Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

26/04/2009 : 10:54:00
istanbul anadoLu yakasında 8 aydır faaLiyette oLan damacana su bayiinin işLetmesini devraLdım...
bayiide buLunduğum zaman içinde fazLa müşterisi oLmadığını gördüm öyLeki teLefonLarın çaLmadığı gün oLdu...
ancak eğer teLefonLar biLinmezse çaLmaması çok normaL dedik çünkü bayii açıLmış ama rekLam tanıtım yapıLmamış hiç.
bu sorunu ortadan kaLdırmak üzere iki kampanya oLuşturdum iLki bir set kampanyası su+pet+pompa makuL bir fiyata satış tasarısı ikincisi kupon sistemiyLe ev hanımLarına hitap edecek çeşitLi ürünLer ki bunun içinde bir damacana su biLe var.
broşür dağıtımından sonra biraz hareketlenme oLacağına inanıyorum sizce başka yapmam gereken birşey varmısır bu yaptığım iLk hamLe oLarak yeterLimidir?..

Son 8 yorum (en yenisi önce)

08/07/2009 : 15:19:06
suyun kalitesi,fiyatı,markası çok önemli eğer burda sorun yoksa mıknatıslı dolaba yapıştırılan tel nosu felan yazan yapıştırmalar var onlardan dağıtın ben hep o noya bakıp sipariş veriyorum bide ilk 1-2 ay damacanın yanında hediyeler felan verirseniz tutulur
08/07/2009 : 14:56:52
Sayın pHebuS öncelikle hayırlı olsundiyeyim .siz bu mantıkla başaracağınıza inanıyorum.
Ek ne yapabilirliğinize gelince nacizane tavsiyem: malesef türkiyede damacana olayında hijeniğe önem verilmiyor.
yaptıgınızı tahmin etmekle birlikte ifade etmek istiyorum. iş yerinizde temizliğe özelliklede damacana depoladıgınız yerin temizliğine dikkat etmeniz. personelin temizliğine dikkat etmeniz. ayrıca bildiğim kadarıyla bir firma hariç damacanları poşetlemiyor. Aldıgınız firma damacanları poşetleyip satarsanız fark yaratmış olursunuz. aynı markayı başka firmadan aldıklarında poşetsiz oldugunu gördüklerinde sizin farkınızı fark edeceklerdir.
ayrıca müşteri portföyünüze çapraz satışlar yapa bilirsiniz. özelliklede satışlarınızın az oldugu mevsimlerde. hangi ürünler olabileceği konusunda internette bir araştırma yapabilirseniz görürsünüz veya gazetelerin seri ilanlarında bakabilirsiniz. bazen gözüme çarpıyordı su bayilerine ürun satmak isteyen firmalar.
13/05/2009 : 21:17:20
Dairelerin kapi kollarina isyerinizi ve suyu anlatan reklamlar olabilir..
Tipki otellerdeki gibi..
06/05/2009 : 17:25:16
şunu söylemek isterim ki suyun markasını bilmiyorum ama tüketici daha çok tanınmış markaları tercih ediyor.Hiç kamu kuruluşlarına gittinizmi oralarda fazlaca damacana su tüketiliyor.oraları bağlayabilirseniz kendinize hem sürekli olur hemde gören sizden alır mesela vergi dairesi gelmeyen yok SSK çok güzel yerler buraları kapabilirseniz işiniz yaver gider Bol kazançlar dileğiyle.
27/04/2009 : 09:02:42
yorumunuz için deşekkür ederim söyLedikLerinizi dikkate aLacağım...
27/04/2009 : 08:32:09
Merak etme yeterki içten ve samimi olun , unutmayın her nekadar siz satıcı olsanızda bir şekilde alıcısınızda siz nasıl bir firmadan bu tür ihtiyaçlarınızı karşılamak istersiniz .Siz müşterinizi korur ve onlara güven verirseniz onlarda sizi koruyacaklardır.
26/04/2009 : 22:22:17
dediğiniz envanterLerden mevcut adı magnet...
magnetLer broşürLerLe beraber dağıtıLacak ben o detayı söyLemeyi unuttum...
eLemanLarım hepsi işinin erbabı oLan deneyimLi insanLar pazarLamacım ha keza öyLe benim sıkıntım bu kampanyanın tutup tutmaması yönünde değiL zaten kampanya her şekiLde tutar çünkü önümüz yaz yazın satışLarımın artacağından kuşkum yok ama kışın karınca gibi oLmak varken ağustos böceği tırım tırım müşteri aramamak için müşteriLerimi kaLıcı yapmak zorundayım iş bu konuda tatLı diL hızLı doğru servis ve güLeryüz yeterLi oLacakmıdır?...
26/04/2009 : 13:06:09
Merhaba
İşiniz hayırlı olsun
Haddim olma**** birkaç öneride bulunmak istiyorum
Sektörünüzde hizmet kalitesi ve diyolog çok önemli evlerde acil durumlarda hiç kimse bröşür bulamaz bunun en güzel çözümü mıknatıslı sticker olarak adlandırılan malzemelerdir güzel bir dizaynla hem buzdolbı süsü hemde her zaman telefon numarası kullanıcının elinin altındadır.
Kampanyanızıda mümkünse firmanıza ait logosu basılı özenle seçilmiş iş elbisesi/tulumu olan güler yüzlü tatlı dilli personelleriniz tarafından birebir kapıda tanıtım yaparak oluşturun biraz zahmetlidir fakat geri dönüş çok daha fazla olacaktır.
Tabiki sonrası dahada önemli hizmet aksamazsa güler yüz tatlıdil devam ederse merak etme
yeniden hayırlı olsun