Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

04/12/2014 : 14:04:50
Herkese saygılar ve sevgiler
Başlıkta da belirttiğim gibi 3 sitede de ürünlerim var gittigidiyor ile sanalpazar da dükkanım var ve sahibinden de tek tek ürünlerimi koydum. Ürün bazım sir ağda ürünleri, saç spreyi, fön makinesi vb ürünler çoğu ürünüm piyasa fiyatından düşük olmasına rağmen sanalpazarda 2 ayda sadece 11 ürün satışı gercekleştirdim, gg de 2 Adet , sahibinden de daha ürün satamadım. Sizce nedeni ne olabilir veya nasıl bir satış stratejisi belirlemem gerek. Lütfen bu konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son 18 yorum (en yenisi önce)

14/02/2015 : 09:23:40
gerçekten de e-ticaret işi yöresel veya spesifik ürünler olmazsa büyük kurtların olduğu piyasada pay kapmak oldukça zor..
insanlar önce sayfa yapısına bakar ürünlerin marka olmasına bakar .. e-ticarette olanların çoğu büyük holding ve bankaların sahipleri oldukları için 500 e 50 lira vs.. puan verdikleri için ve gazetelerinde medyalarında en düşük fiyattan reklam veriyorlar..

ayrıca diğer yazımda belirtmiştim şahsen ben 1 liralık ürüne 7 lira kargo ödemem ayrıca 100 liralık ürünede vermem..

1 ayda 11 tane satman gayet iyi insanlar zamanla senden alır hiç kimse yeni açılan mağazaya kuyruk olmaz
13/02/2015 : 21:15:20
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dortler21
sence ben neden alayım önce bunu düşündünmü satışa koyduğun ürünü eğer satmasaydın sen kendin alırmıydın.?

şahsen ben fiyatı 100 liradan aşağı olan ürünleri almam yada bir yöreye ait olan yada çevremde olmayan ürünü alırım. 2 liraya sattıgın ürüne neden 5-6 lira kargo ücreti verip kaş kalemi alan çıksın tuhafiyede 2-3 lira varken...

ben burda 5 yıldır yazıyorum 3 bin lira verip sitede kurdum bu saatten sonra kurma çünkü bin kez yazdım burda sağlam reklam vermezsen sıfır sonuç alırsın twitter facebook boş... ayrıca sattıgın ürünler 3-5 liralık olmayacak ve kargo dahil olmalı ve kargo ücreti dahil olup piyasadan daha ucuza vereceksin..

sakın e-*ticaret sitesi açma sahibinden gg sanalpazara devam et sen..



Arkadasın dedigine katılıyorum. Ama sadece reklam yeterli degil ınternetten urun satmak cok zor en ucuz satan olmak zorundasın en ucuz satan yanında buyuk reklam butcelerı ayırmak zorundasın kısaca yuzde 80 direk ben e ticaretten para kazanayım dyen batmak zorundadır e ticaret sadece olan sirkete destek amacıyla kurulmalı.Yada cok buyuk sermayelere girilmeli
13/02/2015 : 18:49:26
sence ben neden alayım önce bunu düşündünmü satışa koyduğun ürünü eğer satmasaydın sen kendin alırmıydın.?

şahsen ben fiyatı 100 liradan aşağı olan ürünleri almam yada bir yöreye ait olan yada çevremde olmayan ürünü alırım. 2 liraya sattıgın ürüne neden 5-6 lira kargo ücreti verip kaş kalemi alan çıksın tuhafiyede 2-3 lira varken...

ben burda 5 yıldır yazıyorum 3 bin lira verip sitede kurdum bu saatten sonra kurma çünkü bin kez yazdım burda sağlam reklam vermezsen sıfır sonuç alırsın twitter facebook boş... ayrıca sattıgın ürünler 3-5 liralık olmayacak ve kargo dahil olmalı ve kargo ücreti dahil olup piyasadan daha ucuza vereceksin..

sakın e-*ticaret sitesi açma sahibinden gg sanalpazara devam et sen..

05/02/2015 : 14:50:07
.
24/01/2015 : 22:24:01
Ürünlerinizin çağrı merkezinde outbound satışını yaptırabilirsiniz.
02/01/2015 : 13:14:16
merhaba;

sahibinden artık bildiğin araba yada ev bakmak isteyenler girmekte,, gg-sanalpazar buralar artık bitti.

bu piyasada ürün satmak istiyorsan genel olarak N11,, parfüm moda tarzı şeyler satmak istiyorsan MIZU gibi sitelerde dükkan açıp satman ve herşey dahil (kargo dahil) olarak son fiyatı tüketiciye sunman gerekir. ve sunacağın fiyat cezbedici olacak ki tüketici alsın.

ayrıca face-twit-instagram gibi sitelerde dükkanının reklamını yapıp sattığın ürünleri gösterip ağını genişletmen gerekli..

