Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

13/08/2008 : 23:07:44
Para mutluluğu satın alır mı ?

Sorunun cevabı ise gerçekte ‘’ evet ‘’

Günümüzde yapılan araştırmalara göre bir başkası için para harcamak , harcayanın mutluluğunu yükseltiyor.

Bilimsel çalışmaların gösterdiği ;

İnsanlar para kazanmak için çok fazla çaba harcar yalnız daha fazlası onları daha mutlu yapmaz.

Bu haliyle mutluluğu satın almaz .

İnsanlar yalnızca kendilerini mutlu etmek için para harcamazlar .

Eğer onları farklı nedenlerle harcamaya yönlendirirseniz bu yollar mutluluğa da neden olabilir.

Örnek olay çalışmalarında ;

Şirketlerde prim verilmesinin , çalışanların uzun dönemde mutluluğunu etkilediğini ,diğer taraftan arkadaşlarına hediye almak ,hayır kurumlarına yardım etmek gibi sosyalleşme içeren davranışların mutluluğu satın aldığını gördük.

Çok fakir kesimlerde etkileri farklı olabilir.Yalnız yılda 100.000 dolar kazandığınızı düşünün .Bu rakamın gelecek yıl 110.000 ‘e çıkması sizi ne kadar mutlu eder ?

İnsanlar her ne kadar daha fazla paranın mutluluk getirdiğini düşünse de en fazla başkalarıyla paylaştıklarında mutlu olurlar.

Bu konuda sizler hangi düşüncedesiniz ?

Son 1 yorum (en yenisi önce)

13/08/2008 : 23:59:47
Burada paranın kazanılmasından çok paylaşılması mutluluk verir vurgusuna değinmişsiniz. Doğruluk payı da var. Ama bana göre para bu devirde herşeyin ölçüsü. Mesela benim için paradan çok daha önemli olan başarıdır. Ama gelin görünkü başarınında ölçüsü para. Birde insanların egoları vardır. Çevre edinmek çok kişinin kendisini sevmesi sözünün dinlenmesi para insana sahtede olsa bunları sağladığı için buda bir mutluluk verir. Mesela bir rahmetli sabancıyı düşün o kadar parası olmasa etrafında kaç kişi olurdu. Gerçi mevki sahibi bir dostum vardı devlette çalışan tabi etrafındada bir sürü yalaka. Hep derdim ya abi bırak bu insanları yarın hiç biri selam vermez sana bütün keramet oturduğun koltukta. Oda ben bu koltuğa gelene kadar çok dirsek çürüttüm bırakta sahtede olsa biraz tadını çıkarayım dedi. Tabi bu da farklı bir yaklaşım.