaman aylık istersen milyon tonajlı üret satılma derdin kalmaz merkezi bir bina sisteminde 40 daireli binada en az yıllık 100 ton satış olacaktır ki
buda hedefe ulaşmak olacaktır.
kömürlüde olsa ,dogalgazlıda olsa yakıt sisteminin degişmesi gerekiyor.pelletine güvenen binaya bu sistem degişikliginin bedelini kendisi ödemesi gerekecektir elbette karşılıgında ürün satışı var.

saygılar...


25/09/2011 : 19:33:03
Slmlar arkadaşlar bu işin yatırımı o kadar basit bir 18 bin tl'lik makina ile olacak iş degildir.

Pelet makinası fabrika tarzı çalışacak bir makina ek yan kurulacak makinalar hariç sadece talaşı pres yapıp pellet yapıcak makinanın 0 fiyatı 120.000 euro dur.

Kullanıldıgı alanlar merkezi bina sitemi ısınması,sanayilerde buhar kazanlarını ısıtmada,şahsi ev ısınmasında
en uygun yakıt,en dogal yakıt çevre dostu, külü neredeyse yok denecek derecede özelligiyle ön plana çıkmaktadır.
Biz pellet ürecisi olarak bizim araştırmamız ise bunu sanayilerde buhar kazanlarından elektrik enerjisi elde etme sektöründe kullanmaktır.

Konyada 2-3 fabrikasyon şeklinde üreten var. netten konya pellet diye araştırma yaparlarsa firmalara ve bilgilere ulaşabilirler.

1 Ton pellet fiyatı ortalama olarak 350 tl dir.
saygılar...
25/09/2011 : 14:43:51
pellet üreten arkadaşlar üretim işi ile ilgili yorumlarınızı bekliyoruz

pellet yakan sobalar 3.000tl den aşaya değil palet makinasıda astronomik bir rakanda şuan ama zamanla kullanıcı artacak fiyatlarda düşecek
22/09/2011 : 22:46:34
Selamlar,

Bende aynı merak içerisindeyim.

bursa tarım fuarında inceleme imkanı buldum.

Pelet sobası 3000 tl..24 saat çalışırsa 120 m2 br alanda 8 kg gibi bir yakıt tüketiyor ve 25 kg da 100 grgibi bir kül üretiyormuş.

Bununla birlikte herşeyden pelet üretilebiliyor.

Bu pelet makinesi saatte kag kg pelet üretiyor,soba daha uygun maliete indiriebilirmi?

Bazı bilgiler edinmek istiorum.Ancak sobanın bir esprisi olabileceğini çok sanmıyorum.Sanayide belkide çok daha uyguna yaptırılabilir.Tabi calori hesabı vside var..

Ancak düşündüğünde bir villa sitesi bahcesındekı agacların budanmıs parcasından vsden atıgından kendı yakıtını uretebılır..
18/09/2011 : 18:19:21
Bugün fuarda gördüm.Çok dikkatimi çekti.Makinesi 18 bin ytl 'miş.Esasında çok güzel bir iş.Yurt dışında baya gelişmiş bir sektör.Peki işe başladığınıza göre satış konusunda piyasa kontrolu yaptınız mı..Yani alıcı var mı.Birde pellet için illa kendi sobası mı gerkiyor normal sobada olur mu...Zira büyük firmalar dışında normal vatandaş kıullanabilirse patlar bu iş..Ayrıca pellet sobası doğalgaz sistemlerine entegre edilebiliyor mu..