Nacizane fikrimdir. tşkler
02/01/2015 : 12:56:04
Bu ürünleri internet den kim alacak ? son tüketici mi kargo bedelini sen ödersen sana ek maliyet ben alırsam bana ek maliyet kuaför alsa zaten onların ayağına kadar mal getirenleri var sen kime satacaksın ? yanlış ürün yelpazesi seçmişsin internetden satış için
19/12/2014 : 09:58:50
Pardon epiwax yazacaktım.
19/12/2014 : 00:57:13
Yok zaten 1 veya 1 buçuk ay daha yapıp kendi mesleğime döneceğim. Daha sonra ise yukarıda da dediğim gibi piyasa da gidecek malzemelerden satacağım. Ama dediğin bazı noktalara katılmıyorum. Ege sir e beş para etmez demişsin. 2 yıl garantili ürün ve gittigidiyor olsun sanalpazar olsun en uygun fiyat bende ve bazı ürünlerde de bu fiyat geçerli. İzmirde berber ve kuaför lere ne kadar a satıldığı nı bende biliyorum. Ayrıca haklısın boya 3.60 yazdım neden benden alsınlar sadece onlar ürün çeşitliliği olsun diye koydum.
18/12/2014 : 15:35:22
Bende kuafor malzemeleri satıyorum. Senin fiyatlar yüksek olduğu için satış olmuyor. Ordaki ürünlerin çoğunun gelişini biliyorum.sana tavsiyem internetten olmayan ürünlere o karları koy. Boya galiba 3.60 yazmışsın her yerde var neden senden alsinlar.diğer ürünlerde öyle. Izmir'desin galiba. Orda agda makinesi içinde olan set yap.egesirr agda beş para etmez.
18/12/2014 : 15:06:14
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Kendi mesleğime dönüp biraz kenara para attıktan sonra dediğiniz gibi piyasada gidecek ürünleri listeleyeceğim
18/12/2014 : 15:01:34
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yilmazdel
Kozmetik ürünü satıyorsan e ticaret yapan mağazalara tedarikçi olabilirsin. Benim sana başka bir önerim olacak, Neden kendi E-ticaret mağazanı kurmuyorsun , Anahtar teslim e-mağazan olsun stok tedarik vergi mali işler müşteri ilişkileri kargo müşteri iade, hiç bir şey ile ilgilenme ve 100.000 den fazla ürünsat , kendi bayii ağını kur. yardımcı olabilirim . yilmazdel@hotmail.com - www.fildenal.com


Nasıl yardımın olacak.Bende Kozmetik ürünleri satmak istiyorum.
15/12/2014 : 17:00:27
.
05/12/2014 : 08:59:47
Bunun nedeni şudur. İnternetten alışveriş yapanların sayısı katlanarak artıyor. ve ilk internetten alışveriş yapılalı yıllar geçti, gg'da dükkan açıp ürün satmak artık mazide kaldı. çünkü insanlar artık nasıl avm ye gidiyorsa veya süper markete gidiyorsa, internette de marka arıyor.

yani sizin, sanalpazar kaptan cosmetic dükkanı değilde. the cosmetics - healty life diye instagramda, facete bir sayfa açıp, bir site kurup satıslarınızı oradan satıslarınızı yapmanız gerekiyor. hatta dükkanınızı ödeme yeri haline bile getirebilirsiniz.

facebook, google reklamlar yapıp, kendi sitenize yonlendırebilirsiniz, yada dükkanınıza.
05/12/2014 : 08:20:35
Mağazana baktım da bazı ürünlerinin internet üzerinden satışı zor gibi gözüküyor. Örneğin erkek saç jolesi satıyorsun 5,25'e ancak bu model her yerde bulunabilen ve internetten alınması pek mantıklı olmayan bir ürün. Bizim mahalle bakkalı, ufak bir köşe kurmuş jole ve sprey satıyor. Sözlerimi yanlış anlama lütfen. Ürün konusunda biraz daha tarz davranabilirsin. O satmış olduğun jöle yerine, örneğin loreal'in değişik bir iki aranan modelini koyabilirsin. Hangi ürünleri satmalıyım diye düşünüyorsan, artık yüzlerce e-ticaret sitesi var. Diğer kozmetik satışı yapan mağazaları tek tek dolaşıp, hangi ürünleri, hangi tarz ürünleri sattıklarını gözlemleyip ona göre kendine yeni bir katalogta çıkartabilirsin. Tabi bunlar benim kendi fikirlerim, e-ticaret konusunda çok deneyimli değilim açıkçası. Şu an daha çok müşteri gözü ile bakıyorum.
05/12/2014 : 04:24:09
Değerli yorumlarınız için teşekkürler
Sayın cipro dükkan linki http://www.sanalpazar.com/dukkan/Kaptan-Cosmetic__u1427561
Sayın Arman dediğiniz gibi instagram tarzı yerlerede bugün üye oldum ürün satışını oralarda da yapacağım. Ürünlerden kârım çok düşük olduğu için ücretsiz kargo olayını çok az ürünüm de yaptım. Doping işine giremiyorum kâr marjı düşük olduğu için. Geçen ay gold dükkandım sanalpazarda belki bir ihtimal satışları arttırabilirim diye dükkan için ödediğim parayı bile çıkaramadım. İndirimli olayınıda denedim sanalpazarda ürün satışı az olduğu için kabul etmiyorlar.
05/12/2014 : 03:20:56
Öncelikle twitter, instagram ve facebook üzerinden ürünlerinin olduğu linklerin paylaşımlarını yapabilirsin. Örneğin twitter'da türkiye listelerine giren hashtaglerde bedava reklamını yapabilirsin. Bunun dışında ürünlerin ücretli kargo ise ücretsize çevirebilirsin. Bunun maliyetini ayarlaman gerek. Bu gibi sitelerde indirimli ürünler gibi bölümler oluyor. O kısımlara ürünlerini sokmaya çalışabilirsin. Örneğin sahibinden.com'da doping var, ürünlerinin üst sıralarda çıkmasını sağlayan.
05/12/2014 : 01:50:42
link verirseniz,nasıl yaptığınızı bilemediğimizden sorunu tahmin etmek güç.ilan üzerinden tavsiye verecek arkadaşlar olacaktır muhakkak